| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Hindistancevizli Muffin Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
| 
 |  
| Hindistancevizli Muffin |  
|  | referans Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.06.2011
 Mesajlar: 50
 Şehir: İstanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc64425 Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
 2,239 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 adet yumurta
 1 çay bardağı sıvıyağ
 1 çay bardağı hindistancevizi
 1,5 çay bardağı şeker
 2 çorba kaşığı yoğurt
 1 paket kabartma tozu
 2 su bardağı un
 
 Şeker ve yumurtalar çırpılır. Diğer malzemeler katılır. Yağlanmış muffin kalıbına dökülür. 170 derece fırında (önceden yakılmış) yarım saat kadar pişirilir.
 
 
 |  
| Hindistancevizli Muffin |  
|  | egemen ulus Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.04.2019
 Mesajlar: 25
 Şehir: Kastamonu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142188 Gönderme Tarihi: 23.Nis.2019
 622 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 5 adet yumurtanın akı
 Yarım su bardağı toz şeker
 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
 Sos için:
 2 su bardağı süt
 3 yemek kaşığı toz şeker
 1 yemek kaşığı kakao
 1 tatlı kaşığı mısır unu
 1 yemek kaşığı tereyağı
 2 adet yumurta
 
 Önce derin bir karıştırma kabının içine yumurta aklarını ve toz şekeri koyun. Mikserin orta devriyle karışım iyice katılaşıp, kar gibi oluncaya kadar 4-5 dakika kadar çırpın. Karışım dökülmüyorsa kıvam tutmuş demektir. Hemen Hindistan cevizini ekleyin ve kaşıkla hafifçe karıştırın.
 Fırınınızı 100 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin. Yağlı kağıdın üzerini yumuşak tereyağıyla hafifçe yağlayın. Bir yemek kaşığını yukarıdaki karışımla doldurup, yağlı kağıdın üzerine boşaltın. Ya da bir krema sıkacağıyla, ceviz büyüklüğünde parçalar şeklinde hamuru yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Karışım bitene kadar bu işlemi devam ettirin.
 Tepsiyi hemen fırına koyun. Yaklaşık 40-45 dakika pişmesini, bezelerin iyice sertleşip, üstlerinin çok hafif sarı kahverengi olmasını bekleyip, fırını kapatın. Hemen çıkarıp, soğumaya bırakın.
 Bu arada sosu hazırlamak için ufak bir tencereye; şeker, kakao, mısır unu, tereyağı ve sütü koyup karıştırın. Orta ısılı ateşin üzerinde sürekli karıştırarak, kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra altını kapatın.
 Bu arada 2 yumurtayı küçük bir kasede çırpıp, sürekli karıştırarak sıcak sosun içine ekleyin ve soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin. En sonunda soğuyan bezeleri dikkatle yağlı kağıdın üzerinden çıkarıp, servis tabağına dizin. Üzerine soğuk sosu gezdirip, servise sunun.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |