| 
 
 
 | 
Hindistancevizli Toplar | 
  | 
yaralı yürek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.08.2007 
Mesajlar: 29
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16835 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2007 
2,416 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 gr. kadar hindistancevizi (3 yemek kaşığı)
 
1.5 paket un haline getirilmiş pötibör bisküvi
 
2 yemek kaşığı kakao
 
1 paket vanilya
 
125gr. tereyağı (eritilmiş)
 
3 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1 şişe meyve suyu (200 ml)
 
1 bardak iri dövülmüş fındık
 
 
Bütün malzemeyi (hindistancevizi hariç) iyice karıştırıp yoğurun. (eğer karışım elinize çok yapışıyorsa biraz daha un haline getirilmiş pötibör ekleyin.) Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hindistancevizine batırın. Servis yapana kadar buzdolabında bekletin.
 
 
Not: İsterseniz üzerlerine bütün fındık koyarak da servi edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Hindistancevizli Toplar | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc122455 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2017 
1,022 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr bisküvi
 
1 su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
1 paket margarin
 
2 çorba kaşığı kakao
 
2 yemek kaşığı purda şekeri
 
 
Bisküvi haricindeki tüm malzeme karıştırılır içine bisküviler ufalanarak ilave edilir iyice yoğurulup ceviz büyüklüğünde toplar hazırlanır hinsitancevizine bulayıp buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 28.02.2023
  
 | 
Hindistancevizli Toplar | 
  | 
pembe mutfak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.12.2015 
Mesajlar: 36 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137485 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2018 
987 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.verita.com.tr
 
 
1.5 paket çifte kavrulmuş petitbeurre
 
1/2 paket margarin
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1/2 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı kakao
 
1 su bardağı Verita Hindistancevizi
 
 
Bisküvileri rondoda parçalayın, geniş bir kaseye dökün, yağ süt, ve kakaoyu ekleyerek yoğurun.
 
Malzeme sıkı bir hamur haline geldiğinde, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle top haline gelinceye kadar yuvarlayın.
 
Hazırladığınız topları hindistancevizine bulayarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Hindistancevizli Kartopu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169913 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2023 
330 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket pötibör bisküvi (toz haline getirilmiş)
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
 
Kaplamak için:
 
Hindistancevizi
 
İçine koymak için:
 
Fındık veya badem (isteğe bağlı)
 
 
Bisküvileri rondodan geçirip un gibi yapın.
 
Bir kaba alın, üzerine süt, pudra şekeri, vanilin ve eritilmiş tereyağını ekleyin.
 
Malzemeleri yoğurup ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İstersen içine fındık koyup yuvarlayın.
 
Hazırladığınız topları bolca hindistancevizine bulayın.
 
Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin, soğuk servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hindistancevizi Topları | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172786 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2023 
294 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı hindistancevizi (180 gr)
 
2 paket krem şanti (150 gr)
 
1 paket vanilya
 
Yarım çay bardağı krema (60 ml)
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
Bulamak için;
 
Hindistancevizi
 
 
Yoğurma kabına hindistancevizini alalım.
 
Üzerine toz krem şanti, pudra şekeri ve sıvı kremayı alalım.
 
Bir spatula yardımı ile malzemeleri güzelce karıştıralım.
 
Bu aşamada kıvamı katı gelirse 1 yemek kaşığı kadar daha sıvı krema ekleyebilirsiniz.
 
Spatula ile malzemeleri kabaca karıştırdıktan sonra harcımızı elimizle, toparlanıncaya kadar yoğuralım.
 
Toparlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayalım.
 
Şekillendirdiğimiz Hindistan cevizi toplarını tekrar Hindistan cevizine bulayalım ve servis tabağına alalım.
 
Hindistancevizi toplarımız servise hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |