|
Hindi Sote |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166790
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2022
499 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kuşbaşı hindi eti
2-3 adet domates
1 adet büyük bir soğan
5-6 diş sarımsak
2-3 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
Zeytinyağı
Baharatlar
Hindi etini yayvan bir pilav tenceresine alıyoruz, üzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşe koyuyoruz. Suyunu çekince yağı ekleyip biraz kavuruyoruz. Ardından doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Tuz ve baharatları ilave edip, son olarak domatesini ekliyoruz. Domates suyunu çekene kadar bekleyip ateşten alıyoruz.
|
Hindi Sote |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164571
Gönderme Tarihi: 01.May.2022
515 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hindi eti
Patates
Soğan
Domates yoksa salça
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Acı biber
Düdüklü tencereye 1 adet büyükçe soğan yemeklik doğranır ve yarım fincan sıvı yağ ile kavrulur.
Daha sonra 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı (tepeleme) salça, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 adet acı biber eklenir.
Ardından doğradığımız 2 orta boy patatesleri ve hindi etimizi (bölünmüş but parçaları) koyup,
üstünü çıkacak kadar su ilave ediyoruz. Yarım saat kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Suyunu çekip, etlerimiz pişince indiriyoruz. Kekik ve karabiber ile servis ediyoruz.
|
Hindi Sote |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72893
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012
2,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
400 gr hindi (but kısmından)
1 adet orta boy kuru soğan
3 adet sivri biber
2 adet büyük boy domates
3-4 kaşık sıvıyağ
4-5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
İnce kıydığımız kuru soğanı, 4 çorba kaşığı sıvıyağda ve orta ısılı ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Ufak ufak kesilmiş hindi etlerini, soğanlara ilave edip kavurmaya devam edelim.
Etler biraz kavrulunca biber salçasını ve ince ince kıydığımız sivri biberleri de katıp, etler yumuşayıncaya kadar kavuralım.
Yeterince tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve kabuğunu soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri de tencereye katıp, domatesler iyice pişip de kıvamlı bir sos oluncaya kadar pişirelim.
Ocaktan indirip sıcak sıcak servis yapalım.
|
|