|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
dosta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2011
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68637
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2011
2,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 çay bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı tozşeker
1 paket margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
Üzerine:
1 su bardağı hindistancevizi
Un, hindistancevizi, tozşeker, margarin, vanilya, kabartma tozu, 1 adet yumurta ve 2 adet yumurtanın sarısını kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan 10 cm uzunluğunda, kalem genişliğinde çubuklar hazırlayın. Her bir çubukların iki ucunu birbirine ters olacak şekilde yuvarlayın. Bu şekilleri sıra ile kalan 2 adet yumurta akına ve hindistancevizine bulayın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
|
Hindistan Cevizli Kurabiye |
|
zil
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68134
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2011
3,076 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr tereyağ
250 gr toz şeker
4 yumurta
250 gr hindistanceviz pudrası
2 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tereyağı ve şekeri mikserle iyice karıştırıp krema haline getirin,Yumurtaları ilave ederek karıştırdıktan sonra hindistancevizi pudrasını da ekleyin.Son olarak kabartma tozu ve unu ilave edip elinizle yoğurun.Hamurdan küçük toplar koparıp yuvarlayarak yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.180 derecede 20-25 dakika pişirin.Fırından çıkınca soğumaya bırakın, isteğe göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
feriha
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc68041
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2011
3,024 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1'er paket vanilya, kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
3 yumurta
2 su bardağı nişasta
350 gr hindistancevizi
Aldığı kadar un
Margarini, yumurta sarılarını,vanilyayı, yoğurdu ve pudra şekerini bir kapta karışltırın. Nişastayı ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın, yavaş yavaş unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. hamurdan yumurta büyklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Daha sonra hamurun her tarafını önce yumurta akına,sonrada hindistancevizine bulayarak unlanmış fırın tepsisine dizin. Orta ısılı fırın tepsisinde hafifçe pembeleştirin. Soğuk olarak servis yapın.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
lezzet penceresi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64701
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
3,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı Hindistancevizi
125 gram tereyağı
1.5 çay bardağı toz şeker
1 paketten 1 çay bardağı eksik mısır nişastası
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Arasına: 1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yumurta hariç tüm malzemeyi yoğurun. Yumurtayı katın ve yoğurmaya devam edin. Dilediğiniz büyüklükte kurabiyeler yapın. Yağlanmış tepsiye dizin ve 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp buzdolabında 1 saat bekletin. Kurabiyelerden birinin düz yüzeyine krem şanti sürün. Diğer kurabiyeyi üzerine kapatın. hindistancevizine bulayıp servis yapın.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
Ünye'li
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc63607
Gönderme Tarihi: 29.May.2011
3,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 çay bardağı un
1 paket mısır nişastası
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı hindistancevizi
Bir kabın içine mısır nişastasını koyup içine 1 çay bardağı unu 1 su bardağı şeker ve tereyağını ilave edin. Karışımı elinizi biraz zorlaya zorlaya yoğurun. Yağı yedirin ve içine kalan malzemeleri ekleyip hamur haline getirin. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlanmış unlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmışı fırında 200 derecede 10 dakika pişirin. Kurabiyeler beyaz kalmalı soğuyunca servis yapın.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62091
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2011
2,865 defa indirildi / yazdırıldı
|
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
125 gr (1/2 su bardağı) şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı vanilya esansı
3 yumurtanın sarısı
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
50 gr hindistancevizi
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.
Bir çorba kaşığı yağla 14 kurabiye kalıbını yağlayıp bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kasede, kalan 2 çorba kaşığı yağ, şeker, limon suyu ve vanilya esansını tahta kaşıkla iyice döverek karıştırınız.
Önce yumurta sarılarını teker teker, sonra da yumurtaları ekleyip, pürtüksüz bulamaç olana kadar dövünüz. Unu katıp iyice dövdükten sonra, hindistancevizini ekleyiniz.
Her kurabiye kalıbını, üçte ikisine kadar hamur doldurup, içine dörtte birine kadar sıcak su doldurulmuş bir tepsiye yerleştiriniz.
Tepsiyi fırının orta katına sürerek 35-40 dakika, kurabiyeler nar gibi kızarıp ele sert gelene kadar pişiriniz. Kurabiye kalıplarını fırından çıkarıp, tel ızgarada tamamen soğuttuktan sonra servis ediniz.
|
HİNDİSTANCEVİZLİ KURABİYE |
|
Gülhayat
Aşçı
Kayıt: 16.12.2010
Mesajlar: 16 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc58750
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2010
3,116 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
100 gr. margarin
1 paket vanilya
Hindistancevizi
Tuz
1 su bardağı pudra şekeri
50 gr. ince kıyılmış badem
Bir kapta pudra şekeri, vanilya, tuz ve yumurtaları, uzun süre çırparak karıştırınız. Sonra eritilmiş yağı hindistancevizini ve bademleri katıp karıştırınız. Yumuşak bir hamur elde edince merdaneyle kalın bir şekilde acınız, örneğin bir bardak gibi yuvarlak bir kalıpla daireler kesiniz, bu kurabiyeleri yağlanmış bir fırın tepsisine diziniz. Sıcak fırında 15-20 dakika kadar pişiriniz. Kurabiyelerin altlarını yakmamaya dikkat etmelidir. Bunun için de tepsiyi en üst kata yerleştirmeyi ihmal etmeyin. Kenarları pernbeleşirse dereceyi azaltınız. Pişmesine yakın hindistancevizi serpebilirsiniz.
|
HİNDİSTANCEVİZLİ KURABİYE |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57803
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2010
3,701 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
20 gr. rende hindistancevizi
500 gr. vejetalin yağı
450 gr. pudra şekeri
1000 gr. kırma un
Az vanilya
Mermerin üzerinde yağ, pudra şekeri ve vanilyayı elinizle 3-4 dakika iyice çalıştırınız. Sonra unu ilâve ederek el tabanınızla bastıra bastıra kar gibi elinize yapışmıyacak hale gelinceye kadar 8-10 dakika yoğurarak elinizi bir spatula ile sıyırıp hamuru bir yere toplayınız. Sonra hindistancevizini karıştırarak ve hamurdan büyükçe bir avuç alarak 2 santim kutrunda yuvarlak bir oklava gibi uzatınız ve hafifçe boydan boya üzerine bastırarak hafifçe yassıltınız. Bir çatalın tersi ile boydan boya gayrımuntazam tırtıl yaparak çiziniz. Sonra çapraz vaziyette 4 santim ara ile keserek sıra ile birer santim boşluk bırakarak tepsiye dizerek yakmadan pişirip arzu ettiğiniz zaman servis ediniz.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
ferman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc51285
Gönderme Tarihi: 01.May.2010
3,304 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. margarin
2 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı hindistancevizi
5 yemek kaşığı pudra şekeri
3.5 su bardağı un
Yağ eritilmeden elle yumuşatılır. 2 yumurta sarısı, pudra şekeri ve bütün malzemeler konup yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Önce yumurta akma sonra hindistancevizine batırılır. Yağsız tepsiye dizilir. 180° ısıtılmış fırında pişirilir.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36888
Gönderme Tarihi: 26.May.2009
3,406 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. margarin
5 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı hindistancevizi
3,5 su bardağı un
2 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Hepsi yoğurulacak. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp önce yumurta akına sonra hindistancevizine batırılır. Yağlanmamış, unlanmış tepsiye dizilir. 200 derecede beyaz kalacak biçimde pişirilir.
ML® Dolu Kese için tıklayın
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
aysberk
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc30166
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2008
5,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı hindistancevizi
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı margarin.
Bir kapta bütün malzemeleri birleştirip karıştırın. İyice yoğurduğunuz kurabiye hamurundan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye kurabiyeleri dizin. 170°C fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeler pembeleşmeden fırından çıkarın.
ML® Şam Kurabiyesi için tıklayın ML® Şam Kurabiyesi (görsel)
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.09.2021
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
musti
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc27670
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2008
3,417 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kahve fincanı margarin
4 kahve fincanı toz şeker
4 yumurta
5,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 kesme şeker
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
2 kahve fincanı su
Margarini eritip soğutun ve toz şekerle karıştırın. Yumurtaları ilave edip çırpın. Unla kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Elinizle yoğurup düzgün bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayın. Hafifçe bastırarak yassılaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dk. üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. 2 kahve fincanı suyu kaynatıp kesme şekeri ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Pişen ve soğuyan kurabiyelerin üzerini önce şekerli su daha sonra hindistancevizine batırın. Servis yapın.
ML® Acı Badem Kurabiyesi için tıklayın
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
hasbir
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc27123
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2008
3,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay bardağı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeteri kadar un
Oda ısısında yumuşamış margarin, şeker ve yumurta mikser yardımıyla, şeker eriyene kadar çırpılır. Üzerine hindistancevizi, vanilya, kabartma tozu ve yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur olana dek un eklenir. Arzu edilen biçimde kurabiyeler yapılır. Az yağlı tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında açık pembe renkte pişirilir.
ML® Karyağdı Kurabiyesi için tıklayın
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
panzehir
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc22405
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2008
3,620 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket margarin
1 su bardağı hindistancevizi
2 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
Alabildi kadar un
Önce yumurta, yumuşak margarin ve şeker mikserle karıştırılır. Sonra diğer malzemeler eklenir, yoğrulur. Arzu edilen büyüklükte kurabiyeler yapılır. Yağlı tepsiye sıralanır. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında pembeleşene dek pişirlir.
ML® Malatya Kurabiyesi için tıklayın
ML® Havuçlu Kurabiye (görsel)
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
payidar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2008
Mesajlar: 31 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc20448
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2008
4,285 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
250 gr. yumuşak tereyağı,
100 gr. pudraşekeri,
200 gr. nişasta,
70 gr. un,
30 gr. kakao,
50 gr. hindistancevizi sütü pudrası.
İçi:
120 gr. ananas şekerlemesi,
Garnitür:
80 gr. pudraşekeri,
10 gr. hindistancevizi sütü pudrası,
1-2 kaşık limon suyu,
30 gr. ananas şekerlemesi.
1. Tereyağı, pudraşekeri, nişastayı, unu, kakaoyu ve süzülmüş hindistancevizi sütü pudrasını pürüzsüz hamur haline getirin. Üzerine örtün ve 30 dakika soğutun.
2. Ananas parçalarını küp halinde doğrayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
3. Ellerinizi unlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, bastırın, üzerine bir miktar ananas koyun. Kurabiyeleri kağıtlı bir tepsiye dizerek 15 dakika pişirin, ılınmaya bırakın.
4. Pudraşekeri, hindistancevizi, limon suyu ve ananas dilimleri ile garnitür yapın.
ML® Nişan Kurabiyesi için tıklayın
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
Oruç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2006
Mesajlar: 46 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc6319
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006
4,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket sana yağı
5 Kaşık pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
3.5 Su bardağı un
1 Paket hindistancevizi
2 Adet yumurta
1 Paket sana yağı, 5 kaşık pudra şekeri, bir yumurtanın tamamı, ikinci yumurtanın akını ayırarak, sarısını kabartma tozuyla karıştırın. Sonra içine dört kaşık hindistancevizi ve un ilave ederek yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle yuvarladıktan sonra, ayırdığınız yumurta akını, kalan hindistancevizine batırılıp tepsiye diziniz. Fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz. Soğuduktan sonra servis yapınız.
ML® Vida için tıklayın
|
Hindistancevizli kurabiye |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc5940
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2006
3,679 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 paket margarin
1/2 su bardağı hindistancevizi
1/2 su bardağı ceviz veya fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve yumurtanın sarısı,diğer malzemeler ve aldığı kadar un ile yoğrularak hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanır. Kurabiyeler önce yumurta akına sonra hindistancevizine batırılıp tepsiye dizilir ve orta sıcaklıktaki (175-180 derece) fırında hafif pembe pişirilir.
ML® Kaya Kurabiye için tıklayın
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc5194
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006
3,828 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sade Hamur Malzemesi:
3 Su Bardağı Un
2 Yumurta
1.5 Çay Bardağı Su
1 TatlıKaşığı Sirke
9 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Kaşığı Tuz
Hindistancevizli Hamur Malzemesi:
4 Çorba Kaşığı Margarin
1.5 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Su Bardağı Un
1/2 Çay Kaşığı Vanilya
1/2 Su Bardağı Hindistancevizi
İç Malzemesi:
2 Çay Bardağı Tozşeker
6 Yumurta Akı
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Hindistancevizi
1 Tatlı Kaşığı Sirke
Sade hamur malzemelerinden un, su, yumurta, sirke, tuz ve 3 çorba kaşığı margarini karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru 15 dk.dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgah üzerine yayın. 6 çorba kaşığı margarini üzerine yayarak hamuru ikiye katlayın. Hamuru dikdörtgen açın ve beşe katlayın. Bu işlemi bir kez daha tekrar edin. Hamuru beşe katlanmış olarak 30 dk dinlendirin.
Hindistancevizli hamur için; margarin, pudra şekeri, vanilya, un ve hindistancevizini karıştırıp yoğurun. İç malzemesi için hindistancevizi, şeker, yumurta akı ve teryağını kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Karışıma sirke ve tuzu da ekleyerek 2 dk. Daha karıştırın. Hazırladığınız sade hamuru tezgahın üstüne açıp,hindistancevizli hamuru üzerine yayın.
Hamuru ikiye katlayın. Dikdörtgen açarak beşe katlayıp yarım santim kalınlığında açın. İç malzemesini açtığınız hamurun üzerine yayın. Hamuru dikdörtgen veya yuvarlak keserek 180 derecede 10 dk. pişirin. Pişirdiğiniz kurabiyeleri hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.
ML® Barış Kurabiyesi için tıklayın
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc2231
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
4,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un
2 adet yumurta
125 gr margarin (1/2 paket)
1 paket kabartma tozu
1 çay fincanı toz şeker
1 çay bardağı hindistancevizi rendesi
Margarini ılıtıp, yumuşatın. Yumurtalardan birinin beyazını ayırın. Yumuşattığınız margarin, yumurta sarısı, toz şeker, hindistancevizi, yumurta ve kabartına tozunu bir kaba konulup yoğurun, alabildiği kadar un ilave edip, katıca bir hamur yapın. Yumurta iriliğinde parçalara bölüp, elinizle yuvarlayın. Bir tarafını yumurta akına ve ardından da toz şekere batırıp tepsiye dizin, pembeleşinceye dek orta hararetli fırında pişirin.
ML® Kokotat için tıklayın
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc244
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2005
4,109 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket hindistancevizi
1 paket margarin
5 çorba kaşığı pudra şekeri
3,5 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
2 adet yumurta
Oda ısısında yumuşamış margarin, pudra şekeri, 1 tam yumurta, ikinci yumurtanın sarısı, kabartma tozuyla karıştırılır.İçine 4 kaşık hindistancevizi ve un eklenir, yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar koparılır, yuvarlandıktan sonra, önce yumurta akına, sonra hindistancevizine batırılır, tepsiye dizilir. Fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
ML® İskandinav Kurabiyesi için tıklayın
|
|