Kısa URL: https://ml.md/lc132769
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2018
1,119 defa indirildi / yazdırıldı
4 tane havuç
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı fındık veya ceviz içi
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Yarım limon suyu
Havuçları rendeliyoruz ve tencereye alıp üzerine şekeri döküyoruz. Orta ateşte 15 dakika pişiriyoruz. Daha sonra süt ve irmiği ekliyoruz. Limon suyunu döküyoruz ve çırparak kıvamı katılaşana kadar pişiriyoruz. Ateşten alıp soğuttuktan sonra içine hindistan cevizi ve fındık içini döküp elimizle yoğurup ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz ve servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat kadar soğutup servis yapıyoruz.
Kayıt: 25.09.2012 Mesajlar: 36 Şehir: Etiler Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc81353
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2012
2,290 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek kaşığı margarin
1 Paket bisküvi
1 Bardak dövülmüş ceviz
3 Adet havuç
1 Bardak toz şeker
1 Bardak su
1 Paket hindistan cevizi
3 adet havucu rendeleyip 1 bardak toz şekerle ocağa koyun.
1 bardak su ilave ederek suyu çekene kadar pişirin.
Ocaktan alıp derin bir kabın içine yerleştirin.1 paket bisküviyi ufalayın.
2 yemek kaşığı margarin ve 1 bardak dövülmüş cevizi de ekleyerek malzemeler özdeşleşene dek iyice yoğurun.
Misket büyüklüğünde avucunuzda yuvarlayın ve hindistancevizine bulayın.
Havuç toplarına kürdan batırarak servis edebilirsiniz.