|
Hurma Dolması |
 |
EVET
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2011
Mesajlar: 33
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66246
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2011
2,021 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet hurma
Yarım çay bardağından biraz fazla dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı un
Süslemek için krem şanti
Hurmaların kabuklarını soyun. İçlerini oyarak çıkarıp, rendeleyin. Rendelediğiniz hurma içlerini, derin bir kapta ceviz ve balla karıştırın. Hazırladığınız harcı içleri çıkartılmış hurmalara doldurun. Servis tabağına alın. Üzerini krem şantiyle süsleyerek servis yapın.
|
Hurma Dolması |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106358
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2015
1,589 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 adet hurma
1 kahve fincanı ceviz
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 kahve fincanı kuru kayısı
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 kase hindistancevizi
1 tatlı kaşığı margarin
Yeteri kadar antepfıstığı
Cevizi ince dövün. Kuru üzüm ve kayısıyı robottan geçirin. Tahin, pekmez, tarçın ve cevizle beraber iyice karıştırın sanayıda ekleyin. Hurmaları boyuna keserek çekirdeklerini çıkartın. Harçtan içlerine bol miktarda doldurun. Hindistancevizine bastırın. Antepfıstıgı da ekleyin. Servis tabağına yerleştirip servise sunun.
|
|