Nohut akşamdan suda ıslatılır. Düdüklüde pişirilir. Robot veya blenderle püre haline getirilir. Robot yoksa az bir suyla kevgirden geçirilir.
Sarımsaklar da ezilip nohuda katılır. Limonun suyu, tahin, tuz da nohuda katılıp, karıştırılır. Kullanılacağı zaman bir miktar servis tabağına alınır.
Tavada yağ kızdırılıp kırmızıbiber katılıp humusun üzerine gezdirilir. Maydanoz dalları ve domates dilimleri ile süslenir.
Not: Humus buzlukta uzun müddet dayandığından yapılıp salata çeşidi olarak kullanılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc15361
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007
2,524 defa indirildi / yazdırıldı
4 kişilik
Gerekli malzeme:
Yarım kg nohut
Yarım su bardağı su
1 su bardağı tahin
1 baş dövülmüş sarımsak
1 limon
1 çorba kaşığı kimyon
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 tatlı kaşığı tuz
Nohutu akşamdan 1 tatlı kaşığı tuzlu suda ıslatın. Düdüklü tencerede 45 dakika pişirip suyunu süzün. Yarım su bardağı su ilave edip blenderden geçirin.
Ayrı bir kapta tahin, dövülmüş sarımsak, limon suyu, kimyon, ve tuzu karıştırın. Blenderdeki nohutların üzerine hazırladığınız bu karışımı ekleyip 3 dakika karıştırın ve servis tabağına yayın.
Tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi ilave edip karıştırın. Humusun üzerine tereyağlı karışımı gezdirin.
Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.