| 
 
 
 | 
Höşmerim (Ankara) | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133121 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2018 
4,817 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
1 paket krema (200 gr)
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağında 2 parmak eksik un
 
Üzeri için:
 
Toz şeker ya da bal
 
 
Bir tavaya süt, krema ve tereyağı konur, kaynatılır.
 
Üzerine un eklenerek 20-25 dakika kavrulur.
 
Üzeri kaşıkla düzleştirilir, bir süre karıştırmadan altının kızarması sağlanır.
 
Altı kızarınca bir tabak yardımıyla çevrilerek diğer yüzü de kızartılır.
 
Servis tabağına alınır, üzerine şeker ya da bal gezdirerek servis yapılır.
 
 
Not: Üzerine şeker serpmek istemeyenler, kavurma esnasında içine şeker ilave edebilirler.
 
 
 
  
 | 
Höşmerim (Ankara) | 
  | 
icarcı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99525 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2014 
2,717 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.mpd.org.tr
 
 
500 gr. Un
 
1 kg. Kaymak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 kg. Şeker şerbeti
 
1 su bardağı süt
 
 
Önceden bir kabın içinde biraz tuzla beraber kaymak iyice ezilir ve üzerine un katılarak cıvık şekilde yoğurulur. Tavada tereyağı eritilerek karılan hamur üzerine konur. Tahta kaşıkla çöke çöke karıştırılır ve kaynaya kaynaya suyunu çekinceye kadar kızartılır daha sonra ateş hafifletilir. Hamur iyice gevremiş olur. Kızaran hamur genişçe bir sahana alınarak üzerine bir kapak kapatılır. Yeneceği zaman sahanda sıcak kalan hamurun üzerine yeterince şerbet dökülür ve yenir. İsteyen bal da dökebilir.
  
 | 
Höşmerim (Ankara) | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145840 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2019 
1,726 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
1 litre süt 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
1 çay kaşığı karbonat 
 
3 su bardağı un 
 
1 su bardağı toz şeker 
 
125 gram margarin 
 
125 gram tereyağı 
 
 
Kaynatılan sütün içerisine tuz ve karbonat ilave edilir. 
 
Sonra un eklenir, hamur haline gelinceye kadar karıştırılır. 
 
Margarin ve tereyağı ilave edildikten sonra iyice karıştırılıp bir yüzü kızartılır. 
 
Tepsiye ters çevrilip üzerine şeker dökülüp, isteğe göre kaymak veya bal ile servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |