| 
 
 
 | 
Hindi Rosto İçin | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166492 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2022 
348 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
650 gr hindi göğsü
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı bal
 
Bir limonun suyu
 
Kırmızı toz biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Küçük bir cam kasenin içerisinde 1 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı balı, 1 limonun suyunu, kırmızı toz biberi, karabiber ve tuzu ilave edip güzelce karıştırın. Geniş bir borcamın içine biraz zeytinyağı ilave edip hindi göğüslerinin her iki tarafını zeytinyağlayın. Hazırladığınız sos karışımını bir fırça yardımı ile hindilerin her tarafına gelecek şekilde sürün. Borcamın içindeki hindinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Fırına aldığınız hindiyi 200 derecede 60 dakika kadar pişirin. Yumuşacık pişmiş hindi rostonuz hazır. Tercihinize göre pişirdiğiniz küçük soğanlar ve elma dilim patateslerle tabağınızı süsledikten hindi rostonuzu servis tabağınıza alabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Hindi Rosto | 
  | 
varlı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143177 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2019 
756 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet hindi rosto
 
10 adet taze patates
 
2 su bardağı Brüksel lahanası
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet havuç
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patates, Brüksel lahanası ve havucu kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Havuçları hamur kalıbıyla şekillendirin.
 
Tavada sıvı yağı kızdırın. Dövülmüş sarımsak, Brüksel lahanası, havuç ve patatesleri 5 dakika soteleyin. Patatesleri ince kıyılmış maydanoza bulayın. Tavadan Brüksel lahanalarını ve havuçları çıkarın. Patateslerin üstüne kıyılmış maydanoz serpiştirip 3- 4 sefer karıştırın.
 
Hindi rostoyu yıkayın. Tuz, karabiber ve hardalla her yanını ovun. Sığabileceği kadar bir tencerede 2 kaşık tereyağını eritin. Rostonun her tarafını çevirerek güzelce kızartın.
 
Rostoyu bir kenara alıp, aynı tencerede ince kıyılmış soğanı ve sarımsağı sarartın. Tekrar rostoyu tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su koyarak tencerenin ağzını kapatın ve et iyice pişinceye dek ateşte tutun. Rostoyu dışarı alıp, unla karıştırdığınız suyu tencerede kalan et suyuna katın. Boza haline gelinceye dek pişirin.
 
Eti dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine bu hazırlanan sosu gezdirin. Hazırladığınız sebze garnitürleriyle birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |