| 
 | 
| HURMA KEKİ | 
|  | bitmeyen şarkı Editor
 
  
 Kayıt: 07.01.2011
 Mesajlar: 2219
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc60976 Gönderme Tarihi: 06.Mar.2011
 3,578 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
 125 gr (1 su bardağı) hurma (çekirdekleri çıkarılıp, kıyılmış)
 100 gr (1/2 su bardağı) su
 150 gr (1+1/4 su bardağı) kendi kendine kabaran un
 1 çay kaşığı tarçın
 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
 1 tatlı kaşığı karbonat
 60 gr (1/3 su bardağı) badem (kıyılmış).
 
 Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız. Bir tatlı kaşığı yağla 20 cm'lik yayvan bir kek kalıbını yağlayıp bir kenara bırakınız.
 Küçük bir tencerede hurmaları 1/2 su bardağı suda kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısarak 15 dakika daha pişiriniz. Hurmaları ateşten indirip ılınmaya bırakınız.
 Un, tarçın, şeker ve karbonatı orta boy bir kaseye eleyiniz.
 Kalan 60 gr (4 çorba kaşığı) yağı bıçakla keserek una yediriniz. Parmaklarınızla karışımı ince ekmek içi görünümünde olana kadar ufalayınız. Hurmayı karışıma ekleyip tahta kaşık yada spatulayla karışımı iyice karıştırarak, bademleri katınız.
 Hamuru kek kalıbına boşaltıp fırına sürerek, 30 dakika, kekin ortasına sokacağınız bir şiş temiz ve kuru olarak çıkıncaya kadar pişiriniz.
 Kalıbı fırından çıkarıp, iç kenarında keskin bir bıçağı çepeçevre gezdiriniz. Ters çevirip keki çıkararak tel ızgara üstünde soğumaya bırakınız. Soğuyunca kareler halinde dilimleyip servis ediniz.
 
 
 | 
| HURMALI KEK | 
|  | Ayfer Yordem Sahin Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.12.2007
 Mesajlar: 27
 Şehir: Amsterdam
 | Kısa URL: https://ml.md/lc20279 Gönderme Tarihi: 28.Arl.2007
 3,200 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 6 yumurta
 1,5 bardak yag
 1 bardak ceviz kesilerek ufalanacak,
 1 bardak seker,
 300 gr hurma dogranacak,
 2 kahve kasigi tarcin,
 yarim kahve kasigi tuz
 1,5 kahve kasigi kabartma tozu
 aldigi kadar un.
 
 hamur biraz sert olacak. 180 derece firinda 45 dakika kadar pisecek.
 
 
 | 
| Hurmalı Kek | 
|  | selva17 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.09.2007
 Mesajlar: 73
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17794 Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2007
 2,545 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı hurma,
 2 adet yumurta,
 1,5 su bardağı tozşeker,
 yarım su bardağı süt,
 1 paket kabartma tozu,
 1 paket vanilya,
 1 tatlı kaşığı tarçın,
 1 su bardağı ceviz,
 4 su bardağı un
 
 Hurmaları bir müddet sıcak suda bekletin. Kabuğunu soyup,. Çekirdeklerini çıkarın. İnce ince kıyın. Diğer tarafta yumurtaları şekerle çırpın. Ardından sütü ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Tarçını serpin. Cevizleri de iri parçalara bölün. Elenmiş unla beraber hamura katın. Kıyılmış hurmaları ekleyin. Tercihinize göre dilerseniz büyükçe bir kek kalıbını veya 14 adet orta boy muffin kabını yağlayın.
 Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
 
 
 ML® Hurmalı Kek için tıklayın
 
 
 
 | 
| Hurmalı Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154942 Gönderme Tarihi: 22.Arl.2020
 716 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı hurma
 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
 1 su bardağı pudra şekeri
 4 adet yumurta
 2 çorba kaşığı bal
 2 çay kaşığı mahlep
 1 çay bardağı kıyılmış antepfıstığı
 2 su bardağı + 1 tatlı kaşığı un
 1 paket kabartma tozu
 
 Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı un serpin ve kenara alın. Tereyağını pudraşekeri ile birlikte bir kapta çırpma teliyle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Bal, mahlep, kıyılmış antepfıstığı ve hurmayı da ekleyin. En son 2 su bardağı un ve kabartma tozunu katıp tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış ve unlanmış küçük kek kalıplarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıplardan çıkarın ve servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Hurmalı Kek | 
|  | egemen ulus Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.04.2019
 Mesajlar: 25
 Şehir: Kastamonu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142189 Gönderme Tarihi: 23.Nis.2019
 652 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 1 çay bardağı zeytinyağı
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
 1 su bardağı kıyılmış hurma
 1 tatlı kaşığı tarçın
 2 tatlı kaşığı kakao
 2,5 su bardağı un
 
 Yumurta ve şeker geniş ve derin bir karıştırma kabına alın ve tüm şeker eriyene kadar çırpın. İçine süt ve sıvı yağ ilave edilerek çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte eleyin. Hamur pürüzsüz bir kıvam alınca içine tarçını ve kakaoyu ekleyin, tüm karıştırma işlemi bitince içine kıyılan ceviz ve hurma katın ve tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
 Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayın ve kek karışımını içine dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
 İçinin pişip pişmediğini anlamak için kürdan ile kontrol edin.
 
 
  
 
 | 
| Hurmalı Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185006 Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2025
 93 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 10 adet kuru hurma (çekirdekleri çıkarılmış)
 2 adet yumurta
 1/2 su bardağı süt (veya badem/soya sütü)
 1/3 su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
 1,5 su bardağı tam buğday unu (veya yulaf unu)
 1 paket kabartma tozu
 1 çay kaşığı tarçın
 1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
 Bir tutam tuz
 İsteğe bağlı: Ceviz, fındık veya kuru meyve
 
 Hurmaları sıcak suda 10 dakika bekletip yumuşatın.
 Yumuşayan hurmaları blender ile püre haline getirin.
 Yumurtaları bir kapta çırpın, süt ve yağı ekleyin.
 Hurma püresini de ekleyip karıştırın.
 Un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu ekleyip spatula ile nazikçe karıştırın.
 Karışımı yağlı kağıt serili kek kalıbına dökün.
 Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30-35 dakika pişirin. (Kürdan testi ile kontrol edin.)
 Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Hurmalı Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184057 Gönderme Tarihi: 25.Tem.2025
 42 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı hurma
 Yarım paket tereyağı
 1 su bardağı Kenton Pudra fiekeri
 4 adet yumurta
 2 çorba kaşığı bal
 2 çay kaşığı mahlep
 Yarım çay bardağı kıyılmış antepfıstığı
 2 su bardağı un
 1 paket Kenton Hamur Kabartma Tozu
 Üzeri için:
 1 çorba kaşığı Kenton Pudra Şekeri
 2 çorba kaşığı kıyılmış antepfıstığı
 
 Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayın.
 Üzerine un serpip kenara alın.
 Tereyağını bir kaba alıp pudraşekeri ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
 Yumurtaları ilave ederek çırpmaya devam edin.
 Bal, mahlep, kıyılmış antepfıstığı ve hurmaları da harca ekleyin.
 Un ve kabartma tozunu karıştırıp karışıma ilave edin.
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
 Servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri ve kıyılmış antepfıstığı serperek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |