| 
 | 
| Hurmalı Islak Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc171359 Gönderme Tarihi: 09.Nis.2023
 471 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200 gram hurma
 1 su bardağı sıcak su
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 1 yemek kaşığı tereyağı
 2 su bardağı sıvı yağ
 Yarım su bardağı şeker
 1 adet yumurta
 1 su bardağı un
 1 adet portakalın kabukları
 Sos için:
 2 yemek kaşığı kakao
 1 yemek kaşığı tereyağı
 Yarım su bardağı krema
 Yarım su bardağı toz şeker
 
 Hurmaları sıcak suda bekletin. İnce kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarın. Akabinde hurmaları ezin.
 Üzerine oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını koyun karıştırın. Sıvı yağı, toz şekeri, unu ve rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyip yoğurmaya devam edin.
 Ardından içine kabartma tozu, yumurtayı ekleyin. iyice karıştırdıktan sonra bir kez mikserden geçirin.
 Bir kasenin içinde toz şeker, kremayı, tereyağını ve kakaoyu karıştırın. Kek kalıbına hazırladığınız hamur karışımını koyup 200 derece ısıtılmış fırına koyun.
 Piştikten sonra dilimlere ayırıp üzerine sosunu dökün.
 
 
  
 
 | 
| Hurmalı Islak Kek | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145128 Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2019
 984 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 300 gram hurma
 2 su bardağı sıcak su
 1,5 çay kaşığı karbonat
 150 gram tereyağı
 1 su bardağı toz şeker
 3 adet yumurta
 1,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı tarçın
 Sosu için:
 1 su bardağı krema
 2 su bardağı toz şeker
 4 yemek kaşığı tereyağı
 
 Sıcak suda beklettiğiniz hurmaların çekirdeklerini çıkarıp kaynatın.
 Hurmalar yumuşayınca içine karbonatı ekleyip 5 dakika dinlendirin.
 Yumuşayan robottan geçirip püre haline getirin.
 Diğer yandan şeker ile çırptığınız tereyağına yumurtaları ve hurma püresini ekleyin.
 Karışıma unu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın.
 Yağladığınız fırın tepsisine alıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
 Şekeri sos tenceresinde karamelize edin. İçine kremayı ekleyip altını kısın.
 Tereyağını da azar azar ekleyip çırpın.
 Sos kıvamına gelince altını kapatın.
 Ilınan kekin dilimleyip tabaklara bölüştürün. Üzerine sosu gezdirin.
 Dondurma ya da kaymakla servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Hurmalı Islak Kek | 
|  | Soner Yenier Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.12.2013
 Mesajlar: 23
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc94818 Gönderme Tarihi: 31.Arl.2013
 2,610 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 ml kaynamış su
 115 gr margarin
 2 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 200 gr doğranmış hurma
 Yarım tatlı kaşığı tarçın
 1 çay kaşığı vanilya
 1 çay kaşığı karbonat
 2 su bardağı un
 1 yemek kaşığı toz şeker
 50 gr margarin
 60 ml süt kreması
 
 Şeker, krema ve margarini 3 dakika kaynatıp sos yapın.Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın ve üzerine kaynar suyu dökün. Bir kaba margarin, şeker ve vanilyayı alıp çırpın. İçine teker teker yumurtaları ilave edin. Hurmaları suyu ile ilave edin ve 1 dakika karıştırın. Yağlanmış fırın tesisine dökün keki ve önceden 180 C ye ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin.
 Keki fırında çıkarıp üzerine sıcak sosu dökün. Fırının ısısını 80 C ye düşürüp kekin sosu emmesi için 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip dilimleyerek servis edin.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |