https://www.cumhuriyet.com.tr
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 - 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri derin bir karıştırma kabında mikser yardımıyla iyice çırpın. Kremamsı bir kıvam alana kadar devam edin.
Yumurtayı ve sıvı yağı ekleyip, çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta Hindistan cevizi, un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Bu kuru karışımı, sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse un miktarını ayarlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin. İsterseniz üzerine hafifçe bastırarak yassı hale getirebilirsiniz.
Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kurabiyeler hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın. Arzu ederseniz üzerine ekstra hindistancevizi serpiştirebilirsiniz.
|