|
Hurmalı Dondurma |
|
kontak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2009
Mesajlar: 48 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc90492
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2013
2,031 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış hurma
Un, şeker ve tereyağına sütü ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kıvamını alınca ocaktan alın, içine hurmayı ekleyip mikserden geçirin, vanilyayı ilave edin. Soğuyunca buzluğa koyun.
Not: Hurmalı dondurmayı servis yaparken üzerine tarçın ve irice kıyılmış ceviz serperseniz lezzetinin arttığını göreceksiniz. Hurma yerine farklı meyvelerle de hazırlayabilirsiniz.
Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 19.08.2019
|
Hurmalı Dondurma |
|
pinpon
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc143446
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2019
868 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
5 çorba kaşığı salep
300 gram hurma
Geniş bir tencerenin içine 1 litre sütü koyun. Sütün içine 5 yemek kaşığı salebi ilave ederek kaynatmaya başlayın.
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın ve sütün içine karıştırın. Karışımınız yoğun bir kıvama gelince altını kapatın.
Kaselere boşaltarak soğumasını bekleyin. Ardından derin dondurucuda dinlendirin.
|
Hurmalı Dondurma |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163333
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2022
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt
5 tatlı kaşığı saf salep (katkısız)
8-10 adet hurma
Hurmaları yıkayın, dondurma yapımına başlamadan 2-3 saat önce bir kâsede üzerlerini öretecek miktarda ılık su ile ıslatın.
Mandıradan ya da marketten aldığınız çiftlik sütünü kaynatıp soğutun.
Salebi küçük bir kâseye koyun, soğuttuğunuz sütten bir miktar üzerine döküp, tahta bir kaşıkla karıştırarak salebi pütürsüz bir kıvama getirin ve karıştırarak tenceredeki süte katın. Ocağı orta ısıda açıp, devamlı karıştırarak pişirin (süt katı bir muhallebi kıvamı alıncaya kadar).
Süt iyice katılaşınca tencereyi ateşten alın ve 5-10 dakika kadar sürekli karıştırın.
Suda yumuşamış hurmaları çekirdeklerinden ayırıp küçük küp şeklinde doğrayın. Her kâseye iki adet hurma düşecek şekilde, hurmaları kâselerin içine koyun. Üzerine hazırladığınız dondurmayı dökün, soğutun, buzdolabında dinlendirin, servis etmeden 3-4 saat önce buzluğa koyup dondurun ve servis edin.
Not: Dondurmaya asıl tadı salep verdiği için, arzu ederseniz buzlukta bekletmeden hafif yumuşamış dondurma kıvamında da servis edebilirsiniz. Bu dondurmaya kesinlikle şeker konmaz!
|
|