| 
 
 
 | 
Hindi Sote | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166790 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2022 
686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kuşbaşı hindi eti
 
2-3 adet domates
 
1 adet büyük bir soğan
 
5-6 diş sarımsak
 
2-3 adet sivri biber
 
1 adet kırmızı biber
 
Zeytinyağı
 
Baharatlar
 
 
Hindi etini yayvan bir pilav tenceresine alıyoruz, üzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşe koyuyoruz. Suyunu çekince yağı ekleyip biraz kavuruyoruz. Ardından doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Tuz ve baharatları ilave edip, son olarak domatesini ekliyoruz. Domates suyunu çekene kadar bekleyip ateşten alıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Hindi Sote | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164571 
Gönderme Tarihi: 01.May.2022 
618 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hindi eti
 
Patates
 
Soğan
 
Domates yoksa salça
 
Sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Acı biber
 
 
Düdüklü tencereye 1 adet büyükçe soğan yemeklik doğranır ve yarım fincan sıvı yağ ile kavrulur.
 
Daha sonra 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı (tepeleme) salça, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 adet acı biber eklenir.
 
Ardından doğradığımız 2 orta boy patatesleri ve hindi etimizi (bölünmüş but parçaları) koyup,
 
üstünü çıkacak kadar su ilave ediyoruz. Yarım saat kadar orta ateşte pişiriyoruz.
 
Suyunu çekip, etlerimiz pişince indiriyoruz. Kekik ve karabiber ile servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Hindi Sote | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72893 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012 
2,492 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
400 gr hindi (but kısmından)
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
3 adet sivri biber
 
2 adet büyük boy domates
 
3-4 kaşık sıvıyağ
 
4-5 dal maydanoz
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
 
İnce kıydığımız kuru soğanı, 4 çorba kaşığı sıvıyağda ve orta ısılı ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.
 
Ufak ufak kesilmiş hindi etlerini, soğanlara ilave edip kavurmaya devam edelim.
 
Etler biraz kavrulunca biber salçasını ve ince ince kıydığımız sivri biberleri de katıp, etler yumuşayıncaya kadar kavuralım.
 
Yeterince tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve kabuğunu soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri de tencereye katıp, domatesler iyice pişip de kıvamlı bir sos oluncaya kadar pişirelim.
 
Ocaktan indirip sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |