Kısa URL: https://ml.md/lc145838
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2019
1,764 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
250 gram kaymak
½ su bardağı un
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı şeker veya 4 çorba kaşığı süzme bal
1 su bardağı ceviz içi veya fındık içi
Tuz (isteğe bağlı)
Kısık ateşte kaymak, sütle karıştırılarak eritilir.
Hazırlanan karışıma un ilave edilir.
Hazırlanan hamur topaklaşmaya başlayana kadar karıştırmaya devam edilir.
Ayrı bir tavada tereyağı eritilir.
Hazrılanan hamur tavaya alınıp tereyağında parçalara ayrılaraka pişirilir.
Pişirilen hamur servis tabağına alınır. Üzerine şeker veya bal, isteğe bağlı olarak da ceviz veya fındık içi serpilerek sıcak olarak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc161491
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2021
238 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr. krema
150 gr. süt
1 çorba kaşığı silme dolu tereyağı
Az tuz
150 gr. un
Üzerine serpmek için;
100 gr. pudra şekeri
Küçük bir kuşhanede sütle kremayı bir kere kaynatınız. Bir ağaç kepçe veya bir ağaç ıspatula ile karıştırarak un ve tuzu yediriniz ve tereyağını ilave edip iyice karıştırınız. Sonra dibi kalın küçük bir tavaya boşaltarak orta hararette altını kızartıp hafifçe karıştırınız. Öyle ki her kızarmış parça ezilmeden hamurun içinde kalabilmelidir ve tekrar tekrar kızartıp hafif hafif karıştırdıktan sonra alt ve üstünü hiç karıştırmadan ağır ateşte tavayı hafif sağa sola sallayarak altın gibi kızartınız ve sonra bir tabağa çevirip sıcak olarak ayrı bir kapta pudra şekeri ile servis ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc179082
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2024
86 defa indirildi / yazdırıldı
Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
2 su bardağı süt
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı yağ
Tavaya ;1 su bardağı süt çiği, süt, tereyağı tuz konulur ve kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra sürekli karıştırarak un eklenir ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
Un kokusu gidinceye ve ara ara hamurda kızarıklıklar görünene kadar karıştırılmaya devam edilir.
Kızarıklıklar görüldüğünde hamur istenilen pişme derecesine ulaşmıştır. Bu hamur tavaya düzgün bir şekilde yayılır ve üzerinden tahta kaşıkla bastırılır.
5 dakika kızartılmaya bırakılır hamurun kenarlarından kızarıklıklar görüldüğünde hamurun alt kısmı kızarmış anlamına gelir bu durumda düz bir tabakla hamur ters düz edilir ve hamurun diğer yüzeyi de kızartılır.