| 
 
 
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2243 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
4,024 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2  kg margarin
 
2 adet  yumurta
 
1  yemek kaşığı yoğurt
 
2 çay kaşığı karbonat
 
yanm limonun suyu 
 
800  gr un
 
Şurup  malzemesi :
 
6 su bardağı  şeker
 
4.5 su bardağı  su 
 
 
Margarini eritip, çırpın. Bir yumurta  sansını  yağa katın. Yoğurt, karbonat ve limon suyunu ilave ettikten sonra un koyup, hamur haline getirin.  Ceviz büyüklüğündeki oval parçaları tepsiye dizip üzerlerine  çatalla bastırıp şekil verin. Orta hararetteki  fırında hafif pembeleşinceye dek pişirin. Hazırladoğınız  ılık  şurubu  üzerine dökün.
 
 
 ML® Hurmacık için tıklayın
 
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6114 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2006 
3,445 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 bardak un
 
1 bardağı su veya maden sodası
 
1 bardak erimiş tereyağı veya margarin
 
1 adet yumurta
 
4 bardak toz şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım limon
 
 
Unu bir kaba koyup, içine yumurtayı, yağı, maden sodasını ve tuzu katıp iyice yoğrulur. Kulak memesi kıvamına gelince, ceviz büyüklüğünde yuvarlak hamur parçaları haline getirilir. Yuvarlak hamur parçalarına pürtüklü bir şekil vermek için, tel süzgecin üzerine konur.Kızgın yağın içine atılır, pembeleşince kevgir kaşıkla alıp çukur bir kaba aktarılır.
 
Diğer tarafta bir tencereye şeker konur, üzerine örtecek kadar su ve yarım limonun suyu ilave edilir.Kısık ateşte ağdalı bir sıvı haline gelene kadar pişirilir. Ateşten alınır, içine kızarmış hurmaları atıp 10-15 dakika bekletilir.
 
Servis tabağına alıp servis yapılır.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
karayaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54159 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2010 
3,418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Durulmuş küllü suyu kaynattıktan sonra indirip sıcak tutunuz. 160 gram tereyağını tavada kızdırınız. 650 gram una 2 çorba kaşığı tozşeker ve 13 gram tuz koyunuz. İyice karıştırıp şekerli bir un yapınız. Hafif ateşte kızgın yağı karıştırarak una yediriniz. Sıcak duran küllü su ile de tavlayıp bir düziye karıştırınız. Suyu fazla kaçırmamaya dikkat ediniz. Hamur fazla kızacak olursa ateşten çekiniz. Hamur kıvama gelince, ceviz kadar koparmız, hurma şeklinde yapınız, kalbur üstüne koyunuz. İki parmakla basarak içi kof hurma yapıp bir kaba diziniz. Kuşhanede bol tereyağını kızdırıp indiriniz. Biraz ısısı düşünce hamurları birer birer içine atınız, kuşhaneyi ateşe sürünüz, nar gibi kızarınca süzerek tabağa alınız. Yağın harareti düşünce öncekinin yerine başkalarını koyup kızartınız. Soğuduktan sonra üstüne bir miktar soğuk şeker şerbeti gezdiriniz.
 
 
Not: Hurma tatlısı kızardıktan sonra hemen tatlıya atılırsa gevrek olmaz. Dışı sıvışık, içi sert kalır. Harareti biraz geçtikten sonra atlırsa ağızda dağılır, enfes bir şey olur.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
neriman 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2007 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16722 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2007 
3,281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4  Su bardağı un
 
10 Çorba kaşığı tereyağı
 
1 Su bardağı pudra şekeri
 
4 Yumurta
 
1 Su bardağı çekilmiş badem
 
1 Çay kaşığı tuz 
 
Şurubu için :
 
4 Su bardağı toz şeker
 
3 Su bardağı su
 
1 Çorba kaşığı limon suyu
 
 
Unu tereyağıyla yoğurun, sonra pudra şekeri, yumurta, çekilmiş badem, tuz katıp iyice yoğurun. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassıltın. Sonra kalınca bir eleğin üstünde bastırarak ikiye katlayın. Fırında pişirdikten sonra sıcak sıcak, önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbete atın.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
hüseyin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.05.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23955 
Gönderme Tarihi: 20.May.2008 
3,273 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
2 su bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
15 adet ceviz
 
Şerbeti:
 
4 su bardağı şeker
 
4 su bardağı su
 
 
Bir kaba, süt, sıvı yağ, bir kaşık yoğurt, kabartma tozu koyup karıştırın. Aldığı kadar unla yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle oval hale getirip rendenin üstüne bastırınız. Çeyrek ceviz koyup dikkatli şekilde hamuru rulo yapıp rendenin üstünden kaldırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Isıtılmış fırına veriniz. Şerbeti soğuk, hurma tatlısı ise sıcakken haşlayın.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
şengülaras 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22537 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2008 
3,269 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr. margarin
 
1 çay kaşığı karbonat
 
3'er su bardağı un ve şeker
 
Su
 
Yarım limonun suyu
 
1/4 limon suyu
 
 
Eritilmiş yağ, un, karbonat ve 1 fincan suyu yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Hamurdan yassı köfteler yapıp yağlanmış bir fırın tepsisine dizin ve ortadereceli fırında altın sarısı renk alana dek pişirin.
 
3,5 bardak suyla şekeri kaynatın. Kaynayınca üzerine limonu sıkıp, şerbeti tatlının üzerine dökün Tatlı şerbeti iyice emdikten sonra servis yapın.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
zemberek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2009 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39595 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2009 
3,253 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4,5 kahve fincanı un
 
1,5 kahve fincanı küllü su
 
1,5 kahve fincanı sadeyağ
 
1 kahve kaşığı tuz
 
Kızartmak için:
 
1,5 bardak rafine zeytinyağı
 
Şurubu için:
 
1,5 bardak toz şeker
 
1 bardak su
 
1 tatlı kaşığı limon
 
 
Bir tencereye su, toz şeker ve limon suyu konularak tencere ateşe oturtulur. Karıştırmak suretiyle şeker suda eritilir ve koyulaşınca, yani 10 dakika kaynattıktan sonra, tencere ateşten indirilerek soğuması için bir tarafa bırakılır. Başka bir tencere alınarak içersine ölçülere göre sadeyağ konularak biraz kızdırılır ve içersine küllü su ile tuz ilâve edilip telle karıştırılarak köpürüp beyazlaşıncaya kadar 5 dakika kaynatılır ve ateşten indirilerek biraz bekletildikten sonra içine elenmiş un katılarak iyice karıştırılır ve hamur yapılır. Elde edilen hamur tencereden çıkarılarak hamur tahtasına konulur ve bastıra bastıra yuvarlanıp uzatılır. Bir bıçakla küçük ceviz kadar parçalara bölünerek her parça iki avuç içinde yuvarlak hamur parçaları kalburun tellerine bastırılarak yarım parmak inceliğinde yassıltılır ve lüle gibi kıvrık biçime sokulur. Bir tavaya rafine zeytinyağı konularak ateşte ılıtılır, sonra tavaya iki partide hamurlar atılarak her iki tarafları da nar gibi oluncaya kadar orta ısıdaki ateşte kızartılır. Delikli bir kepçe ile süzülüp alınarak hazırlanmış şurubun içine atılır ve 15 dakika şurupta bırakıldıktan sonra tabaklara alınarak servis yapılır.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
şükran dolma 
Yamak 
 
  
Kayıt: 04.11.2007 
Mesajlar: 7
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19496 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2007 
3,213 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr un
 
15 gr toz şeker
 
10 gr yaş maya
 
2 adet kabartma tozu
 
125 gr margarin
 
2 adet yumurta
 
125 gr sıfır numara irmik
 
1 bardak ayran
 
1 kaşık yoğurt
 
Az miktarda tuz
 
ŞERBETİ İÇİN:
 
1 kg toz şeker
 
Yarım limon suyu
 
4 bardak su
 
 
Bütün malzemeler karıştırılarak bir hamur yoğurunuz. 1O dakika dinlendir dikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüz. Kalbur veya kevgir üzerinde bastırarak yuvarlayınız. Kızgın yağda kızardıktan sonra sıcak olarak soğuk  şerbete koyunuz.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
semaver 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.04.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23136 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2008 
3,149 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı tuzsuz tereyağı
 
5 adet yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı küllü su
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
Un
 
Şurubu:
 
4 su bardağı şeker
 
4 su bardağı su
 
3-4 damla limon
 
 
Tereyağı eritip, un, yumurtalar, şeker, küllü su ve bir tutam tuz ile iyice yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 10-15 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük küçük parçalar alıp, rendede şekil verin. Kızgın yağda kızartıp, soğutulmuş şurubun içine atın. Şurubu çekince servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
Halilim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2007 
Mesajlar: 45 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23923 
Gönderme Tarihi: 18.May.2008 
3,031 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
4 kaşık yoğurt
 
1 yumurta
 
2 kaşık sirke
 
1 limon suyu
 
150 gr tereyağı
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Aldığı kadar un
 
1 fincan pudra şekeri
 
Şerbeti:
 
4 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
İçi için:
 
Bir miktar ceviz
 
 
Bir kap içine sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, yumurta, şeker, sirke, limon suyu, vanilya karıştırın. Yoğurdun içine konmuş kabartma tozunu da ilave edin. Aldığı kadar un koyup yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediniz.
 
Ceviz büyüklüğünde pazı alıp rendenin üstüne rulo halinde koyup hafif bastırın. İçine çeyrek ceviz koyup rulo yapın. Tepsiye dizin. Isıtılmış fırına verin. Fırından çıkartıp tatlılar ılıkken, ılık şerbeti dökün.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75415 
Gönderme Tarihi: 02.May.2012 
2,996 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
1 kg. un (8 su bardağı)
 
25 gr. yaş maya
 
300 gr. margarin
 
2 adet yumurta (çırpılmış)
 
200 ml. su
 
1350 ml. ayçiçek yağı (6 su bardağı)
 
Şurubu için:
 
1 kg. tozşeker (4 su bardağı)
 
400 ml. su (1 3A su bardağı)
 
1/2 adet limonun suyu
 
 
Bir mermer tezgâha veya hamur tahtasına unu eleyip, ortasını havuz biçiminde açın. Mayayı biraz ılık suda eritin. Margarini, mayayı, çırpılmış yumurtayı ve suyu koyup iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru topak haline getirerek üzerine nemli bir bez örtün. Ilık bir yerde 20 dakika kabarmaya bırakın.
 
Bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın. Kabarmış hamuru tekrar yoğurarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her bir parçayı kalburun üzerinde yuvarlayıp, avcunuzun içi ile hafifçe bastırın ve kızgın yağa atarak kızartın. Kızaran parçaları bir kevgirle süzdürerek yağdan alıp soğumaya bırakın.
 
Şurubunu hazırlamak için bir tencerede şeker, su ve limon suyunu birlikte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Soğumuş tatlıları şerbetin içine atarak birkaç dakika bekletin. Süzdürerek şerbetten alıp, üzerine çekilmiş antepfıstığı veya toz hindistancevizi serperek servis yapın.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
has hoşaf 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57219 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2010 
2,948 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram has un
 
50 gram toz şeker (hamura karıştırmak için)
 
10 gram tuz
 
Küllü su (durulmuş)
 
175 gram tereyağı (hamura katmak için)
 
200 gram zeytinyağı (kızartmak için)
 
 
Evvelâ, unu bir kaba alınız. Şekeri, tuzu una karıştırınız. Durulmuş küllü suyu da, ısıtınız ve bir tarafa çekiniz. Tereyağını da eritip, una katınız. Hep birlikte yoğurarak ve sıcak küllü suyu da, azar azar döküp yedirerek, devamlı karıştırmak sayesinde, mükemmel bir hamur hazırlayınız.
 
Hamur, kıvamını bulunca, bir müddet kendi haline bırakınız. Mayalandıktan sonra, hamurdan hurma büyüklüğünde, parçalar koparınız. Hamura, hurma şeklini veriniz ve parmaklarınızla tutup bir kalbur teline bastırınız ve bir tabağa diziniz.
 
Ayrıca, kenarlı bir tavada, bol zeytinyağı kızdırıp ocaktan indiriniz. Biraz bekleyip hamur hurmaları birer birer tavaya döşeyiniz ve tekrar tavayı ocağa koyup hamurları kızartınız ve süzüp tabağa alınız.
 
Soğumağa yüz tuttuğu sırada, soğuk şerbeti de üzerlerine dökünüz.
 
 
Not: Yumuşak istiyorsanız, kapağını kapayınız. Yahut gevrek olup, yerken ağızda dağılmasını arzu ederseniz, açık bırakınız.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
fazilett 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58347 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2010 
2,910 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bir kapta 1 kilo unu, 2 çay kaşığı hamur kabartma tozu, yarım kilo margarinle yumuşayıncaya kadar yoğurun. 300 gram kadar pudra şekeri katıp krem haline getirin. Birer birer karıştırarak 4 yumurta, 200 gram kadar çekilmiş badem, biraz tuz katıp yoğurun. Elde edilen hamurdan irice parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın, bastırın, ikiye katlayıın. Yağlanmış tepsiye dizip fırına verin. Öte yandan, bir kilo toz şekerini yarım kilo suda eritip koyulaşıncaya kadar kaynatın. Yarım limon sıkın. Sonra bu şerbeti fırından çıkan tatlının üzerine dökün.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61865 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2011 
2,880 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.bosch-home.com/tr/
 
 
250 gr un
 
125 gr margarin
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
1 paket vanilya
 
Yarım paket vanilyalı puding
 
1 yumurta
 
250 gr şeker
 
 
1-Yumuşamış margarini un, karbonat, vanilya, puding tozu ve yumurtayla bir kasenin içinde karıştırın. Katı bir hamur haline getirin ve bu hamurdan beş parmak kalınlığında 15 rulo hazırlayın.
 
2-Her bir ruloyu bir kez rendenin üzerinde bastırarak şekillendirin. Bunları yağlanmamış bir tepsinin üzerine yanyana dizin. Bosch fırınınızda yüksek ısıda 20 dakika kadar pişirin.
 
3-Bu arada şekeri 2 çay bardağı suyla 10 dakika kadar kaynatın. Hemen fırından çıkarmış olduğunuz ruloların üzerine dökün. Bu şekilde tatlıyı soğumaya bırakın.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
külhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2011 
Mesajlar: 53 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67414 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011 
2,857 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
1/4 paket margarin
 
1-2 adet yumurta
 
1 çay kaşığı maya
 
Yarım bardak irmik
 
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
Yarım çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı şeker
 
Şerbeti için:
 
2 bardak soğuk su
 
3 bardak şeker
 
1/4 adet limon
 
 
Bir kaba 2 bardak un, yarım bardak irmik, 1 çay kaşığı maya, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı şeker koyun. Üzerine çeyrek paket margarin ve yarım çorba kaşığı yoğurt ilave edin. Yoğurmaya başlayıp önce yağla yumurtayı birbirine yedirin sonra bütün malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Bir çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Hamuru 3-4 dakika yoğurduktan sonra tezgâhın üzerine alın. Kısa bir süre tezgâhta yuvarlayarak 1-2 dakika yoğurun. Hamuru tezgâhta yuvarlayıp uzun bir rulo haline getirin. Uzun ruloyu ikiye kesip yan yana koyun.
 
Bir bıçakla her iki hamuru birden ceviz büyüklüğünde dilimleyin. Her bir parçayı elinizle şekil vererek yuvarlayın ve hafif yassılaştırın. Elde ettiğiniz silindir şeklindeki parçalan tezgâhın üzerinde yan yana dizin Yuvarladığınız hamurları bir rendenin arka yüzüne bastırarak şekil verin ve içinde 2 bardak soğuk yağ bulunan tencereye koyun. Aynı işlemi tekrarlayın. İçinde hamurlann bulunduğu tencereyi ocağa alın. Kızarmaya bırakın. Hamurlar kızarırken arasıra kevgirle karıştırıp, tencerenin dibine yakın olan tarafın fazla kızarmasını önleyin. Hamurları 15 dakika kızartın. Şerbet için bir tencereye 2 bardak soğuk su koyun. Üzerine 3 bardak şeker ilave edin. Çeyrek limonun suyunu tencereye sıkıp tencerenin kapağını yarım şekilde kapatın, kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Kızaran hamurlan soğumuş şerbetin içine koyun. Hamurları karıştırarak şerbeti emmelerini sağlayın. Hamurları şerbetin içinde 2 dakika bekletin. Sonra hamurları bir borcama çıkarın. Üzerlerine 2 çorba
 
kaşığı şerbetinden dökün. Hurmalar kuruyana kadar 45 dakika bekleyip servise hazır hale getirin.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
pembeli kadın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.02.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: Londra | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62201 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2011 
2,731 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram margarin
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı un
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 kahve fincanı su
 
Yarım limonun suyu
 
Şerbet için:
 
3 su bardağı tozşeker
 
3,5 su bardağı su
 
1/4 limonun suyu
 
 
Margarin ve tereyağını eritip, içine unu ilave edin. Karbonat, limon suyu ve bir fincan suyu üzerine ekleyin. Daha sonra tüm malzemeyi elinizle veya tahta bir kaşıkla iyice karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Yassı köfte biçimi verip, rendeye bastırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine, hazırladığınız tatlıları yan yana dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fınnda 45 dakika veya tatlılar altın sarısı renk alana dek pişirin. Bu arada şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine limon suyunu ekleyip bir-iki taşım daha kaynatıktan sonra ocaktan alın. Şerbeti tatlının üzerine dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "yeni nefes" tarafından gönderildi. 01.09.2018
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
tahlil 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2013 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88533 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2013 
2,129 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. un
 
2 kaşık kabartma tozu
 
Yarım kg. yağ
 
300 gr. Pudra şekeri
 
4 yumurta
 
200 gr. Badem
 
1/2 limon
 
 
Bir kapta 1 kilo unu, 2 çay kaşığı hamur kabartma tozu, yanm kilo yağla yumuşayıncaya kadar yoğurun. 300 gram kadar pudra şekeri katıp krem haline getirin. Birer birer kanştırarak 4 yumurta, 200 gram kadar çekilmiş badem, biraz tuz katıp yoğurun. Elde edilen hamurdan irice parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın, bastınn, ikiye katlayın. Yağlanmış tepsiye dizip fınna verin. Öteyandan, bir kilo toz şekerini yanm kilo suda eritip koyulaşıncaya kadar kaynatın. Yanm limon sıkın. Sonra bu şerbeti fınndan çıkan tatlının üzerine dökün.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
re aksiyon 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.03.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106098 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2015 
2,010 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı Ceviz içi
 
1 paket margarin
 
Yarım su bardağı süt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
aldığı kadar un
 
Şerbeti için:
 
3,5 su bardağı toz şeker
 
4 su bardağı su
 
 
Margarin eritilir. Süt eklenir. Aldığı kadar un, kabartma tozu, vanilya, ceviz eklenerek hamur yapılır. Hamurdan parçalar koparılır. Hurma gibi şekil verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerleri parmak şekli çıkana kadar bastırılır, fırına verilir. Fırından çıkınca üzerlerine şerbet dökülür.
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
b&b 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.05.2019 
Mesajlar: 60 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144970 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2019 
919 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tutam tuz
 
1 paket vanilya
 
250 gram tereyağı
 
1 adet yumurta
 
4,5 su bardağı un
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
Yarım paket kabartma tozu
 
Yarım çay bardağı toz şeker
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı su
 
3 su bardağı toz şeker
 
Birkaç damla limon suyu
 
Süslemek için:
 
Hindistancevizi
 
Antepfıstığı
 
 
Şerbetini hazırlamakla başlayın.
 
Su ve şekeri bir tencerede birleştirin. Tencere kaynayana kadar pişirin.
 
Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
 
Şerbetin çok yoğun veya çok sulu olmamasına özen gösterin. Şerbet kıvam alınca ılınmaya bırakın.
 
Tereyağını kısık ateşte yakmadan eritin.
 
Daha sonra eritip ılınmasını sağladığınız yağı derin bir karıştırma kabına alın.
 
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu da karıştırma kabına ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
 
Hamuru küçük parçalara bölün.
 
Hamuru şekillendirirken dilerseniz bir kalburun üstüne hafifçe bastırıp yuvarlayın veya yuvarlatıp çatalla hafifçe bastırıp çizgiler oluşturup tepsiye dizin.
 
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkarttığınız hurma tatlılarını 5 dakika dinlendirdikten sonra hazırladığınız şerbeti dökün.
 
Tatlınız şerbetini tamamen çektikten sonra üzerini dilediğiniz gibi Antep fıstığı veya Hindistan ceviziyle süsleyip hemen servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Hurma Tatlısı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171608 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2023 
623 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram tereyağı ve margarin karışımı
 
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
 
Yarım kilo yoğurt
 
2 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
Yeteri kadar un
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı toz şeker ve su
 
2 dilim limon
 
 
Tereyağı ve margarini eritip ayçiçeği yağı ile karıştırın.
 
Yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu katıp karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un azar azar un ekleyin.
 
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, kalburda yuvarlayarak şekil verin.
 
Tepsiye dizip, kızarana kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
 
Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın.
 
Limon suyu ekleyip ocaktan alın.
 
Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin.
 
Şerbeti çekince servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |