|
Hindistancevizli Dondurma |
|
balin-a
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Yenihisar Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152710
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2020
427 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
5 su bardağı Hindistan cevizi sütü
1 yemek kaşığı toz salep
1.5 su bardağı toz şeker
1/2 adet çubuk vanilya
2 kutu krema
3 adet yumurta sarısı
Bir kase hindistancevizi rendesi
Süt, toz salep ve toz şekerin yarısını tencereye koyup vanilya çubuğunu içine atıyoruz. Karışımı tahta bir kaşıkla karıştırarak kıvam almasını sağlıyoruz. Koyulaşınca ocaktan alıp içinden vanilya çubuğunu çıkarıyoruz ve bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Ardından bir karıştırma kabının içinde kremayı çırpıyoruz. Çırpma işlemi bittikten sonra başka bir karıştırma kabın içinde yumurta sarılarını ve toz şekerin kalan kısmını, şeker ve yumurta sarıları iyice karışana dek çırpıyoruz. Bu yumurtalı karışım pürüzsüz bir kıvam alınca cam bir kaseye aktarıp yumurta sarılarının benmari usulü pişmesini sağlıyoruz. Ardından soğutuyoruz. Tencerede bekleyen karışımın içine yumurtalı karışımı karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz. Hindistan cevizlerini ilave ediyoruz. Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra bu karışımı çırptığımız kremanın içine yavaş yavaş yediriyoruz.
|
Hindistancevizli Dondurma |
|
momento
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.10.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc137433
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2018
820 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.verita.com.tr
1 su bardağı Verita Taze Hindistancevizi eti
1/2 su bardağı Verita Taze Hindistancevizi suyu
3/4 su bardağı krema
3/4 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Rendelenmiş hindistancevizlerini altın sarısı olana kadar kısık derecede 3 dakika kavurun. Sütü ilave edip orta derecede kaynatın. Ateşten alın ve kapağını kapatıp yarım saat dinlendirin. Blendera taze hindistancevizi etini, suyunu ve şekeri ilave edip pürüzsüz bir macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Kremayı ilave edin. Beklemiş olan sütlü hindistancevizini süzgeçten süzerek ilave edin (hindistancevizi tanelerini isterseniz süzmeyebilirsiniz). Saatte bir çatal yardımı ile karıştırarak, dondurma kıvamına gelene kadar dondurucuda bekletin.
|
HİNDİSTANCEVİZLİ DONDURMA |
|
maystro
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19950
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2007
3,621 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
3 bardak süt,
2,5 çay bardağı toz şeker,
1 bardak hindistancevizi
7 yumurta akı,
3,5 kg buz,
600 gr. iri tuz.
Yapılışı:
1- Kaynatılmış 500 gr. süte, 1 bardak hindistancevizi katılarak, 8 saat kadar bir tarafa bırakılır.
2- Sonra hindistancevizi süte toz şeker katılarak süt tenceresi ateşe oturtulur ve şekerli süt kaynar bir hale gelinceye kadar pişirilip ateşten alınır.
3- Daha sonra başka bir tencerede bulunan yumurta akları, kar gibi beyaz ve hafif koyulukta köpük haline gelinceye kadar telle dövülür.
4- Sonra da bu aklara ancak beş dakika önce ateşten alınmış olan sıcak süt azar azar katılır, bir taraftan da telle çırpılarak süt aklara yedirilir. Sonra süt iyice soğuk bir duruma gelinceye kadar savurarak soğutulur.
5- İyice soğuyunca, bu dondurma karışımı dondurma kutusuna koyularak dondurulur ve servis yapılır.
|
Hindistancevizli Dondurma |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc1079
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2006
2,429 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta sarısı
2 bardak süt
yarım bardak şeker
1 çay bardağı dolusu ağırtılmış iç badem
1 kaşık şeker (hindistancevizini dövmek için)
1 kahve kaşığı vanilya
4 adet yumurtanın sarısı, hindistancevizi parçalarına şeker katılarak karıştırılır. Küçük bölümler halinde havanda dövülür. İyice inceltilir. (Bu işlem makine ile çekilerek de yapılır, o zaman şeker katılmaz). Ayrı bir kapta dört adet yumurtanın sarısı şekerle iyice karıştırılır, telle dövülür. Evvelce kaynatılan süt, azar azar malzemeler içerisine bir taraftan telle karıştırılarak dökülür. Hepsi ateş üzerine oturtulur, bir taraftan yine telle dipten, her taraftan karıştırılır. Kaynama derecesine kadar ateş üzerinde tutulur, hemen ateşten alınır. Savurarak soğutulur. Ardırdan dondurulacak kaplara dökülür, ve buzdolabının buzluğunda dondurulur.
Sevgiler.
|
|