|
Hindistan Cevizli Kurabiye |
|
mülazım bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc87385
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2013
2,265 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket oda sıcaklığında yumuşatılmış sanayağı
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı Hindistan cevizi
Kurabiyemizi yapmaya öncelikle bir hamur kabına unu döküp ortasında yumuşamış sana yağını koyabileceğimiz bir yer açarak başlıyoruz. Sana yağını unun içine aldıktan sonra yumurtalardan birisinin akını kurabiyelerimizin üstüne sürmek için ayırıp, kalan sarıyı diğer yumurta ile birlikte unun ortasına alalım.Daha sonra unun üzerine toz şeker ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip önce içindekileri sonrada unu yavaşça karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmayı sürdürüyoruz.
Hamurumuzu kıvamını bulduktan sonra, un serptiğimiz tezgahın üstüne merdane yardımı ile açıyoruz. Hamurun kalınlığı serçe parmağımıza denk gelene kadar açmayı sürdürüyoruz. Bir çay bardağı yardımı ile hamurumuzu kesiyoruz. Fırça yardımı ile ayırdığımız yumurta akını kurabiyelerin üstüne sürüyoruz. Bu çiğ kurabiyemizi iyice Hindistan cevizine bulayıp fırına vermek üzere tepsiye dizebiliriz.
Tepsiyi 180 derecede ısıtılmış fırına verip, kurabiyeleri 20 ila 25 dakika arasında pişmeye bırakıyoruz. Kurabiyeler piştikten sonra fırından alıp servise sunabiliriz.
|
Hindistan Cevizli Sana Kurabiye |
|
xayale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2012
Mesajlar: 107 Şehir: Gence |
Kısa URL: https://ml.md/lc86557
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2013
2,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Klasik
2 Adet yumurta
1 Aldığı kadar un
1 Paket kabartma tozu
6 Yemek Kaşığı hindistancevizi
1,5 Su Bardağı pudra şekeri
Bir kaba, margarini, pudra şekerini, 2 yumurta sarısını ve 3 kaşık hindistan cevizini ilave edip yoğurmaya başlayın. Unu ve kabartma tozunu hamura yavaş yavaş ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayıp tepsiye dizin. 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
|
Hindistan Cevizli Kurabiye |
|
duru kan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2013
Mesajlar: 45 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc86433
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2013
2,265 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
1 Çay Bardağı hindistancevizi
2 Tane yumurta sarısı
1 Paket kabartmatozu
5 Yemek Kaşığı şeker
Margarinimiz oda sıcaklığında erimiş olacak. Öncelikle margarin ve şekeri yoğurma kabına koyalım. Üzerine yumurta sarılarını koyup karıştıralım. 3 bardak unu ve kabartma tozunu birlikte koyalım unu yavaş yavaş yedirelim. İyice yoğrulduğunda çabucak toparlanır. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Yumurta akına sonrada hindistan cevizine bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış fırına verip pişirelim. Hafif pembeleşince çıkaralım .
|
Hindistan Cevizli Kurabiye |
|
piknik tip
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2013
Mesajlar: 58 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85710
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2013
2,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
2 Adet yumurta
1 Paket mısır nişastası
1 Su Bardağı şeker
1 Paket kabartma tozu
3 Yemek Kaşığı un
4 Çorba Kaşığı hindistan cevizi
Bir kapta sana hamur işi yağ ve diğer bütün malzemeler karıştırılır. İyice yoğurduğunuz kurabiye hamurundan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc83793
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012
2,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet yumurtanın akı
1 Paket hindistancevizi
1 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Çay Bardağı hindistancevizi
5 Yemek Kaşığı pudra şekeri
4 Su Bardağı un
1 Adet Yumurtanın sarısı
250 gr sana hamur işi (oda sıcaklığında ısıtılmış)
Margarin, pudra şekeri,bir yumurtanın tamamını, ikinci yumurtanın sarısını, kabartma tozuyla karıştıralım. Sonra içine dört kaşık hindistancevizi ve unu ilave ederek iyice yoğuralım.hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle yuvarladıktan sonra,ayırdığımız yumurta akına ve hindistancevizine batırıp tepsiye dizelim. 180 derecede fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim
|
Hindistan Cevizli Kurabiye |
|
çizik plak
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2012
Mesajlar: 22 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc81830
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2012
2,312 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
1 Aldığı kadar un
1 Paket kabartma tozu
2 Adet yumurta
1 Çay Bardağı hindistan cevizi
1 Fincan toz şeker
Margarini ısıtıp yumuşatın. yumurtalardan birinin beyazını ayırın yumurta sarısını yumuşattığımız margarini toz şeker hindistan cevizi, kabartma tozunu bir kaba koyun alabildiğine un ekleyip yoğurun kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert kıvamda yoğuralım. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın bir tarafını yumurta akına bulayıp toz şekere batırıp tepsiye dizelim. 185 derecede pembeleşinceye kadar pişirelim.
|
Hindistan Cevizli Kurabiye |
|
rigal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2009
Mesajlar: 52 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc81016
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2012
2,172 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta
1 Su Bardağı hindistan cevizi
1 Tutam tuz
3 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Su Bardağı toz şeker
Sana'yı eritin ve ılınmasını bekleyin. 3 bardak un ve kabartma tozunu eleyin. Bir kaba alıp erimiş yağ, yoğurt ve yumurtayla birlikte yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelince şeker, tuz ve hindistan cevizini ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80357
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2012
2,101 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 Gr Sana Klasik
4 Çorba Kaşığı hindistan cevizi
3 Çorba Kaşığı un
1 Paket mısır nişastası
2 Adet yumurta
1 Adet kabartma tozu
1 Su Bardağı tozşeker
Mısır nişastası, kabartma tozu, yumurta, tozşeker, hindistancevizi, n ve margarini birleştirip karıştırın. İyice yoğurdunuz kurabiye hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparıp şekillendirin.Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin. 170 derece fırında 15 dakika pişirin.Kurabiyeler pembeleşmeden fırından çıkartın. Soğuduğunda servis yapın.
|
Hindistan Cevizli Kurabiye |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80328
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2012
2,368 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Klasik
1 Paket vanilya
1 Adet yumurta
1 Çay Bardağı hindistan cevizi
1 Paket kabartma tozu
0,5 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Su Bardağı pudra şekeri
Yumurtanın akını üstü için ayırıp, yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi ve diğer malzemeleri koyarak hamur yapın.Cevizden daha küçük toplar halinde yuvarlayıp, önce yumurta akına, sonra hindistan cevizine batırın.Tepsiye dizip önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
|
Hindistan Cevizli Kurabiye |
|
cefcef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79546
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2012
2,138 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Klasik
1 Paket vanilya
250 gr margarin
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Çay Bardağı hindistancevizi
1 Adet yumurta akı
1 Paket kabartma tozu
Karıştırma kabına, sıvıyağı, eritilmiş margarini alalım, elimizle şöyle bir karıştıralım. Daha sonra 2 bardak unu, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayalım, Karıştırma kabına alalım, kıvama gelene kadar yoğuralım. Hazırladığımız hamurdan, cevizden biraz büyükçe parçalar koparalım, yuvarlayalım sonra önce yumurta akına sürelim daha sonra hindistancevizine bulayalım, hafif yağlanmış ısıya dayanıklı, fırın kabına dizelim. 175 derecede pişmeye bırakalım. Hafif pembe olunca fırından çıkaralım.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
supernova
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 60 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc78280
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2012
2,172 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Klasik
1 Paket vanilya
3 Adet yumurta
1 Su Bardağı hindistancevizi
1 Paket kabartma tozu
5 Su Bardağı un
Unu eleyip margarinle yoğurun. Sonra diğer malzemeleri katıp hamur elde edin. İstediğiniz büyüklükte yuvarlayıp 1 yumurtanın ayrılmış akına ve hindistancevizine bandırılıp fırına verin.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
başlangıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2011
Mesajlar: 90 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc77106
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2012
2,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Klasik
6 Yemek Kaşığı pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
1 Kase hindistancevizi
3,5 Su Bardağı bardağı un
2 Adet yumurta
Oda sıcaklığında yumuşamış sana klasik yağı geniş bir kaba alın. Üzerine yumurta sarıları, pudra şekeri, 4 yemek kaşığı hindistan cevizi ve kabartma tozunu karıştırın. Unu ilave edip hamuru yoğurun. Fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Önce yumurta beyazına sonra hindistancevizine bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Orta haretli fırında 20-25 dakika pişirin.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
Hasibe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2007
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc76180
Gönderme Tarihi: 29.May.2012
2,130 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistancevizi
1 Paket Sana Hamurişi
2 yumurta ve bir su bardağı pudra şekeri bir kapta karıştırılır. Un, sana yağ ve hindistancevizi ve 1 paket kabartma tozu eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri istenilen şekilde süslenerek fırında 20-25 dakika pişirilir.
|
Hindistan Cevizli Kurabiye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29571
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
2,614 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 1 paket Sana yağı (250 gr)
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 500 g un (4,5 su bardağından 1 parmak eksik)
- 3 yemek kaşığı yoğurt (100 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı toz şeker (350 gr)
- 2 su bardağı hindistancevizi (150 gr)
- 1 çimdik tuz
Hazırlanışı
Fırınınızı 180°C'ye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
Sana yağını eritin ılımaya bırakın.
Un ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyin.
Geniş bir kapta yağı, yoğurdu ve yumurtaları elinizle karıştırıp, unlu karışımı ilave edin ve hamur haline getirin.
Hamuru kulak memesi kıvamına gelip elinizi bırakana kadar yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelen hamura, toz şeker ve hindistancevizini ilave ederek yoğurma işlemine devam edin.
Şeker ve hindistancevizini hamurun içine yedirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekil vermeden yağlanmış tepsiye 3 parmak aralık kalacak şekilde yerleştirin.
Önceden ısıttığınız fırında üstü pembeleşene alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden alın; arzu ederseniz üzerine hindistancevizi serperek servis yapın.
Not: Kurabiye ve kek hamurlarında karbonat ve kabartma tozunu unla birlikte eleyerek kullanırsanız kabarma daha iyi olacaktır.
|
Hindistan Cevizli Kurabiye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29570
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
2,665 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 1 paket Sana yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayrı ayrı kâselere ayırınız.
Derin bir kâsenin içine az un koyup, üzerine yumurta sarılarını,iri çekilmiş fındığı, pudra şekerini, yumuşamış
Sana yağını kabartma tozunu, vanilyayı, tarçını koyup, yoğurunuz.
Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurmaya devam ediniz.(hamur ele yapışmayacak hale gelinceye kadar.)
Yoğrulmuş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayınız.
Yuvarlanmış hamurları önce yumurta beyazına, daha sonra düz bir tabağa koyduğunuz hindistancevizine bulayıp, sıvı sana ile yağlanmış fırın tepsisine diziniz.
Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirip, servis ediniz.
|
Hindistancevizli Kurabiye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29545
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
2,720 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Sana yağı
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
Yumurta beyazı
Hindistancevizi
1. Derin bir kâsenin içine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları, pudra şekerini, yumuşattığınız Sana Yağını, hindistancevizini, kabartma tozunu ve bir miktar un ilave edip, parmak uçlarınızı kullanarak yoğurun.
2. Hamur ele yapışmayacak hale gelene kadar azar azar un ilave edip, yoğurmaya devam edin.
3. Hamur kıvamına geldikten sonra üzerine temiz bir bez kapatıp, en az 15 dakika buzdolabında bekletin.
4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kuru köfte şeklinde uzun olarak yoğurup, şekil verin. Hamur bitene kadar şekil vermeye devam edin.
5. Yoğrulmuş kurabiyeleri tabağa alın.
6. Yayvan bir tabağa yumurta beyazını, diğer bir tabağa da hindistancevizi koyun.
7. Kurabiyeleri ilk önce yumurta beyazına daha sonra hindistancevizine bulayıp, Sıvı Sana ile yağlanmış fırın tepsisine dizin.
8. Kurabiyeleri önceden 185 derecede ısıtılmış fırında üzerleri hafifçe pembeleşene kadar pişirip, servis edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.02.2023
|
|