| 
 
 
 | 
Hintpare | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6885 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006 
8,052 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Server ERENLER
 
 
2 Adet yumurta
 
250 Gr. Margarin
 
½ çay bardağı toz şeker
 
½ çay bardağı hindistancevizi
 
Kabartma tozu
 
Vanilya
 
Yeterince un
 
Şerbet İçin:
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
½ limon suyu
 
 
Margarin ve şeker krema haline gelinceye kadar çırpılır. Diğer malzemeler içine eklenerek elde yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlatılarak ortalarına 170 derecede pembe olana kadar pişirilir. Şerbet daha önceden kaynatılarak soğumaya bırakılır. Daha sonra sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbet dökülür.
 
 
 
  
 | 
Hintpare | 
  | 
WoW 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54816 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2010 
10,753 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
3 yumurta
 
1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
 
2 çay bardağı hindistancevizi
 
2 paket kabartma tozu
 
4-4,5 su bardağı un
 
Şerbeti için
 
3,5 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Hamur yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yumurtaları ve hindistancevizini ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elips şekiller vererek tepsiye dizelim. Hamurları 190°C ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Üzerine hindistancevizi serpelim.
  
 | 
Hintpare Tatlısı | 
  | 
külhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2011 
Mesajlar: 53 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67417 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011 
4,470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağı şeker
 
2 su bardağı un
 
Yarım paket margarin
 
1 bardak hindistancevizi
 
1 adet yumurta
 
1 adet yumurta sarısı
 
Yarım paket kabartma tozu
 
Şerbeti için:
 
1,5 su bardağı su
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1/4 limon
 
 
Oval bir kaba 2 bardak un koyun. Unun ortasını açarak içine yarım bardak şeker, 1 bardak çekilmiş hindistancevizi, yarım paket kabartma tozu, 1 adet yumurta sarısı, 1 adet yumurta ve yarım paket margarin koyun. Kabın içerisindeki tüm malzemeyi elinizle yoğurun. Hamur toplanmaya başladığında tezgâhın üzerine alın. Hamuru tezgâha bastırarak iki elinizle yuvarlayarak inceltip uzun bir şerit haline getirin. Tezgâhın üzerine yaklaşık yarım bardak çekilmiş hindistancevizi serpin. Hamuru hindistancevizinin üzerinde yuvarlayarak hamurun tüm yüzeyini hindistancevizine bulayın. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar elde edecek biçimde kesin. Fırın tepsisini bir miktar margarin ile yağlayın. Kestiğiniz hamur parçalarını elinizle şekillendirerek birbirine değmeyecek biçimde tepsiye yan yana koyun. Hamurları dizme işlemi bittikten sonra tepsiyi 175 derecede ısıtılmış fırına verin ve 25 dakika pişmeye bırakın. Hamurlar pişerken şerbeti hazırlamak için bir tencereye 1.5 bardak soğuk su koyun. Şerbetin şekerlenmemesi için suyun tam ortasına 1.5 bardak toz şeker ilave edin. Üzerine 1/4 adet limonun suyunu sıkıp, posasını tencerenin içerisinde bırakın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra şerbetin altını kapayıp, ılıklaşmasını bekleyin. Üzeri kızarmış tatlıyı fırından çıkarın. Ilıyan şerbeti tatlının üzerine bir kepçe yardımıyla dökün. Tatlının şerbeti tamamen emmesini bekleyin. Tatlınız soğuduktan sonra servise hazır.
  
 | 
Hintpare | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102759 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2014 
1,910 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
1 su bardağı hindistancevizi
 
1 tane yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Alabildiği kadar un
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
 
Ön hazırlık olarak şerbeti pişirip soğumaya bırakın sonra malzemelerle yumuşak bir kurabiye hamur yapın yumurta şekli verip 200 derece fırında pişirin, kurabiyeler piştikten sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.
  
 | 
Hindpare | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103060 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2014 
2,402 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
2 adet yumurta
 
1,5 çay bardağı hindistancevizi
 
1 paket kabartma tozu
 
Alabildiğine un
 
1 yumurta sarısı
 
Şurup için:
 
3 su bardağı şeker şeker
 
3/5 su bardağı su
 
Yarım limon limon suyu
 
 
İlk olarak şerbeti kaynatılıp soğumaya bırakılır. Bir kaba margarin alınıp üzerine 1,5 çay bardağı hindistancevizi eklenip mıncıklayarak krema kıvamına getirilir ve yumurtalar eklenir. İyice yedirilip, kabartma tozu ve un ilave edilerek yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan parçalar koparılıp yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış, 160 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz hemen soğumuş olan şerbet üzerlerine gezdirilir. Şerbeti emen tatlıların üzerine hindistancevizi serpilierek süslenir.
  
 | 
Hintpare | 
  | 
oflu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.12.2018 
Mesajlar: 40 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145106 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2019 
843 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram tereyağı
 
1 su bardağı Hindistan cevizi
 
2 yemek kaşığı irmik
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma toz
 
1 paket vanilya
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
2 adet yumurta
 
Şerbeti için:
 
3,5 su bardağı su
 
3,5 su bardağı şeker
 
3-4 damla limon suyu
 
 
Şerbetini hazırlamakla başlayın. Su ve şekeri derin bir tencereye alarak kaynatın.
 
Daha sonra limon suyunu da ekleyip 15 dakika kadar kaynatmaya devam edin.
 
Şerbetiniz hazır, ılınması için dinlenmeye bırakın.
 
Tereyağı, sıvı yağı, irmik, kabartma tozu, vanilya, pudra şekeri, 1 yumurta ve 1 yumurtanın da sadece beyazını derin bir karıştırma kabına alıp karıştırın.
 
Daha sonra azar azar unu ilave ederek yoğurun. Hamurunuzun kıvamı yumuşak olacak.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve oval şekilde yuvarlayın.
 
Şekillendirdiğiniz hamurları fırın tepsisine dizin.
 
Bir yumurtanın sarısını tepsideki hamurların üzerlerine sürün.
 
Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra ılınması içi biraz bekleyin.
 
Daha sonra soğuk şerbeti kaşıkla ılık tatlıların üzerlerine dökün.
 
Tatlıların tamamının şerbetini çekmesini sağlayın.
 
Hintpareler şerbetini çekince dilediğiniz gibi süsleyip hemen servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Hintpare | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145786 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2019 
820 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram tereyağı
 
1 su bardağı hindistancevizi
 
2 yemek kaşığı irmik
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma toz
 
1 paket vanilya
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
2 adet yumurta
 
Şerbeti için:
 
3,5 su bardağı su
 
3,5 su bardağı şeker
 
3-4 damla limon suyu
 
 
Tatlının şerbeti için su ve şekeri derin bir tencerede karıştırıp kaynatın.
 
Limon suyunu ilave edin ve 15 dakika kadar daha kaynatın.
 
Şerbeti ılınması için kenara alın.
 
Tereyağı, sıvı yağ, irmik, kabartma tozu, vanilya, pudra şekeri, 1 yumurta ve 1 yumurtanın da sadece beyazını derin bir karıştırma kabına alıp karıştırın.
 
Bir yandan elinizle karıştırıp bir yandan azar azar unu ilave edin ve yumuşak kıvamda bir hamur elde edene dek bu işlemi sürdürün.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yumurta şeklinde yuvarlayın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.
 
Bir yumurtanın sarısını tepsideki hamurların üzerlerine sürün.
 
Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra ılınması için biraz bekleyin.
 
Daha sonra soğuk şerbeti kaşıkla ılık tatlıların üzerlerine dökün.
 
Tatlıların tamamının şerbetini çekmesini sağlayın.
 
Hintpareler şerbetini çekince dilediğiniz gibi süsleyip hemen servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |