|
Hüppülü Tatlısı (Zonguldak) |
 |
hatip
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.11.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc146730
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2019
1,689 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilogram barbunya
250 gram elma kurusu
1 su bardağı toz şeker
1/2 litre su
Barbunyayı bir gün önceden haşlayın.
Tencereyi ocağa alın ve içerisine su ekleyin.
Elma dilimlerini ve haşladığınız barbunyayı tencereye ekleyerek kaynatın.
Pişmeye yakın şeker ilave ederek soğumaya bırakın.

|
Hüppülü (Zonguldak) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc115491
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2016
2,166 defa indirildi / yazdırıldı
|
Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg Haşlanmış Barbunya
500 gr. Elma kurusu (Tavşut)
500 gr. Toz Şeker
1000 gr. Su
Barbunyayı bir gün önceden pişiriniz. Pişmiş barbunya ve elma dilimlerini bir tencerede sıcak suda kaynatınız. Pişmeye yakın şeker ilave ederek ve soğumaya bırakınız. Tabaklara koyarak servis ediniz.

|
|