| 
 
 
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Ayşe'm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2010 
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54314 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010 
2,585 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
2 orta boy soğan
 
1/2 kg. kuşbaşı et
 
2 orta boy domates
 
3-4 diş sarımsak
 
4-5 sivribiber
 
5 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin (40 gr.)
 
tuz
 
karabiber
 
Beğendi için:
 
4 orta boy patlıcan
 
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı süt
 
1/2 limon suyu
 
75 gr. kaşar rendesi
 
tuz
 
 
Tencereye yağı alıp etleri ekleyelim, suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Küp doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip 2 dk. daha kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ve küçük doğranmış sivribiberleri ekleyerek suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip ağır ateşte etler yumuşayana dek pişirelim. Bu arada beğendiyi hazırlayalım. Patlıcanları çatalla 4-5 yerinden delerek ocak ateşinde közleyelim. Kabuklarını soyup limonlu suda 5 dk. bekletelim. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra patlıcanları ince bir şekilde doğrayarak bekletelim. Tavaya yağı alalım. Unu ekleyip hafifçe sararana dek sürekli karıştırarak kavuralım. Doğranmış patlıcanları, sütü ve tuzu ekleyip karıştırmaya ara vermeden patlıcan püresi koyulaşana dek pişirelim. Kaşar rendesini ekleyip karıştırarak beğendiyi ateşten alalım. Sıcak beğendiyi servis tabağına alıp ortasını açalım. Beğendinin ortasına eti, sosu ile birlikte alarak servis yapalım.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
limon çiçeği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58646 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2010 
2,420 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet patlıcan
 
50 gr. un
 
100 gr. tereyağı
 
Yarım litre süt
 
100 gr. kaşer peyniri
 
Tuz
 
 
Patlıcanlar harlı ateşte pişirilir. Kabukları soyulur, bıçakla incecik kıyılır. Ayrı bir kapta 50 ram un, 50 gram tereyağı, yarım litre süt ile beyaz salça yapılır. Patlıcanlar ilave edilir. Karıştırarak 10 dakika pişirilir. 50 gram tereyağı, 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ilave edilir. Karıştırılır, servis tabağına boşaltılır. Ortası açılır. Hazırlanan tencere kebabı kalan 50 gram kaşar peyniri, patlıcanların üzerine serpilir.
  
 | 
HÜNKAR BEĞENDİ | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72895 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012 
2,404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
400 gr kuzu kuşbaşı
 
4 adet patlıcan
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 adet domates
 
2 adet sivribiber
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 adet limon
 
75 gr margarin
 
1 çay kaşığı muskat
 
Tuz
 
Karabiber
 
BEŞAMEL SOS İÇİN:
 
500 gr süt
 
1,5 fincan un
 
1/4 paket margarin
 
 
Bir çatal yardımıyla ya da bıçağın ucuyla çeşitli yerlerinden deldiğimiz patlıcanları, közde ya da bol sıvıyağda yumuşayıncaya kadar pişirelim. Diğer yandan, bir tencereye koyup, erittiğimiz margarine ince ince kıydığımız soğanı ilave edip, pembeleştirelim. Kuşbaşı kuzu etlerini de tencereye ilave ettikten sonra, etler suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım.
 
Etler suyunu çekince, 1-2 dakika daha kavurup, salçasını, baharatını ilave ederek, karıştıralım. Yeterince sıcak suyunu koyup, kısık ateşte etlerin pişmesini sağlayalım.
 
Pişirdiğimiz patlıcanların kabuklarını incecik soyup, içinde limonlu su olan bir kapta soyma işlemi bitene kadar bekletelim. Sonra bir tokmak veya robot yardımıyla püre haline getirelim.
 
Başka bir kapta, unu, margarin yağında sarartmadan kavurup, içine sütü ilave edelim. Boza kıvamına gelinceye kadar pişirip, içine püre yaptığımız patlıcanları katalım.
 
Muskat, yeterince tuz ve karabiber ilavesiyle lezzetlendirip, muhallebiden daha koyu kıvama gelinceye kadar pişirelim.
 
Servis tabağına, 1 porsiyon kadar pişirdiğimiz beğendiden koyup, ortasına da 5-6 tane pişirdiğimiz etten koyalım.
 
Daha önceden, fırında pişirdiğimiz domatesler ve sivribiberler ile süs yapıp, sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99799 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014 
2,400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba margarin
 
3 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
3-4 adet patlıcan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 kg et
 
2 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı un
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
 
Patlıcanları alüminyum folyo ya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin.
 
Un vesanayı kavurun.
 
Sütü azar azar yedirin.
 
Tuzu ekleyin.
 
Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
 
Tüm karışımı çukur bir tabağa alın. Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sana ile pişirin.
 
Unu ekleyin.
 
Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
 
Etleri bir borcama koyun. Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. Sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.
 
 
 
  
 | 
Hünkâr Beğendi | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87579 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2013 
2,312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
3 adet kemer patlıcan
 
½ kg kuşbaşı et
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 yemek kaşığı un
 
1 fincan süt 
 
1 fincan su
 
2 yemek kaşığı salça
 
1 baş soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
 
Etler suyunu çekene kadar pişirilir, yemeklik doğranmış soğan ilave edilir.kavrulduktan sonra salça, tuz, baharat eklenerek 1 çay bardağı sıcak su ile kısık ateşte pişirilir.közlenmiş patlıcanlar küçük doğranır tencerede sıvıyağ unla kavrulur, patlıcanlar ilave edilir. Süt ve su eklenerek pişirilir. Servis tabağına almadan önce kaşar rendesi eklenir, karıştırılır. Servis tabağına havuz şeklinde patlıcan yerleştirilir. Ortasına et yerleştirilir, servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
rekortmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75263 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2012 
2,147 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet patlıcan
 
300 gr kuzu eti
 
3 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı kaşar rendesi
 
Bir miktar sıvıyağ
 
Bir miktar tuz
 
1 kase mantar
 
Bir miktar karabiber
 
3 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 adet defne yaprağı
 
2 adet biber
 
 
Hünkar beğendi için, kuzu etini sıvı yağda kavrulmaya alın. Üzerine doğanmış soğan ve sarımsakları ilave edin. Mantar ve salçasını da ekledikten sonra bir süre daha kavurun. Daha sonra üzerine yemeği pişirebilecek kadar su verin. Bir süre piştikten sonra içerisine defne yaprağı, doğranmış domates ve biberi de ilave ederek pişrin. Beğendisi için; ilk olarak patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Unu tencereye alın biraz kavrulduktan közlenmiş patlıcanları ince doğrayıp ekleyin. Bir süre eze eze kavurun. Patlıcanlar iyice ezilince üzerine sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin. İyice özleşince içerisine en son kaşar peynirini ekleyerek peynir eriyene kadar karıştırın. Beğendi ve et hazırlanınca, servis tabağına beğendi yayılır. Ortası açılarak et ortasına yerleştirilerek servis yapılır.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Huriye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76573 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2012 
2,143 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dana Kuşbaşı (1 kg)
 
Patlıcan (6 patlıcan, fırında közlenmiş ve ayıklanmış)
 
Soğan (1 adet)
 
Un (3 çorba kaşığı)
 
Kaşar Peyniri (1 su bardağı dolusu rendelenmiş, 200 gram)
 
Salça (2 çorba kaşık)
 
Soğuk süt (2 su bardağı)
 
Sıcak su (1.5-2 litre)
 
Sıvı Yağ (1 su bardağı kaşığı)
 
Tuz (1 tatlı kaşığı)
 
Karabiber (1 tatlı kaşığı)
 
 
Etleri kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak su koyun. Etlerin rengi değişene kadar bir taşım kaynatın.
 
Haşladığınız etleri tencereden alarak soğuk suda yıkayın ve kenarda bekletin.
 
1 adet soğanı kuşbaşı biçiminde doğrayın. Tencereye 3 çorba kaşığı sıvıyağ alarak kızdırın ve kuşbaşı doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından 2 çorba kaşığı salçayı ekleyerek bir iki kez karıştırın.
 
Süzdüğünüz etleri tencereye koyarak salça ile iyice karıştırın. Etlerin üzerini bir miktar geçecek şekilde sıcak su ilave edin ve orta ateşte etler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat, etlerin pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin.
 
Sos(beğendi): Bir başka tencereye ya da derin bir tavaya, 1 çay bardağı sıvıyağ koyun. Yağ iyice kızınca 3 çorba kaşığı unu ilave ederek unun kokusu gelene kadar kavurun.
 
Önceden fırında közleyip kabuklarını ayırdığınız patlıcanları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ardından doğardığmız patlıcanları kavurduğunuz unun üzerine ilave ederek karıştırın.
 
2 su bardağı soğuk sütü de patlıcanların üzerine ekleyin ve çırparak karıştırmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberi de ekledikten sonra 1 su bardağı rendelenmiş kaşarı serpiştirin. Peynirler eriyene kadar 1-2 dakika karıştırın ve tencerenin altını kapatın. Böylece sosunuz (beğendiniz) hazır olacak.
 
Hazırladığınız sosu (beğendiyi) servis tabağına yayın, üzerine etleri koyarak ve etlerin sosundan da en üste bir kaç kaşık dökerek sıcak olarak servis ediniz.
 
 
Not: Etleri, önceden sıcak suda haşlayıp, soğuk suda süzerek, etlerin daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Yemeğin yanında közlenmiş domates ve biberle servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
otorite 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.09.2011 
Mesajlar: 44 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67998 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2011 
2,078 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kuşbaşı et
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 domates
 
1 soğan
 
3 bardak sıcak su
 
5 patlıcan
 
2 yemek kaşığı un
 
4 yemek kaşığı margarin
 
1 su bardağı süt
 
1/2 su bardağı kaşar peynir rendesi
 
 
Tencereye sıvı yağ ve kıyılmış soğanları ilave edip kavurun. Üstüne eti ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Küçük küçük kesilen domatesleri de ekleyip tekrar kavurun. Üstüne su, tuz ve baharatları ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu azaltmayın sulu bir et olacak. Patlıcanlar közlenir ve kabukları soyulup ince ince kıyılır. Başka bir tencerede margarin ve un hafifçe kavrulur. Kıyılan patlıcanlar eklenir. Süt ve tuz eklenir indirmeye yakın kaşar rendesi ilave edilip tencerenin ağzı kapatılır. Kaşar peynirin erimesi sağlanır. Servis tabağına patlıcanları harç alınıp kaşığın sırtıyla tabağa yayılır.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Bennur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2012 
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73777 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2012 
2,061 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet közlenmiş patlıcan
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
500 gr antrikot
 
1 tane iri domates rendesi
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 çay bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Antrikotlar, bir tavada altı üstü pembeleşinceye kadar çevrilir. Düdüklü tencereye alınır. Üzerine domates rendelenir. Tuz ve su ilave edilir. Düdüklünün düdüğünü indirdikten sonra 10 dk. pişirilir. Beğendinin hazırlanışı Közlenmiş patlıcanlar ince ince kıyılır. Tencereye yağ koyulur.Eriyince üzerine un ilave edilir ve kavrulur. Süt eklenir pürüzsüz bir hale getirilir. Patlıcanlar ilave edilir,güzelce karıştırılır. Kaşar peynir ve tuz ilave edilir. Kaşar peynir eriyene kadar ocakta tutulur. Daha sonra servis tabağına beğendi koyulup üzerine pişirilen etler minik parçalara ayrılıp servise sunulur.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102477 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2014 
1,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 patlıcan
 
1 kaşık un
 
1 kaşık yağ
 
2 kaşık kaşar peyniri rendesi
 
1 bardak süt
 
1 avuç maydonoz
 
Biraz tuz
 
Biraz karabiber
 
1 kg kuşbaşı et
 
2 soğan
 
2-3 domates
 
2 kaşık yağ
 
 
İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
 
Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
 
Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 
Tuz ve karabiber atılır.
 
Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır.
 
Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
 
Kabukları soyulup incecik kıyılır.
 
Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
 
Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir.
 
Tuz atılır.
  
 | 
Hünkarbeğendi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92347 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2013 
1,906 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuşbaşı dana eti
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 adet küçük boy soğan
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 adet orta boy domates
 
Yeteri kadar sıcak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Beğendi için: 5 adet patlıcan
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı rendelenmiş
 
kaşar peyniri 
 
Tuz
 
Karabiber
 
Süslemek için:
 
1-2 dal kekik
 
 
Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine margarini ve ince kıyılmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönünce salçayı ekleyin. Bir-iki dakika sonra kabuğu soyulup ince doğranmış domatesi katın. İki dakika kavurun. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyun. Suyu azaldıkça ilave ederek et yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın ve sıcak tutun. Diğer taraftan beğendiyi hazırlamak için patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince doğrayın. Margarini bir tencereye alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine patlıcan ve sütü ekleyin. İki dakika sonra kaşar peynirini ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Koyulaşana kadar pişirip servis tabağına aktarın. Üzerine eti yerleştirin. Kekikle süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140948 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2019 
1,802 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo dana kuşbaşı
 
2 adet domates
 
1 adet kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı salça
 
5 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Beğendisi için:
 
4 adet patlıcan
 
1 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı süt
 
Bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
 
Et düdüklü tencereye konur. Pim çıktıktan sonra 20 dakika pişirilir.
 
Bir tavaya sıvı yağ konur, biraz ısınınca doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenerek kavrulur.
 
Üzerine kabukları soyularak çok küçük doğranmış domates, domates salçası eklenir, tuz ve karabiber katılır.
 
En son düdüklüden aldığımız pişmiş etler ve yarım bardak su katılır, beraberce sote edilir.
 
Beğendi için, patlıcanlar yanmaz bir tavada arada bir çevirerek her tarafı közlenir. Sıcakken kabukları soyulur. 
 
Bir tavaya tereyağı alınır, eriyince un katılarak kavrulur. Üzerine doğranarak küçültülmüş közlenmiş patlıcan eklenir, kavrulur.
 
Biraz kavrulunca üzerine 1 bardak süt katılır, karıştırılarak sütün çekmesi beklenir.
 
Süt tamamen çekince bir tutam kaşar eklenir, iyice yedirerek erimesi sağlanır. Ocak kapatılır.
 
Düz bir tabağa beğendi konur, tabağın yüzeyine yayılır, üzerine et konarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
vanilyalı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.04.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129252 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2017 
1,448 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
Tas kebabı için:
 
250 gram kuşbaşı et
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1/2 çay kaşığı tarçın
 
Karabiber
 
Su
 
Beğendi için:
 
2 adet patlıcan
 
3 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
3 yemek kaşığı Hindistancevizi
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
50 gram kaşar peynir
 
Tuz
 
 
Et, soğan ve salça harlı ateşte 2 dakika kadar kavrulur.
 
Püre haline getirilmiş domates, tarçın, karabiber ve üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
 
Hindistancevizi rendesi bir süzgeç içinde ılık suyun içinde bekletilmeye başlanır.
 
Bu esnada patlıcanlar közlenip soyulur.
 
Patlıcanlar püre haline getirilir.
 
Un ve tereyağ rengi dönene kadar kavrulur.
 
Patlıcanlar ve tuz ilave edilir.
 
Hindistancevizi sütü ve normal süt ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
 
Ocağın altı kapatılıp kaşar peynir rendesi eklenir.
 
Suyunu çeken tas kebabın altı kapatılır.
 
Beğendinin üzerine tas kebap konularak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Ayşe Sude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.10.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120623 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2016 
1,436 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
1 kg. patlıcan
 
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
2 adet tane karabiber
 
1 adet defne yaprağı
 
1 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı muskat
 
½ limonun suyu
 
2,5 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
Tuz
 
 
Patlıcanları ateşte közleyin, ayıklayın ve limonlu suda bekletin. Daha sonra sudan çıkartın ve bir tahta üzerinde kıyın. Tencereye 1,5 çorba kaşığı yağ ve un koyun. Hafifçe kavurun ve patlıcanları ilave edin. Ezerek kısık ateşte pişirin. Ayrı bir tencerede küçük küpler halinde doğradığımız soğan ve sarımsağı 1 çorba kaşığı yağ ile kavurun. Daha sonra kuşbaşı doğradığımız etleri ilave edin ve etlerin rengi dönünceye kadar kavurun. Küçük küçük doğranan domatesleri, naneyi, karabiberi ve defneyaprağını ete ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek, etler yumuşayıp suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Beğendi tuz ve muskatla tatlandırın. Beğendiyi servis tabağına alın, ortasını kaşık ile yuvarlak açın ve eti koyun, sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
neva'da 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2014 
Mesajlar: 38 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130542 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2017 
1,061 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
Tas kebabı için:
 
250 gram kuşbaşı et
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
1 tatlı kaşığı
 
Domates salçası
 
1/2 çay kaşığı tarçın
 
Karabiber
 
Su
 
Beğendi için:
 
2 adet patlıcan
 
3 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
2 su bardağı süt
 
50 gram kaşar peynir
 
Tuz
 
 
Et, soğan ve salça harlı ateşte 2 dakika kadar kavrulur.
 
Püre haline getirilmiş domates, tarçın, karabiber ve üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
 
Bu esnada patlıcanlar közlenip soyulur.
 
Patlıcanlar püre haline getirilir.
 
Un ve tereyağ rengi dönene kadar kavrulur.
 
Patlıcanlar ve tuz ilave edilir.
 
Süt ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
 
Ocağın altı kapatılıp kaşar peynir rendesi eklenir.
 
Suyunu çeken tas kebabın altı kapatılır.
 
Beğendinin üzerine tas kebap konularak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147357 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2019 
1,043 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Beğendi İçin:
 
4 adet közlenmiş patlıcan
 
2 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı kadar süt
 
½ su bardağı rendelenmiş kaşar
 
Tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Arzuya göre muskat rendesi
 
Et Sote İçin:
 
400 gr kuşbaşı et
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
3- 4 diş sarımsak
 
2-3 adet sivri biber
 
Domates salçası
 
Tuz
 
 
Etleri kısık ateşte suyunu salıp geri çekene kadar pişirin. Yumuşayınca biraz sıvıyağ ekleyin. Etin üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Soğanlar da iyice kavrulduktan sonra doğranmış sivri biberleri, onlar da bir müddet kavrulduktan sonra doğranmış veya rendelenmiş domatesleri ekleyip kavurun. En son salçayı, tuzu ve karabiberi ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek pişirin. Beğendi için de önce beşamel sos hazırlayın. Birkaç yemek kaşığı tereyağında unu kavurun. Un güzel bir koku verince küp küp doğradığınız köz patlıcanları ve tuzu da ilave edip karıştırın. Biraz kavrulduktan sonra üzerine soğuk sütü ve rendelenmiş kaşarı ilave edin. Beşamel sosa biraz muskat rendesi ilave edin. Beğendinin kıvamına göre biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Tabağa önce bir miktar patlıcan beğendi, üzerine de hazırladığınız et soteden koyarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hünkarbeğendi | 
  | 
alagöz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2019 
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140284 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2019 
1,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 kg kuzu veya dana kuşbaşı
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı salça
 
2 adet domates
 
Yeteri kadar su
 
2 adet defneyaprağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Beğendi için;
 
6 adet patlıcan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Patlıcanları közleyip, kabuklarını ayıklayın.
 
Kuşbaşı et, domates, soğan, 3 yemek kaşığı yağ ve suyla tas kebabı gibi pişirin.
 
1 kaşık yağı 1 kaşık unla pembeleşinceye kadar kavurun ve 2 bardak sütü yavaş yavaş üzerine ilave edin.
 
Suda bekleyen patlıcanları süzerek alın ve çatalla iyice ezdikten sonra sütlü karışımı ilave edin.
 
Kaşar peyniri rendesini de içine ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın ve etle birlikte sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Vanya Dayı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.02.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129507 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2017 
988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg patlıcan
 
1 tutam muskat
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
30 gr tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
2 soğan
 
3 diş sarımsak
 
500 gr kuşbaşı kuzu eti
 
1 defne yaprağı
 
3 sivri biber
 
2 domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Nane
 
 
Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve birkaç yerinden kürdanla delin. Közleyip kabuklarını soyup kararmaması için bütün olarak limonlu suda yarım saat kadar bekletin. Daha sonra limonlu sudan çıkarıp püre haline gelinceye kadar kıyın. Tereyağının yarısını eritip unu kavurun. Patlıcan ezmesini ve azar azar sıcak süt ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp muskat, tuz ve karabiberle tatlandırın. Soğanlar ve sarımsakları soyup kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip doğrayın. Kalan tereyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Eti ilave edip 5 dakika kavurun. Sivri biberler ve domatesleri ekleyip hafif suyunu çekene kadar 1-2 dakika daha kavurun. Nane, defne yaprağı ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocağın altını kısın ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Beğendiyi servis tabağına yayın, üzerine etli karışımı dökün. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
cin mısır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.03.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141548 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2019 
988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
Et için:
 
50 gram tereyağı
 
250 gram kuşbaşı dana eti
 
1 soğan
 
1 su bardağı su
 
1 defne yaprağı,
 
Yarım yemek kaşığı salça
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Beğendi için:
 
30 gram tereyağı
 
2 adet patlıcan
 
1 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt,
 
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanların üzerini çatalla birkaç yerinden delin ve fırın ızgarasında közleyin. Hafif soğuyunca kabuklarını soyarak bir kaseye alın. Tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Yavaş yavaş süt ekleyerek karıştırın. Ardından patlıcanı ekleyin ve karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi de ekleyerek ocaktan alın.
 
Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığınız soğan, kuşbaşı et, sarımsak ve defne yaprağını kalan tereyağı ile kavurun. Salça ve su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine etleri yerleştirerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
çintar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131605 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2018 
954 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 g Margarin
 
250 g kuşbaşı dana eti
 
1 soğan
 
1 su bardağı su
 
1 defne yaprağı
 
Yarım yemek kaşığı salça
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Krabiber
 
Beğendi için:
 
30 g Margarin
 
2 patlıcan
 
1 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bostan patlıcanların üzerini çatalla birkaç yerinden delin ve Fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Hafif soğuyunca kabuklarını soyun ve bir kaseye alın. Yağı eritin.
 
Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırın. Patlıcanı ilave edip karıştırın.
 
Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, kuşbaşı et, sarımsak ve defne yaprağını kalan yağ ile kavurun. Salça ve suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine etleri yerleştirip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |