| 
 | 
| Humus | 
|  | HandeT Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.06.2005
 Mesajlar: 41
 Şehir: Urfa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc219 Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2005
 5,687 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Bardak haşlanmış nohut
 Yaım çay bardağı zeytinyağı
 4-5 diş sarımsak
 1 tatlı kaşığı kimyon
 2 çorba kaşığı tahin
 Yarım tatlı kaşığı karabiber
 yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 1 çorba kaşığı tuz
 
 Sarımsaklar soyulur, dövülür. Haşalanmış nohut robottan geçirilerek püre haline getirilir. Bütün malzemeler karıştırılır. Bir gün buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur.
 
 
 ML® Humus için tıklayın
 
 
 
  
 
 | 
| Humus | 
|  | Hiç Kimse Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.02.2006
 Mesajlar: 771
 Şehir: Bahçelievler/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1222 Gönderme Tarihi: 13.Mar.2006
 4,248 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 bardak nohut
 Yarım bardak tahin
 Yarım bardak zeytinyağı
 3 çay kaşığı kırmızı biber
 4- 5 diş sarımsak
 3 limon
 Tuz
 Üzeri için: zeytin, turşu; maydanoz
 
 Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır.
 İyice haşlanıp kabukları alınır.
 Ceviz makinesinden geçirilir veya havanda dövülür.
 Porselen bir kaseye alınıp, tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, tuz konur.
 Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir.
 Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir.
 
 
  
 
 | 
| Humus | 
|  | nurnur Editor
 
  
 Kayıt: 29.07.2005
 Mesajlar: 300
 Şehir: Bahçelievler ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc2240 Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
 3,887 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1/2 kg nohut
 2 yemek kaşığı tereyağı
 2.5 su bardağı  tahin
 5-6 diş sarımsak
 1 adet  limon
 Kımızı biber
 Kimyon
 Tuz
 
 Akşamdan ıslattığınız nohutları  iyice haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyup, püre haline getirin. Çukur bir kapta, üzerine tahin ve limon suyunu ilave ederek karıştırın. Püre kıvamındaki  karışımı, servis tabağına çok kalın olmamak kaydıyla yayın, üzerini  kırmızı biber ve kimyonla süsleyin.
 Servis yaparken üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin.
 
 
  
 
 | 
| HUMUS | 
|  | nurnur Editor
 
  
 Kayıt: 29.07.2005
 Mesajlar: 300
 Şehir: Bahçelievler ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc2241 Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
 4,013 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gr nohut
 250 gr tahin
 4 diş sarımsak
 2 limonun suyu
 1 demet maydanoz
 4 çay kaşığı kimyon
 1 çorba kaşığı sumak
 2 çorba kaşığı margarin
 1/2 çay kaşığı acı kırmızıbiber
 4 kahve kaşığı tuz
 
 Bir gece evvelden ıslattığınız nohudu haşlayın. Piştikten sonra kabuklarını ayıklayın ve havanda iyice dövüp, bir tabağa koyun. Havanda dövdüğünüz sarımsakları, limon suyu, 2 çay kaşığı kimyon ve tuzla birlikte tahine ilave edip, iyice karıştırın. Bu karışıma ezilmiş nohut ve 1/2 su bardağı su ilave edin. Koyu bir kıvam tutuncaya dek iyice karıştırmaya devam edin. Karışımı tabaklara yayarak birer parmak kalınlığında dökün. Üzerine kimyon, kıyılmış maydanoz ve sumak serpiştirin. Yağ ve kırmızıbiberi bir tavada iyice kızdırıp, üzerine dökün ve servis yapın.
 
 
 | 
| Humus | 
|  | amator Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.04.2006
 Mesajlar: 147
 Şehir: Kecioren
 | Kısa URL: https://ml.md/lc4512 Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006
 4,260 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1/2 su bardagi tahin
 1/2 tatli kasigi kimyon
 1/2 tatli kasigi sumak
 1 3/4 su bardagi nohut
 1 tatli kasigi kirmizi biber
 1/6 demet maydanoz
 2 tatli kasigi tuz
 2 yemek kasigi limon suyu
 2/3 su bardagi zeytinyağı
 3 dis sarmisak
 
 Nohutu yikayin, 2 su bardagi su ile bir gün önceden islatin, bir su bardagi su daha ekleyip, basinçli tencerede, iyice yumusayana degin, yaklasik 1 saat pisirin, pisirme suyundan çikarip, ezerek tel süzgeçten geçirin. Sarmisagi soyup yikayin, ezin, 1/2 su bardagi zeytinyağı, tahin, limon suyu, tuz ve 1/2 tatli kasigi kirmizi biberle birlikte nohuta ekleyin, pisirme suyundan ½ çay bardagi koyun, karistirin, servis tabagina alin. Maydanozu yikayin, ayiklayin, yapraklariyla ezmeyi süsleyin, aralarina sumak ve kimyon serpin. Kalan yagi tavada isitin, kalan kirmizi biberi ekleyin, bir iki kez karistirin, ocagi kapatin, ezmenin üzerine gezdirin.
 
 
 | 
| Humus | 
|  | Miranda Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 33
 Şehir: Alanya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6195 Gönderme Tarihi: 19.Tem.2006
 4,205 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Nohut unu
 Tahin
 tuz
 limon sarımsak
 pul biber
 kimyon
 zeytinyağı
 
 Nohut ununa sıcak su katılır ve süzme yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. 5 dakika dinlendirildikten sonra içine tahin, tuz, limon suyu ve isteğe göre ezilmiş sarımsak konur ve geniş bir düz tabağa yayılır. Pul biber, kimyon katılarak baharatlanır. Domates, turşu, amydanoz ile süslenerek servis yapılır.
 
 
 | 
| HUMUS | 
|  | Anne Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.07.2006
 Mesajlar: 368
 Şehir: Turkey
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6346 Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006
 3,990 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Bardak haşlanmış nohut
 3-4 Diş Sarımsak (dövülmüş)
 1 Tatlı kaşığı kimyon
 ½ Bardak tahin
 1 Çorba kaşığı zeytinyağı
 Karabiber
 Kırmızıbiber
 
 Haşlanmış nohudu blender'dan geçir. Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştır.
 
 
 | 
| Humus | 
|  | ERTOSUN Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.08.2006
 Mesajlar: 32
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6692 Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
 3,682 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gr. nohut
 1/2 bardak tahin
 2 dis sarımsak
 1 adet limon
 2 cay kasigi kimyon
 2 cay kasigi kirmizibiber
 2 cay kasigi tuz
 1 kahve fincani siviyag
 
 1) Nohutlar iyice haslanir. Mutfak robotuna konur pure haline getirilir.
 2) Pureye tahin, dovulmus sarımsak, tuz, kimyon ve limon suyu katilir.
 3) Servis tabagina alinip, servis yapilir.
 
 
 | 
| Humus | 
|  | Samsun Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.10.2005
 Mesajlar: 43
 Şehir: Çarşamba
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6951 Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2006
 3,544 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gram nohut
 1 orta boy soğan
 5 yemek kaşığı tahin
 3 diş ezilmiş sarımsak
 3 yemek kaşığı limon suyu
 2 çay kaşığı kimyon
 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 tuz
 
 Nohutu 8-10 saat süre ile tuzlu soğuk suda bırakın, süzün. Soğanın kabuklarını soyun, bütün olarak önceden ıslatılmış nohut ile birlikte bir tencereye yerleştirin. Nohutları üç parmak geçecek kadar soğuk su ile bir tatlı kaşığı tuz ekleyin, yumuşayıp ince dış kabukları soyulmaya başlayıncaya kadar haşlayın, süzün, soğanı atın. Nohutlar soğuduktan sonra parmaklaırınızla kabuklarını soyun, havan veya mutfak robotu ile un haline getirin. Çukur bir kapta tahin, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve kimyonu iyice karıştırın, tuzunu ayarlayın, nohuta ilave edin, tekrar karıştırıp yayvan bir tabağa alın. Servis yaparken üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirin. Sarmısak ve kimyon miktarlarını ağız tadınıza göre, kıvamını da su ilave ederek son karıştırma sırasında ayarlayabilirsiniz. Sindirimi ağır olmakla birlikte zeytinyağı yerine eritilmiş tereyağını son anda üzerine dökerek sofraya getirebilirsiniz
 
 
 | 
| Humus | 
|  | Canan Super MOD
 
  
 Kayıt: 25.09.2006
 Mesajlar: 121
 Şehir: Besevler-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9095 Gönderme Tarihi: 28.Kas.2006
 3,375 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı nohut
 1/2 su bardağı tahin
 2 adet limon suyu
 2 diş dövülmüş sarımsak
 1 çorba kaşığı tereyağ
 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber
 1/2 çay kaşığı kimyon ve sumak
 
 1 su bardağı nohutu haşlayın ve ezin. 1/2 su bardağı tahini, 2 adet limon suyunu ve 2 diş dövülmüş sarmısağı ve ezdiğiniz nohutu karıştırın. Servis tabağına alın.
 1 çorba kaşığı tereyağı ile 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biberi kavurun. Üzerine dökün. Son olarak üzerine 1/2 çay kaşığı kimyon ve sumak serpin. Servis yapın.
 
 
 | 
| Humus | 
|  | ERGUN Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.07.2005
 Mesajlar: 99
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9797 Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006
 3,448 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gram nohut
 1 fincan tahin
 3 limon
 1 çay fincanı zeytinyağı
 Kırmızıbiber
 Tuz
 
 Nohutları akşamdan ılık suda ıslatınız. Bol su ile bir tencereye koyup haşlayınız. Suyunu süzüp elekten geçiriniz. İçine bir fincan tahin koyarak yediriniz, Ekşi tada gelinceye kadar limon koyunuz Tuzunu ve biberini ilave ederek patates püresi kıvamına gelinceye kadar karıştırınız. Servis tabağına koyarak üstüne kırmızı yağ gezdiriniz.
 
 
 | 
| Humus | 
|  | Karakol Editor
 
  
 Kayıt: 10.11.2005
 Mesajlar: 157
 Şehir: Emek/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc10353 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
 12,549 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Humus, iskenderun, Adana, Gaziantep gibi illerimizde çok sevilen, yemeklerden biridir. Humus, Arapça'da "nohut" anlamına gelmektedir. Bunun için bu yemeğe " tahinli nohut ezmesi " demek daha doğru olur. Yapılır yapılmaz hemen yenmesi gereken bu yemek birkaç şekilde hazırlanabilir.
 
 250 gr nohut
 250 gr tahin
 4 diş sarımsak
 4 kahve kaşığı tuz
 2 limonun suyu
 4 çay kaşığı kimyon
 1 çorba kaşığı
 sumak
 1 demet maydanoz
 1/2 çay kaşığı acı kırmızıbiber
 2 çorba kaşığı margarin
 (isteğe göre 2 çorba kaşığı zeytinyağı da katılabilir).
 
 Bir gece önceden ıslatılmış nohut haşlanır. Piştikten sonra kabuklan ayıklanır ve havanda iyice dövülür veya kıyma makinesinden geçirilir ve bir tabağa alınır. Sarımsaklar havanda dövüldükten sonra tuz, limon suyu, 2 çay kaşığı kimyonla birlikte tahine katılır. İyice birbirine karışması sağlanır. Bu karışıma ezilmiş nohut, yarım bardak su ilave edilir. Koyu bir macun kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırılır. Karışım tabaklara birer parmak kalınlığında yayılarak dökülür. Üstüne sumak, kimyon ve kıyılmış maydanoz serpilir. isteğe göre ayrıca zeytinyağı da dökülebilir. Yağ ve kırmızıbiber bir tavada iyice kızdırıldıktan sonra gezdirerek üzerine dökülür ve hemen servis yapılır.
 
 
 | 
| Humus | 
|  | kuşkonmaz Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.01.2008
 Mesajlar: 25
 Şehir: Üsküdar-İstanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc20521 Gönderme Tarihi: 07.Oca.2008
 3,293 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEME;
 240 g haşlanmış nohut,
 3 diş sarımsak,
 4 yemek kaşığı limon suyu,
 150 g tahin,
 100 g tam yağlı yoğurt,
 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
 tuz,
 şeker,
 1 tatlı kaşığı kimyon,
 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber.
 
 1. Nohutları damlamaya bırakın ve sarımsakla birlikte mikserde ezin.
 2. Ezilmiş nohutları tahin, limon suyu, yoğurt, zeytinyağı, tuz, bir tutam şeker, kimyon ve biber ile karıştırın.
 
 
 | 
| HUMUS | 
|  | feryal arıklı Aşçı
 
  
 Kayıt: 26.02.2008
 Mesajlar: 19
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc22211 Gönderme Tarihi: 26.Şub.2008
 3,376 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 kişilik Malzemesi
 2 su bardağı haşlanmış nohut
 1 kahve fincanı tahin
 Yarım limonun suyu
 Yarım kahve fincanı su
 1 kahve fincanı sıvıyağ
 Tuz
 
 Haşlanmış nohutu süzüp blender veya çatalla ezerek püre yapın. Tahin, su, limon suyu ve tuzu ilave edip iyice çırpın. Soğuk olarak servis yapın.
 
 
 | 
| HUMUS | 
|  | bahar noktası Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.03.2008
 Mesajlar: 25
 Şehir: Çanakkale
 | Kısa URL: https://ml.md/lc22839 Gönderme Tarihi: 27.Mar.2008
 3,504 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 2 su bardağı nohut
 1 su bardağı tahin
 2 limon
 4 çay kaşığı kimyon
 Yarım demet maydanoz
 1 çay bardağı zeytinyağı
 Tuz
 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
 Yapılışı:
 Ayıklanıp yıkanmış nohudu akşamdan suya bastırın. Sabah nohutları bol suda iyice haşlayıp suyunu süzün ve kabuklarını ayırın. İyice ezin ya da robottan geçirin. Bir kapta baharatları, limon suyunu ve tahini iyice karıştırın. Karışımı ezilmiş nohutlara katıp kıvamı koyu ise biraz su ilâve edin ve iyice karıştırın. 1 çay bardağı zeytinyağını karışıma ilâve edip tekrar karıştırın. Tabaklara, üzerini düzelterek yayın ve kıyılmış maydanozla süsleyin.
 
 
 | 
| HUMUS | 
|  | bizim oğlan Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.08.2008
 Mesajlar: 22
 Şehir: Beşevler-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc26509 Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2008
 3,254 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemesi:
 250 gram nohut,
 yarım bardak tahin,
 2 adet limon,
 4-5 diş sarımsak,
 kırmızı biber,
 karabiber,
 sumak,
 zeytinyağı,
 yarım bardak nohutun suyu
 
 Hazırlanışı:
 Akşamdan suda ıslatılmış nohutları iyice haşlayarak suyunu süzün. Biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyun. Kabukları çıkmış olan nohutları havanda ezerek püre haline getirin. Geniş bir kabın içinde dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz, tahin ile iyice karıştırın. Koyu bir bulamaç kıvamına getirin. Nohutlarla iyice karıştırın. Çok koyuysa bir tencerede hafif ateşte   karıştırarak nohut suyundan koyarak biraz sulandırın. Servis tabağına alın. Üzerine yağda kızdırılmış kırmızı biber koyarak bol maydanozla süsleyin. Servis yapın.
 
 
 | 
| HUMUS | 
|  | yıldız tozu Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.09.2008
 Mesajlar: 25
 Şehir: Kocaeli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc27024 Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2008
 3,528 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMESİ:
 250 gram tahin
 2 bardak nohut
 1 adet limon
 6 diş sarımsak
 1 Kaşık kırmızı biber
 2 kaşık zeytinyağı
 tuz.
 
 HAZIRLANIŞI:
 Geceden ıslatılan nohutlar sabah bol suda haşlanır. Kabuklan ayıklanır. Et makinesinden çekilir, veya kaşıkla ezilir. Tahinle karıştırılır, iyice dövülen sarımsak ve limon suyu katılır. Kanştıra kanştıra hepsi nohuda yedirilir. Tabağa konduktan sonra üzerine bol kırmızı biber serpilir zeytinyağı gezdirilir. Sofraya götürülür.
 
 
   Fotoğraf "al ışık" tarafından gönderildi. 24.11.2020
 
 
 | 
| HUMUS | 
|  | kafein Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.11.2009
 Mesajlar: 20
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc43749 Gönderme Tarihi: 16.Kas.2009
 3,450 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMESİ
 1,5 Su bardağı nohut
 1  Su bardağı tahin
 1/2 Su bardağı zeytinyağı
 1,5 Limon suyu
 3 Diş sarımsak
 2 Kahve kaşığı kırmızı biber
 Yeterince tuz
 Az kimyon
 Maydanoz
 
 YAPILIŞI
 1 Geceden ıslatılmış nohutları bol su iie iyice haşlayınız.
 2 Et veya  püre makinasından  geçiriniz.
 3 Tahin iyice dövülmüş sarımsak zeytinyağı, limon suyu, tuz, 1 kahve kaşığı kırmızı biber ve kimyonu karıştıra karıştıra ilâve ediniz.
 4 Bu karışımı servis tabağına alınız.
 5 Üzerini maydanoz ve kırmızı biberle süsleyerek servis yapınız.
 
 Not: Arzu edilirse haşlanmış nohutların kabukları ayıklanır.
 
 
 | 
| HUMUS | 
|  | meridyen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.01.2010
 Mesajlar: 44
 Şehir: Rize
 | Kısa URL: https://ml.md/lc46238 Gönderme Tarihi: 17.Oca.2010
 3,375 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMESİ
 250 gr. nohut
 2-3 limon
 tuz
 kırmızıbiber
 1 fincan tahin
 1 çay fincanı zeytinyağı
 
 YAPILIŞI
 Nohutları akşamdan ılık suyla ıslatınız. Bol suyla tencereye koyup haşlayınız. Suyunu süzüp püre makinesinden ya da elekten geçiriniz. İçine bir fincan tahin koyarak yediriniz. Ekşi tada gelinceye kadar limon suyu koyunuz. Tuz ve kırmızıbiber atınız. Karıştırarak patates püresi kıvamına getiriniz. Servis tabağına alıp, üzerine kırmızıbiberli yağ gezdirip servis yapınız.
 
 
 | 
| Humus | 
|  | acara Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.07.2005
 Mesajlar: 143
 Şehir: Mordoğan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc47759 Gönderme Tarihi: 26.Şub.2010
 3,681 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı haşlanmış nohut
 1 su bardağı tahin
 1/2 su bardağı zeytinyağı
 2 adet limon
 3 çay kaşığı kimyon
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı kırmızı biber
 
 Nohutlar bir gece önceden tuzlu, ılık suda ıslatılır.
 Ertesi gün bol suda haşlanıp, süzülür ve kabukları soyulur.
 Soyulan nohutlar robotta çekilir.
 Ayrı bir kapta tahin, limon suyu, kimyon, kırmızı biber ve tuz karıştırılır.
 Nohutlar sosa eklenerek iyice karıştırılır.
 Karışıma zeytinyağı eklenerek, son kez karıştırılır.
 Karışım çok koyu olursa biraz ılık su ile açılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |