Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Fairy Yemek Tarifleri > Hünkarbeğendi (4 adet - 21,065 defa bakıldı)

Hünkarbeğendi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hünkar Beğendi

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc96312
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2014
1,600 defa indirildi / yazdırıldı




750 g Kuzu Kuşbaşı
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Kuru Soğan
3 Diş diş sarımsak
3 Adet Sivribiber
3 Adet Domates
İsteğe Bağlı Tuz
İsteğe Bağlı Karabiber
2 Adet Orta Boy Bostan Patlıcanı
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Un
2 Su Bardağı Süt

Derince bir sote tavasını ocağa koyup kızdırın. Kuşbaşı etleri tavaya atıp hızlı ateşte rengi dönünceye kadar çevirin. Yağı ekleyip sotelemeye devam edin. Soğanı ve domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayın.Önce soğanı ve biberi ilave edip etlerle birlikte kavurun. Etler suyunu bıraktığında tuzunu ilave edip karıştırın. Doğranmış domatesi ilave edip suyunu çekene kadar yaklaşık 30 dakika orta ateşte pişirin. Arada bir karıştırın.Patlıcanları birkaç yerinden çatalla delin. Patlıcanları ateşe koyun, kabukları yanıncaya kadar közleyin. Közlenmiş patlıcanları soyup hemen üzerlerine birkaç damla süt serpiştirin. (Beyaz kalması için). Patlıcan içlerini bıçakla kıyın .Beşamel sosu yapmak için; tereyağını ufak bir tencerede eritip unu ekleyin ve kavurun. Sütü azar azar ilave edip beşamel sos kıvamını alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tuzunu ekleyin. Ezilmiş patlıcanı sıcak beşamele ilave edip iyice karıştırın. Beğendiyi servis tabaklarına paylaştırıp üzerine 2 servis kaşığı kadar kuzu kavurma ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.



Kıymalı Hünkarbeğendi

haslet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.01.2013
Mesajlar: 51
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc89463
Gönderme Tarihi: 22.May.2013
1,564 defa indirildi / yazdırıldı




2 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Bardağı Krema
1/2 Çay Bardağı Süt
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
200 g Kıyma
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
İsteğe Bağlı Kekik
İsteğe Bağlı Kimyon
İsteğe Bağlı Kırmızı Pul Biber

Patlıcan közlenip ince ince kıyılır. Un tereyağında kavrulup krema eklendikten sonra koyulaşana kadar kavrulur. Üzerine kıyılmış patlıcan ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenip karıştırılır. Diğer tarafta kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Soğan, domates ve baharat eklenip kavrulur. Kavrulmuş kıyma; simit içine yerleştirilmiş beğendinin üzerinde servis yapılır. Hünkar beğendi simitinin tarifi için buraya tıklayınız.


Hünkarbeğendi

haslet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.01.2013
Mesajlar: 51
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc89462
Gönderme Tarihi: 22.May.2013
1,480 defa indirildi / yazdırıldı




İlkay Karaca

2 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri
200 g Kıyma
1 Adet Soğan
İsteğe Bağlı Baharat

Patlıcan közlenip ince ince kıyılır. Un tereyağında kavrulup süt eklendikten sonra koyulaşana kadar kavrulur. Üzerine kıyılmış patlıcan ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenip karıştırılır. Diğer tarafta kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Soğan ve baharat eklenip kavrulur. Kavrulmuş kıyma beğendinin üzerinde servis yapılır.


Hünkar Beğendi

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc112406
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2015
1,409 defa indirildi / yazdırıldı




500 g Kuşbaşı Dana Eti
2 Adet Kuru Soğan
2 Adet Havuç
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Beğendi için:
1 Çorba Kaşığı tereyağı
1 Çorba Kaşığı un
2 Su Bardağı süt
1 Çorba Kaşığı rende kaşar peyniri
2 Adet iri patlıcan
2 Çay Kaşığı tuz
1/2 Çay Kaşığı toz şeker

Etleri kaynar suya atıp 5 dakika tutalım ve sudan çıkaralım. Bu işlem etin parça yağ ve kandan temizlenmesi için yapılır. Bir tencereye yağ koyalım, küçük doğranmış soğan ve havuçları ilave edilip kavuralım. Üzerine etleri koyarak salça ve un ilavesiyle pişirelim.
Patlıcanları ocakta közleyelim ve kabuklarını soyarak ince ince kıyalım. Başka bir tencerede tereyağını eritip unu kavuralım. Kıyılmış patlıcanları ilave edelim. Üzerine süt dökerek karıştırarak kaynatalım. Muhallebi kıvamına gelince rende kaşar peynirini, tuzu ve şekeri ekleyelim. Ocağın altını kapatalım.
Servis tabağına beğendiyi, üzerine de eti yerleştirip sıcak sıcak servis yapalım. Bu tür geleneksel yiyecekleri bakır sahanlara ve kaplara yerleştirmemiz, sunumumuza ayrı bir renk katacaktır.







Hünkarbeğendi Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri



(4 adet Hünkarbeğendi 21,065 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort