| 
 | 
| Höşmerim (Karabük) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86458 Gönderme Tarihi: 04.Şub.2013
 4,714 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 TC Karabük Valiliği
 
 4 su bardağı un
 1 yumurta
 65 gr. tereyağı
 1 tutam tuz
 1 çay bardağı ceviz içi
 Şurubu için:
 4 bardak toz şeker
 4 bardak su
 
 Un, yumurta ve tuzla iri iri oğmaç yapılır. Bir tavada eritilir, kızdırılır. İçine ceviz içi katılarak kavrulur. Daha önce yapılan ovmaz tavaya dökülür. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan karışını bakır tepsiye dökülür ve düzlenir. Şeker, suyla kaynatılır. Kaynayan şurup 5 dakika dinlendirildikten sonra karışımın üzerine dökülür. Karıştırmadan dinlenmeye bırakılır, yarım saat sonra servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Höşmerim (Karabük) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51939 Gönderme Tarihi: 22.May.2010
 4,272 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Un ve yumurta ovularak küçük tanecikler haline getirilir. Orta ateşte yağla kavrulur. Biraz kavrulduktan sonra ceviz de konularak iyice kavrulur. Başka bir kaba alınır ve ılıkken üzerine şerbet dökülür soğuyunca servis yapılır.
 
 
 | 
| Höşmerim (Karabük) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51878 Gönderme Tarihi: 21.May.2010
 2,885 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 su bardağı un
 1 ½ su bardağı su
 400 gr. kaymak
 1 yemek kaşığı tereyağı
 ½ çay kaşığı karbonat
 ½ çay kaşığı tuz
 Tatlı sosu için:
 1 çay bardağı toz şeker
 
 Bir tavaya, kaymak, tereyağı, tuz, karbonat ve suyu koyun. Biraz kaynatın.
 Elde ettiğiniz karışıma 3 su bardağı unu ilâve edin. Aralıklarla devamlı karıştırarak, 10-15 dakika pişirin. Pişen hamurun etrafını toplayarak, altının da kızarmasını sağlayın.
 Tatlıyı, kızaran taraf üste gelecek şekilde servis tabağına alın. Üzerine toz şekeri serpin. İkram edeceğiniz tabaklara, kaşıkla aktararak sunun.
 
 
  
 
 | 
| Hoşmerim (Karabük) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc32015 Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
 2,827 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Un ve yumurta harmanlanıp, ufak toplar haline getirilir, pembeleşinceye kadar yağda kavrulur. Ocaktan inmesine yakın içine dövülmüş ceviz konularak biraz daha kavrulur. Bir kaba alınarak üzerine ılık şeker şurubu konulur.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |