Kısa URL: https://ml.md/lc132623
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2018
720 defa indirildi / yazdırıldı
3 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1 ve ½ yemek kaşığı mısır nişastası
3/4 su bardağı şeker
3 yumurta akı
½ çay kaşığı vanilya
100 gr. eritilmiş çikolata
Fırını 200 derecede ısıtın.
Bütün malzemeleri (çikolata hariç), ısıya dayanıklı bir kase içinde karıştırın.
Su kaynayan bir tencereye kaseyi yerleştrin ve 14 dakika kadar karıştırın ve pişirin.
Sonra altını kapatın ve bir yerde soğumaya bırakın.
Fırın kağıdını tepsi üzerine serip kaşık ile hamurundan alıp sıralayın.
Yaklaşık 10-15 dakika pişirin ve yumuşak kalmamasına özen gösterin.
Süsleme için 1 dakika mikrodalga da küçük bir kase içinde çikolatayı eritin.
Kurabiyelerin etrafına çikolatayı sürüp dolapta donuncaya kadar bekletin.
Kısa URL: https://ml.md/lc98350
Gönderme Tarihi: 19.May.2014
1,582 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram mısır nişastası
1 çay bardağı un
150 gram tereyağı
1 çay bardağı damla çikolata
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı hindistancevizi
2 çay bardağı şeker
Öncelikle kuru malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. İçine sonra yumurta ve yağı ekleyip hamur haline getirip şekil verin. 200 derecede 20 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Çay saatinde ikram edin.