| 
 
 
 | 
Holandez Soslu Kuşkonmaz | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62137 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2011 
4,372 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1500 gr taze haşlanmış kuşkonmaz
 
4 yumurta
 
3/4 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi
 
125 gr (1/2 su bardağı krema)
 
200 gr (1 su bardağı) tavuk suyu yada süt
 
Sosu:
 
5 çorba kaşığı sirke
 
6 tane-karabiber
 
1 defne yaprağı
 
175 gr (12 çorba kaşığı) tereyağı
 
3 yumurtanın sarısı
 
kahve kaşığının ucuyla tuz
 
 
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız. 1 kg'lık bir sufle kabını hafifçe yağlayınız. Haşlanmış (kuşkonmazların sert kısımlarmı kesip atınız.
 
Kuşkonmazları, 1 cm boyunda küçük küçük doğrayıp bir kenara koyunuz.
 
Orta boy bir kasede, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla yumurtaları, tuz ve hindistanceviziyle çırpınız. Karışımı büyük bir tencereye aktarınız. Krema ve tavuk suyunu yada sütü, sürekli karıştırarak yavaş yavaş katınız. Kuşkonmazları ekleyiniz.
 
Karışımı, sufle kabına boşaltınız. Kalıbı içi kaynar su dolu bir tepsiye oturtup, fırında 35 dakika pişiriniz. Pişip pişmediğini anlamak için, ılık ve kuru bir bıçağı orta yerine hatırınız. Bıçak temiz çıkarsa pişmiş demektir.
 
Kalıbı fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra, iç kenarında çepeçevre bıçak gezdirip, bir servis tabağına aktarınız.
 
Kuşkonmaz pişerken sosu hazırlayınız. Küçük bir tencerede, sirke, biber ve defne yaprağını orta ateşte kaynatınız. Ateşin altını kısıp karışımı 10 dakika daha, 3/4'ünü çekene kadar, yavaş yavaş pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, karışımı süzgeçten bir bardağa süzerek, tane-biberleri ve defne yaprağını atınız.
 
Küçük bir kasede yağı tahta kaşıkla krema haline getiriniz. Ateşe dayanıklı derin bir cam kasede, yumurta sarılarını, yumurta teli yada tahta kaşıkla iyice dövünüz. İçine tuz ve 2 çorba kaşığı yumuşattığınız yağdan katıp, bardağa süzdüğünüz sirkeyi ekleyiniz.
 
Orta boy bir tencerenin üçte birini sıcak suyla doldurup, yumurta sarısı karışımının bulunduğu kaseyi içine yerleştirerek, tencereyi ağır ateşe oturtunuz. (Tenceredeki su yavaş yavaş ısınmalı, ama kaynamamalıdır.) Yumurta sarısı karışımını, koyulaşmaya başlayana kadar karıştırınız.
 
Kalan yağı (10 çorba kaşığı) tatlı kaşığıyla yavaş yavaş ekleyip, bütün yağ karışınca sosu tadınız. (Gerekiyorsa biraz daha tuz ekleyiniz, sosun tadı çok keskinse, biraz daha tereyağı, çok koyu ise de inceltmek için 1-2 kaşık krema katınız.)
 
Tencereyi ateşten alıp, içindeki kaseyi çıkarınız. Kasedeki sosu bir sosluğa boşaltıp, susu ve kuşkonmazı ayrı ayrı servis ediniz.
 
 
Not: Holandez soslu kuşkonmazı ızgara tavuk yada balığın yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz.
  
 | 
HOLANDEZ SALÇALI KUŞKONMAZ | 
  | 
rıza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2007 
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13003 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2007 
3,466 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (4 kişi İçin): 
 
1+1/2 kilo kuşkonmaz. 
 
3 yumurtanın sarısı, 
 
1 kahve fincanı su, 
 
7+1/2 çorba kaşığı tereyağı, 
 
yeteri kadar tuz. 
 
 
Yapımı: Kuşkonmazlar haşlanıp  hazırlanır. Holandez salçası da geri kalan malzemeyle hazırlanır ve servis kâsesine konur. Sonra salçayla servis tabağı sofraya birlikte çıkarılır ve servis yapılır.
  
 | 
Hollandez Soslu Kuşkonmaz | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5704 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2006 
3,396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg kuskonmaz (yesil yada beyaz)
 
1 adet yumurta sarisi
 
Tuz
 
Şeker
 
Limon suyu
 
Yağ
 
1 dilim ekmek
 
 
Kuskonmazlari temizleyin.Seker,limon suyu ve bir miktar suyu karistirarak icinde bekletin.Daha sonra tuzlu suda,icine ekmek dilimini atarak (aci olmasini onlemek icin)15-20 dakika kadar pisirin.
 
Buarada yumurta sarisina,tuzu, karabiberi ve biraz yagi ekleyip karistirin.Kuskonmazlarla servis yapin.
  
 | 
HOLANDEZ SOSLU KUŞKONMAZ | 
  | 
hamarat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34554 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2009 
3,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1000 gram kuşkonmaz
 
16 bardak su
 
2 silme çorba kaşığı tuz
 
HOLANDEZ SOS
 
2 adet yumurta sarısı
 
100 gram tereyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
 
1/2 kahve fincanı su
 
Tuz
 
 
Ayıklanmış ve yıkanmış kuşkonmazları 16 bardak su ve tuz konmuş suda 20 dakika haşlayın. Haşlanan kuşkonmazları temiz bir bezle kurulayarak bir servis tabağına dizin. Malzemesinden  hazırladığınız Holandez sosu dökerek servis yapın.
  
 | 
Hollandaise Soslu Kuşkonmaz | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185395 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2025 
16 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 g taze kuşkonmaz
 
Tuz
 
Bir tutam karbonat (kuşkonmazın rengini korumak için)
 
Hollandaise sos için:
 
3 yumurta sarısı
 
150 g tereyağı (eritilmiş)
 
Yarım limonun suyu
 
Tuz ve karabiber
 
 
Kuşkonmazların uç kısımlarını ayıklayın. Kaynar suya biraz tuz ve bir tutam karbonat ekleyin. Kuşkonmazları 3–5 dakika haşlayın, ardından buzlu suya alın ki yeşil rengini korusun.
 
Hollandaise Sos için, yumurta sarılarını cam bir kasede çırpın. Kaseyi benmari usulü sıcak su üzerine oturtun. Eritilmiş tereyağını azar azar ekleyerek sürekli çırpın. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyerek kıvamlı bir sos elde edin.
 
Haşlanmış kuşkonmazları tabağa dizin, üzerine sıcak Hollandaise sos gezdirin. İsteğe göre üzerine az miktarda taze çekilmiş karabiber serpiştirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |