Kısa URL: https://ml.md/lc141681
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2019
620 defa indirildi / yazdırıldı
20 adet hurma
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı buğday nişastası
Hurmalar güzelce yıkanır, çekirdekleri çıkarılır. Bir tencereye aktarılır. Üzerine 3 su bardağı su eklenir. Tencere orta ateşe yerleştirilir. Hurmalar tamamen dağılana kadar pişirilir. Sonra ateşten alınır ve blenderden geçirilir. Üzerine yarım su bardağı soğuk suda ezilmiş nişasta katılır, karıştırılır. Tekrar ateşe yerleştirilir. Bir tık pişirilir. Küçük kaselere konur. Soğuyunca ikram edilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 24.03.2023
Kısa URL: https://ml.md/lc171278
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2023
242 defa indirildi / yazdırıldı
10 adet hurma
1 yemek kaşığı fındık
1 adet elma
Yarım çay kaşığı tarçın
Bir tatlı kaşığı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı bal
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp miksere koyun.
Tam ezilmeden üzerine fındıkları ilave edin.
Ardından elmanın kabuklarını soyup ay şeklinde dilimleyin.
Küçük bir tencereye bir su bardağı koyup elmayı içine koyun.
Üzerine balı döküp kaynatın.
Ardından yumuşayan elmanın çekirdeklerini çıkarıp suyu süzüp diğer karışımın üzerine dökün.
Mikserden bir kez daha geçirin.
Kuru üzüm ve tarçını koyup karıştırın.