Kısa URL: https://ml.md/lc46108
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2010
2,823 defa indirildi / yazdırıldı
https://www.kemaliye.net
Taze fasulye ayıklanır ve ikiye kırılarak kurutulur. Kavurma zamanı etin kemikleri hafif etli olarak bırakılır, tuzlanır ve güneşte kurutulur.
Yapılışı: Hışik kaynar suda haşlanarak tazelenir. Kuru kemik kırılarak akşamdan suya konur. Arada bir suyu değiştirilir. Soğan yağda kavrularak salça edilir. Sokaraç yapılır. Kemik ve hışik tuz, su konur pişirmeye bırakılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc112827
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2015
1,527 defa indirildi / yazdırıldı
Hışik (kurutulmuş fasulye) bir müddet suda haşlanır ve süzülür (eğer kuru kemik ile yapılacaksa kemikler akşamdan ıslatılır ve arada bir suyu değiştirilir.) Normal parça et veya kuşbaşı et de kullanılabilir. Tencereye bir kaşık yağ konulur. Sonra doğranmış iki baş soğan, salça, tuz ve sıcak su konur. Fasulyesi de konularak birlikte pişirilir.