|
Hurmalı Kurabiye |
|
gülnar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2007
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17783
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2007
2,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un,
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 çorba kaşığı margarin,
yarım su bardağı süt,
1 limonun kabuğu,
1 çay kaşığı tarçın,
yarım su bardağı bal,
yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz,
1 su bardağı kıyılmış hurma,
1 adet yumurta
Unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Margarini eritin ve süte karıştırın. Ardından yumurtayla balı da ekleyip, iyice karıştırın. Bu karışımı una ekleyin. Limonun kabuğunu rendeleyin. 1 çay kaşığı tarçınla beraber hamura ekleyin. Cevizlerle hurmaları ince ince kıyıp, hamura katın.
Hamuru dört eşit parçaya bölün. Düz bir zemini unlayın. Merdane yardımıyla hamuru 3 mm kalınlığında açın. Hamuru kare biçiminde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
ML® Hurmalı Kurabiye için tıklayın
|
HURMALI KURABİYE |
|
şekerci baba
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35712
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2009
2,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
18 adet
1 adet yumurta
2 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
10 çay bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
18 adet hurma
18 adet ceviz
Yumurtanın sarısını ayırıp, akını 2 çay bardağı tozşeker, 1 çorba kaşığı margarin, zeytinyağı ve yoğurtla çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin. İyice yoğurun. 1 Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizle veya merdaneyle açın. 2 1 adet hurmanın içine 1 adet cevizin içini koyun. 3 Hurmayı hamurun ortasına koyup, hamuru kapatın. Ek yerini alta getirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 170 derece fırında pişirin.
ML® Hurmalı Muska için tıklayın
|
Hurmalı Kurabiye |
|
Berrin37
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc50888
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2010
2,538 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçi için:
100 gr hurma, çekirdeği çıkarılıp, kıyılmış
75 gr pudra şekeri
125 gr su
25 gr haşlanmış badem, kıyılmış
Hamuru için:
100 gr un
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
50 gr tereyağı
75 gr pudra şekeri
1 yumurta sarısı
Hurmaları şeker ve su ile birlikte bir kaba koyun. Karışım koyulaşana dek hafif ateşte karıştırarak kaynatın. Ateşten alıp soğutun ve bademleri ekleyin. Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Yağ ile şekeri hafif bir krem haline gelene dek çırpın. Yumurta sarısını çırpıp, una katın. Düzgün bir hamur olana dek yoğurup, yağlı kağıda sararak buzdolabında bir saat donmaya bırakın.
Hamuru hafif unlanmış bir yüzeyde 20 x 35 cm boyutunda bir dikdörtgen biçiminde açın. Hurma karışımını bir palet bıçağı ile düzenli bir biçimde hamurun üstüne yayıp, kısa kenardan başlayarak rulo haline getirin. Yine yağlı kağıda sartp, donması için 3-4 saat buzdolabında bırakın.
Ruloyu 6 mm. kalınlığında dilimlere keserek, bu dilimleri aralarında yayılmaları için yeterli boşluk bırakarak vağlanmış tepsiye dizin. Sıcak fırında 10-12 dakika ya da renkleri kızarana dek pişirin. Bir dakika tepside beklettikten sonra, palet bıçağı ile tepsiden alıp, soğumaya bırakın. Yaklaşık 30 adet çıkar.
|
Hurmalı Kurabiye |
|
Uyvar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.04.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64371
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2011
2,221 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
20 adet hurma
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, çekirdekleri çıkartılmış ve kıyılmış hurma, un ilave edip kek karışımından daha koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Küçük muffin kalıplarına karışımdan ikişer çorba kaşığı koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.09.2021
|
Hurmalı Kurabiye |
|
lokomotif
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2013
Mesajlar: 38 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc92667
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2013
1,539 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
1 adet yumurta
3 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1,5 bardak irmik
Yarım paket margarin
1 çay kaşığı kuru maya
8 adet hurma
Mayayı geniş bir kapta çözerek 2 çay kaşığı portakal kabuğu, yağ ve yumurtayı üzerine ekleyin.
Ardında sırayla irmik ve 2 yemek kaşığı şekeri ilave edin.
Elde ettiğiniz hamuru ıslak bir bezle üzerini örterek yaklaşık 1 saat boyunca bekletin.
Hamuru bekletirken hurmaları, 3 yemek kaşığı şekeri, 1 çay kaşığı rendelenmiş portakalı ve bir miktar suyu karıştırıp 175 dereceye ayarlanmış fırınınızda macun kıvamına gelene kadar bekletin.
Hamurdan parçalar kopartarak içlerini açın ve hamur beklerken hazırladığınız dolguyu içine doldurup tekrar kapatın.
Hamurların üzerini çatal yardımıyla delip üzerine süt sürün.
Kurabiyeleri 20 dakika boyunca pişirin.
|
Hurmalı Kurabiye |
|
devetabanı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.05.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc98098
Gönderme Tarihi: 09.May.2014
1,631 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. margarin
4 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
21-22 hurma
Üstü için:
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı tarçın
Margarini eritin, yoğurt ve pudra şekeri ile karıştırın. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek kurabiye hamurunu hazırlayın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve boylamasına ikiye bölün. Eğer kabukları çok kalınsa soyun. Hamurdan küçük parçalar kopararak elinizde açın. Ortasına bir parça hurma yerleştirerek kapatın, biraz sıkıştırıp istediğiniz gibi şekil verin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında, 175° Cde yaklaşık 15-20 dakika üstleri kızarana kadar pişirin. 2 çorba kaşığı pudra şekerini ve tarçını karıştırın. Kurabiyeler soğuduktan sonra iyice bu karışıma bulayın.
|
Hurmalı Kurabiye |
|
müthiş lezzetler
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc117857
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2016
1,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
Meryem Özten
1 su bardağı irmik
½ su bardağı eritilip soğumuş tereyağı
½ su bardağı un
1/3 su bardağı sıcak su
Pudra şekeri (üzeri için)
Tahta kurabiye kalıbı
İçi için:
2 su bardağı kıyılmış hurma
½ su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı dolu dolu tarçın
2 çorba kaşığı gülsuyu
Hamur için derin bir kasede irmik, tereyağı, un ve suyu iyice yoğuralım. Hamur 1 saat dinlensin. Diğer taraftan içi için hurma, toz şeker, tarçın ve gül suyunu karıştırıp bir kenara alalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Bir parçayı içli köfte acar gibi açın. İçine hurmalı malzemeyi koyun. Tahta mamul kalıbına elinizle güzelce yerleştirin. Kalıbı ters çevirin, kurabiyeyi alın. Hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Bu şekilde de 1 saat tepsi de dinlendirin. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpin.
|
Hurmalı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160210
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2021
263 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Hamur için:
2 su bardağı un
1 çay bardağı toz antepfıstığı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurtanın akı
125 gram oda sıcaklığında margarin
Harç için:
1 adet küp doğranmış portakal kabuğu
250 gram kıyılmış hurma
1 kahve fincanı file antepfıstığı
Unu havuz şeklinde açın. Unun üzerine antepfıstığı, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu ekleyin. Havuzun ortasına yumurta ve küp doğranmış margarin ilave edin. Kenarlardaki unlu karışımdan azar azar ortaya alarak yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Harç için hurma, file antepfıstığı ve portakal kabuğunu harmanlayın. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparın. Ortalarına harçtan pay edip, elinizde yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin.
|
|