| 
 
 
 | 
Hünkar Pilavı | 
  | 
selvinaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.09.2007 
Mesajlar: 40 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18108 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2007 
2,583 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı sıcak su
 
1.5 su bardağı bezelye
 
2 adaçayı yaprağı
 
100 gr orta yağlı kıyma
 
30 gr tereyağı
 
1 çay bardağı dometes püresi
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 soğan
 
Kekik, muskat, tuz ve karabiber
 
100 gr çemensiz pastırma
 
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
 
 
Bezelyeleri tuzlu suda, diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın.
 
Tereyağının üçte biri ile I kaşık zeytinyağını güveçte ısıtın, kıyılmış soğanı ekleyip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Soğanlar pembeleşince kıyma ve kıyılmış pastırmaları ilave edin. Tuz ve baharatla tatlandırıp 3-4 dakika daha kavurun. Et suyu ve sulandırılmış domates püresini ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bezelyeleri ilave edip pişirmeye devam edin.
 
Pirinci bol suyla yıkayıp, süzün. Kalan tereyağını pilav tenceresinde eritip pirinçleri kavurun. 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynatın ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  
 | 
Hünkar Pilavı | 
  | 
inciacarsoy 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2008 
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22457 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2008 
2,601 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
2 su bardağı pirinç (500 gr)
 
250 gr kıyma
 
250 gr donmuş bezelye
 
3 çorba kaşığı tereyağı (50 gr)
 
3 su bardağı et suyu (bulyon da olabilir) (750 ml)
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı (15 ml)
 
1 adet kuru soğan
 
2 çorba kaşığı domates salçası (3/4 su bardağı suda eritilmiş)
 
3 adet adaçayı yaprağı
 
3 çay kaşığı kekik
 
150 gr çemensiz pastırma
 
1/2 su bardağı rende kaşar peyniri (50 gr)
 
Tuz, karabiber
 
 
Yapılışı
 
Bezelyeleri diri olarak haşlayın.
 
Soğanı çekin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağında iyice kavurun. Kıymayı ilave edin, iyice kavurduktan sonra içine pastırma ilave edin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
 
Salçayı 3/4 su bardağı suda eritin ve kıymalı pastırma karışımına ilave edin. Kekik ve adaçayını da ekleyerek, kısık ateşte, 10-15 dk kadar pişirin.
 
Pirinci ayıklayıp, yıkayın. Tereyağında kavurup, üzerine 3 su bardağı et suyu ilave edin ve tuzla lezzetlendirin. Su kaynayıp, pirinçler suyunu çekmeye başlayana kadar; önce yüksek ateşte, sonra da orta ateşte pilavınızı pişirin. Demlenmeye bırakın.
 
Pilav demlendikten sonra, hazırlamış olduğunuz pastırmalı sosu ve kaşar peyniri rendesini pilavınıza karıştırarak, hemen servis yapın.
  
 | 
Hünkâr Pilavı | 
  | 
enderun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.03.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47954 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2010 
2,470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. pirinç
 
50 gr. soğan
 
2 diş sarımsak
 
Adaçayı
 
Reyhan
 
50 cl. tereyağı
 
500 cl. tavuk suyu
 
1 yemek kaşığı salça
 
50 gr. bezelye
 
10 gr. tuz
 
7 gr. karabiber
 
200 gr. kıyma
 
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
 
Kekik
 
50 cl. sıvıyağ
 
 
Pilavın sosunu hazırlamak için soğanı, sarımsağı, kıymayı, bezelyeyi, salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve reyhanı iyice kanştınp az suyla kaynatın. Ayn bir yerde pirinçleri ıslatarak 25 dakika beklettikten sonra süzün. Pirinci tence rede erimiş tereyağıyla kavurduktan sonra kavrulan pirinçlere tavuk suyunu ve hazırladığ nız sosu ekleyerek 30 dakika demlenmeye bin Rendelenmiş kaşar ekleyerek servis edin.
  
 | 
Hünkar Pilavı | 
  | 
neva'da 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2014 
Mesajlar: 38 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130541 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2017 
1,139 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
200 gram kuşbaşı kuzu eti
 
1 su bardağı pirinç
 
1 yemek kaşığı kuş üzümü
 
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
1/2 çay kaşığı tarçın
 
1 adet soğan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
 
Kuzu eti içine soğan konulmuş bir tencerede haşlanır.
 
Bu arada kuş üzümleri ılık suda bekletilir.
 
Fıstıklar tereyağında kavrulur.
 
Üzerine süzülen haşlanmış et ilave edilir.
 
Son olarak iyice yıkanıp kurutulan pirinç eklenir.
 
Bütün malzemeler kavrulduktan sonra haşlama suyundan 1,5 bardak ilave edilir.
 
Kuş üzümü, tarçın ve tuz eklendikten sonra kapağı kapatılıp en kısık ateşte suyunu çekene kadar bekletilir.
 
Suyunu çektikten sonra altı kapatılıp, tencerenin ağzına bir bez konlup kapak tekrar kapatılarak 10 dakika demlendirilip servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |