| 
 | 
| Hingel (Bayburt) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154249 Gönderme Tarihi: 19.Kas.2020
 525 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://karadeniz.gov.tr
 
 Kıyma
 Kavurma
 Kuru soğan
 Yumurta
 Tereyağı
 Un
 Tuz
 Karabiber
 
 Yumurta, un, tuz ve su karıştırılır. Hamur yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurulur. Hamurdan bezeler yapılır. Bezeler açılır ve bir bardak yardımı ile daireler kesilir. Soğanlar doğranır ve soğan, kıyma, baharatlar, tuz karıştırılır. Hazırlanan harç ile kesilen daireler doldurulur. 5 su bardağı su kaynatılır, hazırlanan mantılar suda haşlanır. Üzerine salçalı sos hazırlanır. İsteğe bağlı yoğurtla dökülerek servis yapılır.
 
 
   Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 15.04.2025
 
 
 | 
| Hingel (Bayburt) | 
|  | acara Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.07.2005
 Mesajlar: 143
 Şehir: Mordoğan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc40005 Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2009
 4,263 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gram kıyma
 2 adet kuru soğan
 1 adet yumurta
 1 çay bardağı tereyağı
 1 kase kavurma
 Alabildiği kadar un
 Tuz
 Biber
 
 Hamur için bir adet yumurta, tuz ve iki su bardağı suyu karıştırın. Karışıma alabildiği kadar unu ilave edin, yoğurun. Hamurun kulak memesi kıvamına gelmesine dikkat edin. Yoğurduğunuz hamuru top haline getirip 15 dakika kadar bekletin. Beklettiğiniz hamuru 4 parçaya bölün. Her hamur parçasını orta kalınlıkta açın. Su bardağı ile daireler kesin. Mantı içi için kıymaya ince kıyılmış soğan, biber ve tuzla karıştırın. Her bir hamur içine hazırladığınız kıyma harcını birer kaşık yerleştirip hamurlarınızı ikiye katlayıp kapatın. Tuzlu kaynar suda mantılarınızı 10 dakika kadar haşlayın. Mantıların fazla yumuşamamalarına dikkat edin. Haşlanmış mantıları süzün. Yemeğinizi servis tabağına veya tabaklara aldıktan sonra üzerine salçalı yağı ve kavurma ilave edip servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "akşamsabah" tarafından gönderildi. 28.07.2020
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |