| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hırınç (Tunceli) | 
 
  | 
yorgun seyyah 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.01.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131045 
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2018 
1,560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Tunceli Valiliği
 
 
½ kg. un 
 
250 gr. tereyağı 
 
1 adet sarımsak 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
1 su bardağı su
 
 
Un, ılınmış suya azar azar dökülerek karıştırılır. Tuz eklenerek yoğurt kıvamına getirilir. Öte yandan ocağın üzerine sac yerleştirilir ve bir bez parçası ya da fırçayla yağlanır. Yoğurt kıvamındaki cıvık hamur bir ağaç veya bakır kepçe (çömçe) ile kızgın sac üzerine dökülür. Saca yayılan hamur bir müddet sonra pişer. 
 
Piştikten sonra tepsiye alınır. Ve üzerine bir miktar su ve ısıtılmış sarımsaklı yağ dökülür. Yumuşak bir yemek olur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hırınç (Tunceli) Tarifleri Ağrı Yemekleri
 | 
 
 
 
 |