|
Hindistancevizli Tart |
|
cankardeş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc135522
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2018
656 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 g tereyağı
200 g un
200 g ahududu reçeli
2 büyük yumurta akı
100 g pudra şekeri
250 g rendelenmiş hindistancevizi
Üzeri için:
Pudra şekeri
Fırını 200 ° C'ye ısıtın.
Karışım ince ekmek kırıntılarına benzeyene kadar tereyağını unun içinde yoğurun. Soğuk su ilave ile hhamur bütünleşene kadar yoğurun, ardından 30 dakika buzdolabında soğumaya bırakın.
Hamuru unlu bir yüzeye yuvarlayın ve yağlanmış bir kek kalıbına sıkıştırarak yerleştirin.
Yumurta aklarını çok temiz bir kasede beyazlaşana kadar çırpın, sonra şekeri ve hindistancevizini katın. Karışımı geniş bir yıldız uç takılmış sıkma torbasına koyun ve düz bir tabaka halinde hamur yüzeyine sıkın.
Tartı 30 dakika veya altı pişinceye kadar pişirin. Tamamen soğumaya bırakın, sonra 12 kareye bölün ve üzerine pudra şekeri serpin.
|
Hindistancevizli Tart |
|
mim
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2020
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc150668
Gönderme Tarihi: 20.May.2020
437 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
250 gr margarin
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
Yarım su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için:
Hindistancevizi
Meyve, nane yaprağı
Margarini eritin. Şeker ve süt ilave edip mikserle karıştırın. Yumurtaları ekleyin. Unu, vanilyayı ve karbonatı harmanlayıp azar azar ilave edin. 28 cm çapında (ters çevrildiğinde ortası çukur olan) tart kalıbını yağlayıp hamuru içine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Tart tabanı soğurken kremayı hazırlayın. Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce margarini ardından hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Soğuyan tart tabanını kalıptan çıkarın. Ortadaki boşluğa kremayı doldurun. Oda ısısında ılındırdıktan sonra buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerine bol hindistancevizi serpip, meyvelerle süsleyerek servis yapın.
|
Hindistancevizli Tart |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158580
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2021
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
1 su bardağı hindistancevizi
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı bisküvi tozu
1 su bardağı un
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 su bardağı hindistancevizi
Toz şeker ve yumurtayı krema kıvamı alıncaya kadar çırpın. Üzerine diğer tüm malzemeyi boşaltın. 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengi alıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartarak üzerine hindistancevizi serperek servis yapın.
|
|