Kayıt: 29.07.2005 Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc2238
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
2,974 defa indirildi / yazdırıldı
2,5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı un
5 bardak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bir tencerede 2 kaşık tereyağı ile unu, kısık ateşte kavurun. Rengi dönünce yavaş yavaş suyunu da ekleyin, sonra tuz ve karabiberini ilave edin. Sürekli karıştırarak dibi tutmasını engelleyin. Küçük bir tavada yarım kaşık tereyağını eritin ve salçayı da ekleyin.Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc31345
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
6,002 defa indirildi / yazdırıldı
Un Çorbası
Hafif ateşin üzerine tencerede bir miktar un ile yağ konur. Bu un pembeleşinceye kadar devamlı karıştırılarak tutulur. Sonra içerisine bir miktar su konur ve bir süre kaynatılır. Koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Kıvamına gelince ateşten indirilip servise sunulur. Çorba ılıkken tuz ilave edilir.
Fotoğraf "uygun" tarafından gönderildi. 05.02.2018
Kısa URL: https://ml.md/lc171626
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2023
444 defa indirildi / yazdırıldı
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
5 bardak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
Bir tencereye iki kaşık tereyağını koyup eritin. üç kaşık unu ilave edin ve rengi dönüp kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Kavrulan una devamlı karıştırarak suyu azar azar ekleyin. Çorbada un topağı olmamalıdır. Çorbanın tuzunu ve karabiberini ekleyin. Çorba kaynara çıkana kadar dibi tutmasın diye karıştırın. 10 dakika kaynattıktan sonra altını kapatın. Tavaya yarım kaşık tereyağını koyup eritin. Salçayı yağa ekleyip kavurun. Kavrulmuş salçayı çorbanın üzerinde gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.