| 
 
 
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177442 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2024 
247 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy patlıcan
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 adet orta boy kuru soğan, doğranmış
 
4 diş sarımsak, doğranmış
 
600 gram kuşbaşı dana veya kuzu eti
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
3 adet domates, soyulmuş ve doğranmış
 
2 su bardağı sıcak su
 
1,5 yemek kaşığı tereyağı
 
1,5 yemek kaşığı un
 
1,5 su bardağı süt
 
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanları bıçakla delikler açın ve 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.
 
Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streç filmle kapatıp, 15 dakika bekletin. Daha sonra kabuklarını soyun.
 
Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ardından etleri ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
 
Domates salçası, tuz, karabiber ve doğranmış domatesleri ekleyin. Su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
 
Beğendi sosu için; bir tavada tereyağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine fırınlanmış ve kabukları soyulmuş patlıcanları ekleyin.
 
Sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
 
Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın.
 
Servis tabağına beğendi püresini yayın ve üzerine pişirdiğiniz etleri yerleştirin.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171694 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2023 
229 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyet.com.tr
 
 
4-5 adet patlıcan
 
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
1-2 adet çarliston biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
Beğendi için:
 
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
 
1 yemek kaşığı dolusu beyaz un
 
1,5 su bardağı süt
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
 
 
Patlıcanları közlüyoruz ve soyuyoruz, soğanları az yağda kavurup eti ilave ediyoruz, çarliston biberlerle beraber kavuruyoruz. Ardından küp doğranmış domatesleri ilave edip, baharat ekliyoruz. Karıştırıyoruz, 1 su bardağı kadar su ilave edip düdüklüde haşlıyoruz.
 
Tereyağını bir tavaya alıyoruz erir erimez un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Ardından hemen süt ekleyip çırpma teliyle karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz. Muhallebi gibi olmalı. Ardından yoğunlaşmaya başladığında ocağı en küçüğüne getirin. İncecik doğradığımız patlıcanları ilave edin, baharatları ekleyin ve karıştırın. En son rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin karıştırın ve ocağın altını kapatın. Servis tabağına önce beğendiyi koyun, ardından üstüne etimizden koyup servis yapıyoruz.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181374 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2025 
224 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 g kuşbaşı et
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 büyük boy soğan
 
1 yeşil biber
 
2 domates
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
2 su bardağı sıcak su
 
Tuz, karabiber
 
Beğendi için:
 
4 adet orta boy patlıcan
 
1 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
Tuz
 
1 su bardağı kaşar rendesi
 
 
Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve doğrayın.
 
Bir tencerede tereyağı eritin, unu ekleyip kavurun.
 
Kavrulmuş una sütü azar azar ekleyerek karıştırın.
 
Patlıcanları ekleyip ezerek karıştırın, ardından tuzu ve kaşar rendesini ekleyin ve karıştırın.
 
Kaşarlar eriyip iyice karıştığında ocaktan alın.
 
Başka bir tavada zeytinyağını ısıtın, kuşbaşı etleri ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
 
İnce doğranmış soğan ve biberleri ekleyin, yumuşayana kadar kavurun.
 
Salçayı ekleyip karıştırın, ardından doğranmış domatesleri ekleyin.
 
Sıcak suyu ilave edip etler pişene kadar pişirin.
 
Tuz ve karabiberle tatlandırın, ocaktan alın.
 
Servis tabağına önce beğendiyi yayın, üzerine etli karışımı dökün ve sıcak servis yapın.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179638 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2024 
169 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg Kuşbaşı Kuzu Eti
 
6 adet Patlıcan
 
2 adet Soğan
 
2 adet Domates
 
1 su bardağı Süt
 
3 bardak Su
 
5 yemek kaşığı Yağ
 
1 kahve fincanı Kaşar Peynir
 
2 yemek kaşığı Un
 
5-10 sap Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bir kaşık yağda çentilmiş soğan ve kuşbaşı etleri birlikte kavurun. Küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilerek biraz daha kavrulur. Tuz ve karabiber katılarak, 3 bardak Su konur ve kaynamaya bırakılır.
 
Patlıcanlar alevli ateşte ya da ocakta çevrilerek her tarafı eşit pişirilir. Sonra kabukları soyularak, içi çıkarılır mikserden geçirilir.
 
Kalan yağda un hafifçe kavrulur. İçine patlıcanlar ve süt ilave edilir. Tuzu da konur. Kıvamlı bir hal alıncaya kadar pişirilir. İndirmeye yakın, kaşar peynir ilave edilir.
 
Servis tabağına patlıcanlı karışım konur. Ortasına da sıcak pişmiş et konur.
 
Sıcakken servis yapın.
 
 
Not: Üzerine ince kıyılmış maydanoz koyabilirsiniz.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182556 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2025 
139 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr dana kuşbaşı
 
1 adet soğan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
Beğendi için:
 
2 adet közlenmiş patlıcan
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
 
 
Dana etini tereyağında soğanla birlikte kavurun. Salça ve baharatları ekleyin, suyu ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Beğendi için, tereyağında unu kavurun. Közlenmiş patlıcanları ekleyin, sütü azar azar ilave edin. Tuz ve kaşar peynirini ekleyerek kıvam almasını sağlayın. Beğendiyi tabağa yayıp üzerine eti koyarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182465 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2025 
113 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram göre dana eti
 
2 tane kuru soğan
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 adet orta boy domates
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
4 diş sarımsak
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı tuz
 
Beğendi için:
 
4 adet orta boy patlıcan
 
1,5 su bardağı süt
 
1,5 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
 
 
Hünkâr beğendi tarifine önce patlıcanlardan başlayın. 4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın ve fırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın. Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.
 
Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Dört diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.
 
Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin. İki su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
 
Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine azar azar ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Hünkâr beğendinin püf noktası burasıdır.
 
Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin. 1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.
 
Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirin ve servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184437 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2025 
90 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Et sote için:
 
500 g kuşbaşı dana ya da kuzu eti
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 adet domates (rendelenmiş)
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 su bardağı sıcak su
 
Tuz, karabiber, kekik
 
Beğendi için:
 
3-4 adet orta boy közlenmiş patlıcan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
1,5 su bardağı süt (ılık)
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz, muskat rendesi (isteğe bağlı)
 
 
Eti tencereye alın, yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
Sıvı yağ ve tereyağını ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
 
Soğan ve sarımsağı ekleyin, yumuşayana kadar pişirin.
 
Salça ve rendelenmiş domatesi ekleyin, 2-3 dakika kavurun.
 
Sıcak suyu, tuz, karabiber ve kekik ilave edip kapağını kapatın.
 
Kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin (gerekirse su ekleyin).
 
Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup ince ince doğrayın veya ezin.
 
Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
 
Ilık sütü azar azar ekleyerek sürekli karıştırın (pürüzsüz olmalı).
 
Koyu kıvam alınca patlıcanları ekleyin, karıştırarak 5 dakika pişirin.
 
Tuz ve biraz muskat rendesi (isteğe bağlı) ilave edin.
 
En son rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin, eriyene kadar karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184944 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2025 
81 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuşbaşı kuzu eti
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
2 adet domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 su bardağı sıcak su
 
Tuz, karabiber
 
Beğendi için:
 
4 adet közlenmiş patlıcan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
 
Tencerede tereyağını eritin, eti kavurun. Üzerine doğranmış soğan, salça ve domates ekleyin. Sıcak suyu ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin.
 
Beğendi için közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup ezin. Ayrı bir tavada tereyağı ve unu kavurun, üzerine sütü yavaş yavaş ekleyin. Kıvam aldıktan sonra patlıcanları ve peyniri ekleyin.
 
Servis tabağına önce beğendiyi yayın, üzerine pişmiş etleri yerleştirin.
 
Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182774 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2025 
70 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuzu eti (kuşbaşı)
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay bardağı su
 
Tuz, karabiber
 
Beğendi İçin:
 
4 adet patlıcan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
Tuz, karabiber
 
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
 
 
İlk olarak patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup, püre haline getirin.
 
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın, doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip, kavurun.
 
Etleri ekleyip, kahverengileşene kadar kavurun. Salçayı, doğranmış domatesleri ve suyu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
 
Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
Diğer tarafta, tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip kavurun. Ardından sütü yavaşça ekleyin, karıştırarak koyu bir beşamel sos kıvamı elde edin.
 
Közlenmiş patlıcan püresini ve kaşar peynirini (isteğe bağlı) ekleyin, karıştırarak beğendiyi hazırlayın.
 
Etleri beğendinin üzerine koyarak sıcak servis yapın.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183261 
Gönderme Tarihi: 30.May.2025 
61 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kebap için:
 
800 gram kuşbaşı kuzu eti
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
5 çorba kaşığı margarin
 
2 adet küçük soğan
 
1 adet orta boy havuç
 
1 çorba kaşığı salça
 
Yeteri kadar sıcak su, tuz
 
Beğendi için:
 
4 adet orta boy patlıcan
 
1 adet limonun suyu
 
6 çorba kaşığı tereyağı
 
Bir su bardağından iki parmak eksik un
 
Bir su bardağından iki parmak eksik süt
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Süslemek için:
 
2 adet orta boy domates
 
3-4 adet sivri biber
 
3-4 dal maydanoz
 
 
Kebabı hazırlamak için, sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine etleri ekleyin ve orta ateşte pişmeye bırakın.
 
Diğer tarafta margarini eritip küp doğradığınız soğanları ve havucu kavurarak etlere ekleyin.
 
Salçayı ve tuzunu da ilave edip bir iki çevirdikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
 
Suyu azaldıkça ilave ederek etleri pişirin. Beğendi için, patlıcanları yıkayıp bir kürdanla birkaç yerinden delin.
 
Daha sonra ocakta ya da fırında közleyip kabuklarını soyun ve acılığını alması için limonlu suya koyun.
 
Birkaç dakika bekletip sudan alın ve ince kıyın.
 
Bir tencerede tereyağını eritip üzerine unu ekleyin.
 
2 dakika sonra patlıcanları, sütü, rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu da ekleyip koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
 
Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine etleri ilave edin.
 
Közlenmiş domates, biber ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183134 
Gönderme Tarihi: 21.May.2025 
55 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Et Sote İçin:
 
500 g kuşbaşı dana eti (tercihen kuzu da olur)
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 adet kuru soğan (doğranmış)
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 adet domates (rendelenmiş)
 
1 su bardağı sıcak su
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
Beğendi İçin:
 
3-4 adet közlenmiş patlıcan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz, muskat rendesi (isteğe bağlı)
 
 
Tencerede yağı kızdırın, eti ekleyip kavurun. Soğanı ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra salça ve domatesi ilave edin. Baharatları serpip sıcak suyu dökün. Kısık ateşte eti yumuşayana kadar pişirin.
 
Közlenmiş patlıcanları soyup ince doğrayın. Tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Patlıcanları ekleyip karıştırın. Sütü azar azar ekleyip kıvam alana dek pişirin. En son kaşar peynirini ve baharatları ilave edin.
 
Servis tabağına önce beğendiyi yayın, üzerine et soteyi yerleştirin. Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185491 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2025 
45 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Beğendisi için:
 
4 adet orta boy patlıcan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz, karabiber
 
Et için:
 
500 gr kuşbaşı dana veya kuzu eti
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 adet soğan (ince doğranmış)
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
 
Patlıcanları ocakta veya fırında közleyin.
 
Kabuklarını soyup doğrayın veya ezin.
 
Tereyağını tavada eritip unu ekleyin ve hafif kavurun.
 
Sütü yavaş yavaş ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın.
 
Tuz ve karabiber ekleyin.
 
Közlenmiş patlıcanları beşamel sosa ekleyin ve kaşar peyniri ile karıştırarak kremsi bir kıvam elde edin.
 
Sıvı yağı tavada ısıtın.
 
Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
 
Kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
 
Salçayı ekleyip karıştırın ve baharatlarla tatlandırın.
 
Patlıcan beğendisini servis tabağına alın, üzerine sote edilmiş etleri yerleştirin.
 
Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183981 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2025 
31 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Beğendi için:
 
3 adet orta boy patlıcan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt (ılık)
 
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Muskat rendesi (isteğe bağlı)
 
Et için:
 
500 gr kuşbaşı kuzu eti (dana eti de olur)
 
1 adet büyük soğan
 
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
 
2-3 domates (rendelenmiş ya da küp doğranmış)
 
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik (isteğe bağlı)
 
1 su bardağı sıcak su
 
 
Patlıcanları közleyin. Fırında, ocakta ya da mangalda patlıcanların kabukları iyice yanıp içi yumuşayana kadar közleyin.
 
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun, ince ince doğrayın ya da çatalla ezin.
 
Tereyağını bir tavada eritin. Unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
 
Ilık sütü yavaş yavaş ekleyerek topaklanmadan karıştırın. Kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
 
Közlenmiş patlıcanları ekleyip karıştırın.
 
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı muskat rendesini ekleyin.
 
Rendelenmiş kaşar peynirini katıp eriyene kadar karıştırarak ocaktan alın.
 
Soğanı yemeklik doğrayın.
 
Sıvı yağı bir tencerede ısıtın, soğanları kavurun.
 
Kuzu etini ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
Rendelenmiş domatesleri (ve sarımsağı) ekleyin, birkaç dakika pişirin.
 
Tuz, karabiber ve kekik serpin.
 
Sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. (Gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.)
 
Beğendi kıvamına gelen patlıcan püresini servis tabağına alın.
 
Üzerine etli sosu paylaştırın.
 
Sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |