|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
aysberk
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc30166
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2008
5,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı hindistancevizi
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı margarin.
Bir kapta bütün malzemeleri birleştirip karıştırın. İyice yoğurduğunuz kurabiye hamurundan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye kurabiyeleri dizin. 170°C fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeler pembeleşmeden fırından çıkarın.
ML® Şam Kurabiyesi için tıklayın ML® Şam Kurabiyesi (görsel)
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.09.2021
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
küheylan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc100010
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2014
2,161 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı hindistancevizi
Kurabiyemizi yapmaya öncelikle bir hamur kabına unu döküp ortasında yumuşamış margarin koyabileceğimiz bir yer açarak başlıyoruz.sana yağını unun içine aldıktan sonra yumurtalardan birisinin akını kurabiyelerimizin üstüne sürmek için ayırıp, kalan sarıyı diğer yumurta ile birlikte unun ortasına alalım.Daha sonra unun üzerine toz şeker ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip önce içindekileri sonrada unu yavaşça karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmayı sürdürüyoruz.
Hamurumuzu kıvamını bulduktan sonra, un serptiğimiz tezgahın üstüne merdane yardımı ile açıyoruz. Hamurun kalınlığı serçe parmağımıza denk gelene kadar açmayı sürdürüyoruz. Bir çay bardağı yardımı ile hamurumuzu kesiyoruz. Fırça yardımı ile ayırdığımız yumurta akını kurabiyelerin üstüne sürüyoruz. Bu çiğ kurabiyemizi iyice Hindistan cevizine bulayıp fırına vermek üzere tepsiye dizebiliriz.
Tepsiyi 180 derecede ısıtılmış fırına verip, kurabiyeleri 20 ila 25 dakika arasında pişmeye bırakıyoruz. Kurabiyeler piştikten sonra fırından alıp servise sunabiliriz.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
füfrer
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2014
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100959
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2014
2,078 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı hindistancevizi
100 gram badem
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yoğurma kabının içine un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı koyun. İyice yoğurup güzel bir hamur elde edin. Son alarak Hindistan cevizini de hamurun içine ekleyip hemen karıştırın. Yuvarlak şekiller verip fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc117729
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2016
1,393 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ecem Yorat
1 paket margarin
2 yumurta
6 kahve fincanı pudra şekeri
1 su bardağı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Margarini, 1 yumurtanın tamamını diğer yumurtanın sarısını ve pudra şekerini bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz. Ardından hindistancevizini, kabartma tozunu, vanilyayı ve kulak memesi kıvamını verecek kadar unu ekleyip iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız kurabiye hamurundan top top parçalar alıp yuvarlayarak önce kalan yumurta akına sonra hindistancevizine batırıyoruz. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
|
Hindistan Cevizli Kurabiye |
|
mahmut paşa
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc123677
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017
992 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Un 250 gr
Tereyağı 120 gr
Yumurta 100 gr (2 adet)
Pudra şekeri 100 gr
Hindistan cevizi 50 gr
Kabartma tozu 5 gr
Tereyağını eritin. Un, kabartma tozu, şeker tozu, tereyağı ve 1 ad. yumurtayı karıştırın. Hamuru yoğurun. Hamurdan 3 cmlik büyüklüğünde topları yapın. Yumurtayı çırpın. Her bir hamur topunu önce yumurtaya sonra hindistan cevizine batırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin dibine mutfak kağıdını koyun ve üstüne kurabiye koyun. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 1 saat 10 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
ibrahim ibo
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc140456
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2019
650 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 yumurta (akları sarıları ayrılır)
1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
3,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi (kurabiyenin üzerine)
Hamur yoğurcağımız kaba yumuşamış margarini, pudra şekerini, yumurta sarılarını ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Unu, kabartma tozunu, hindistan cevizini ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim. Hamurların bir yüzünü çırpılmış yumurta akına batırıp çıkaralım. Sonra hamurların aynı yüzünü hindistan cevizine batırıp margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
fethi güçlü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc142382
Gönderme Tarihi: 01.May.2019
489 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
150 gram tereyağı
1 paket vanilya
5 su bardağı un
1 adet limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
6 yemek kaşığı hindistancevizi
1 adet yumurtanın akı
İlk olarak bir yoğurma kabına yumurta, vanilya, limon rendesi ve şekeri koyup elinizle iyice karıştırın. Daha sonra yumuşamış tereyağını ekleyip, yine elinizle karıştırmaya devam edin. Beyazlaşıp, köpüren karışıma unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir kurabiye hamuru elde edin. Sonra hamuru tezgahın üzerine alarak iyice yoğurun ve 20 dakika dinlendirin.
Beklettiğiniz kurabiye hamurundan ceviz kadar parçalar kopartıp, elinizin içinde yuvarlayın. Kurabiyeleri önce çırpılmış yumurta akına batırıp sonra da Hindistan cevizine bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında, 15 dakika pişirip soğuduktan sonra servise sunun.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
piano
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc152495
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
278 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tereyağı (250g)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (ortalama 3,5 4 su bardağı)
1 su bardağı hindistancevizi
2 adet yumurta (1 yumurta akını üzeri için ayırın)
Oda ısısındaki tereyağını, vanilya, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabına ekleyin. İçine hindistancevizini ve unu ekleyin. Kıvam alana kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın. Şekil verdiğiniz bezeleri önce yumurta akına daha sonra Hindistan cevizine batırın ve tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
|
Hindistancevzili Kurabiye |
|
mehmet çınar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2020
Mesajlar: 63 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc154675
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2020
241 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
250 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 su bardağı hindistancevizi
2 adet yumurta (birinin akı üzeri için ayrılacak)
Oda ısısındaki tereyağı, vanilya, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabına alalım. Daha sonra içine dört kaşık Hindistan cevizi ve unu ilave ederek yoğuralım. Hamurdan küçük bezeler koparıp elimizle yuvarlayalım. Kurabiyeleri önce ayırdığımız yumurta akına, daha sonra da kalan Hindistan cevizine batırıp tepsiye dizelim. Kurabiyelerimizi, 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar, üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.01.2024
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163780
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2022
444 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram kaşık ile tereyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1 tane yumurta
Yarım su bardağı ile pudra şekeri
1,5 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu
1adet vanilya
Üzerini Süslemek için:
1 adet yumurtanı akı
Yumurta, tereyağı ve pudra şekerini, oval bir kaba alarak krema haline gelene kadar karıştırmaya devam edelim
Sırasıyla; rendelenmiş hindistancevizini, elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
Tüm malzemeyi hamuru özleşene kadar yoğurmaya devam edelim.
Krema sıkma torbasına, istediğiniz kurabiye şeklini elde etmek için arzu ettiğiniz uçlardan birini takalım ve hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurundan bir parça krema torbasına alalım.
Fırın tepsisinin tabanını yağlı kâğıtla iyice kaplayın.
Kurabiyeleri, krema sıkma torbasının ile aralıklı olarak fırın tepsisine sizin.
Üstüne çırpılmış yumurta akını sürün.
Rendelenmiş Hindistan cevizi de serpeleyin
Kurabiyeleri, önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar takriben 30 dakika kadar pişirin.
Ilındıktan sonra sevdiklerinize servis edin.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170245
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2023
191 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı
1 çay bardağı hindistancevizi tozu
2,5 yemek kaşığı pudra şekeri
2-3 su bardağı un
Tereyağını eritip içerisine sıvı yağıda ilave ettikten sonra Hindistan cevizi, pudra şekeri ve un koyun.
Tüm bunları iyice yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelen hamur karışımını akabinde ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
Bunları bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine yuvarlatarak koyun.
170 derecelik fırına verin.
Fırından çıkartıp üzerine biraz pudra şekeri ve hindistancevizi serpiştirin.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176478
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2024
191 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
2 yumurta akı
Yarım bardak toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü
2 bardak Hindistan cevizi rendesi
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
Yumurta akı, toz şeker ve vanilyayı derin bir kaba alın, mikserin yüksek deviri ile köpükler oluşana kadar 3 - 4 dakika çırpın.
Hindistancevizini ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
Dondurma kaşığı veya yemek kaşığı ile ölçülendirerek yuvarlayın ve tepsiye sıralayın
175 derecede önceden fanlı ayarda ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğuyana kadar tepside bekletin.
Not: Hamura kolay şekil verebilmek için Hindistan cevizi rendesini kontrollü olarak ekleyin, yumurta akının ağırlığına göre biraz eksik ilave edebilirsiniz, hamurunuzu karıştırırken toparlandıysa Hindistan cevizi rendesi bu aşamada yeterli olacaktır.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180011
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2024
33 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 - 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri derin bir karıştırma kabında mikser yardımıyla iyice çırpın. Kremamsı bir kıvam alana kadar devam edin.
Yumurtayı ve sıvı yağı ekleyip, çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta Hindistan cevizi, un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Bu kuru karışımı, sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse un miktarını ayarlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin. İsterseniz üzerine hafifçe bastırarak yassı hale getirebilirsiniz.
Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kurabiyeler hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın. Arzu ederseniz üzerine ekstra hindistancevizi serpiştirebilirsiniz.
|
|