|
|
Hırvat Böreği |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc102955
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2014
1,709 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı Krema
125 gr eritilmiş Margarin
1 Su bardağı Su
Yarım Kg Un
Tuz
İçi İçin:
1 Adet Kırmızı Biber
5 Çorba Kaşığı Krem Peyniri
2 Adet Yumurta
Un, tuz ve eritilmiş margarin ile yumuşak bir hamur yoğurun. Bir saat kadar dinlendirin. Merdane ile açıp üzerine erittiğimiz yağımızdan sürün, bir saat kadar da bu şekilde dinlendirin. İçerisine iç malzemelerini karıştırarak ekleyin ve rulo şeklinde sarın. Bıçak ile 2 parmak genişliğinde dilimleyin. Tepsiye dizip üzerine karıştırdığımız krem peynirli, kremalı karışımdan sürerek fırına atın. 180 derece pişirin. Sıcak olarak servis edelim.
|
Hırvat Böreği |
|
Gölgeler ve Ateş
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57505
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2010
2,778 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
500 gr. un
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 su bardağı su
Tuz
1 su bardağı krema
1 çay bardağı yağ
İÇİ:
2 yeşil biber
5 çorba kaşığı krem peynir
2 yumurta
Kırmızı biber (küçük küçük kesilmiş)
Un, tuz, sıvıyağ ile yumuşak bir hamur yapın. 1 saat dinlendirin, merdane ile açın. Üzerini biraz yağlayın ve 1 saat dinlendirin. Kırmız biber ve yeşil biberi ince ince doğrayın, krem peynirle karıştırın. Yumurta, krem peynir, kırmızı etli biberi, yeşil biberi de ilave edip, iyice karıştırın. Hamuru merdane ile açın ve bu karışımı sürün, rulo halinde sarın. Bir parmak kalınlığında kesin, tepsiye dizin ve üzerine peynirli karışımından sürün. 180 derece sıcaklıkta pişirin. Servis yapın.
|
Hırvat Böreği |
|
ZEYNO
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.08.2007
Mesajlar: 39
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17258
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2007
2,673 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram un,
3 çorba kaşığı sıvı yağ,
yaklaşık 1 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı tuz,
100 gram krema.
Karışım için:
1 kilogram krem peynir,
3 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı tuz
Unu , sıvı yağı, suyu, tuzu ve kremayı karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Üzerine sıvı yağ sürerek bir kenarda bekletin. Ayrı bir kapta peyniri, yumurtaları ve tuzu iyice karıştırın. Hamuru bir bütün halinde 1 santimetre kalınlığında açın.
Üzerine bir bıçak yardımıyla peynirli karışımdan sürün. Rulo halinde sarın.
Dört parmak kalınlığında parçalar kesin. Fırın tepsisine dizin. Üzerine peynir karışımından dökün.
Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|
|
Hırvat Böreği Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|