| 
 
 
 | 
Hindi Köftesi | 
  | 
DeliKız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2006 
Mesajlar: 109 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2230 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
3,529 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg Hindi eti
 
1 adet orta boy soğan
 
2 adet orta boy patates
 
1 adet havuç
 
4 adet yumurta
 
1/2 bayat ekmek içi
 
1/2 demet maydanoz
 
Galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Nane
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Hindi etini ayrı, patates ve havucu aynı tencereye koyup haşlayın. (Patatesleri soymadan, havucu ise soyarak haşlayın). Hindi eti piştikten sonra blendırdan geçirin. Haşlanmış patates ve havucu ezerek püre halinde hindi etiyle karıştırın. İnce doğradığınız soğan ve maydanozu ilave edip ekmek içi ve 2 yumurtayı da katın. Arzuya göre tuz, karabiber ve naneyi de ilave ettikten sonra 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenen köftelikten çorba kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak önce galeta ununa sonrada geriye kalan 2 yumurtayı çırparak içine yumurtalayın. Arzuya göre teflon tavada az yağ ile veya normal tavada bol yağ ile hafif ateşte kızartın. Kızarttığınız köfteleri yağdan çıkarırken kağıt havlular üzerine koyarak yağının emilmesini sağlayın. Sıcak servis yapın. 
 
 
Not: Arzuya göre, istenirse içine sarımsak veya sarımsak tozu da katılabilir.
 
 
 ML® Havuç Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Hindi Köfte | 
  | 
Mubi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2005 
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5031 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
3,327 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram hindi göğüs
 
1 adet küçük soğan
 
Tuz, karabiber, köfte baharatı
 
2 adet dolmalık yeşil biber
 
 
Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın.
 
Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.
 
Üzerine tuz, karabiber ve köfte baharatını ilave edip karıştırın. Karışımı köfte gibi yuvarlayıp yassıltın.
 
Yağsız tavada her iki tarafını da pişirin. Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarın, dilimleyin. Havuçların da kabuklarını soyup uzunlamasına dilimleyin. Biberleri ve havuçları da yağsız tavada ters yüz ederek pişirin.
 
Hafif yumuşayana dek pişirdiğiniz biber ve havuçları köftelerin yanına dizip servis yapın.
  
 | 
Hindi Köftesi | 
  | 
indigo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30839 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2008 
3,238 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 g pişmiş hindi eti (göğüs tarafından; ince kıyılmış)
 
2 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatılarak, ufalandıktan sonra, kurutulmuş)
 
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
 
5 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)
 
2 tatlı kaşığı kişniş (ya da maydanoz; ince kıyılmış)
 
1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1 yumurtanın akı
 
4 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
 
Yoğurt sosu:
 
25 cl. (1 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı)
 
1 tatlı kaşığı kişniş (ya da maydanoz; kıyılmış)
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
 
bir tutam tuz
 
bir tutam toz kırmızıbiber
 
 
Sosu hazırlamak için, yoğurt, kişniş (ya da maydanoz), tozşeker, limon suyu, tuz ve kırmızıbiberi bir kâsede iyice karıştırıp, bir kenara bırakın.
 
Ufalanmış ekmekiçi, limon kabuğu rendesi, taze soğanlar, kişniş (ya da maydanoz; isteğe bağlı), pul kırmızıbiber, tuz ve hindi parçalarını tencereye koyup, yumurta akını ekleyerek, bir kaşıkla iyice karıştırın (ya da elinizle yoğurun).
 
Ellerinizi ıslatıp, hazırladığınız bu harçtan bilye büyüklüğünde toplar yaparak, hafifçe una bulayın. Kalın dipli bir tavaya çiçekyağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca köfteleri koyup (birbirlerine değmemelidirler; gerekirse 2 defada kızartın), her yanları iyice esmerleşinceye kadar (5 - 6 dakika) kızartın. Tavayr ateşten alıp, köfteleri delikli spatulayla kâğıt mutfak havlusu üstüne çıkararak, fazla yağlarını bırakmalarını sağlayın. Sonra ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, yanında sosuyla servis yapın.
  
 | 
Hindi Köftesi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95334 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2014 
2,654 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
½ kg hindi göğüs eti kıyması
 
2 orta boy soğan
 
2 dilim ekmek içi
 
2 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
2 yumurta
 
150 g tereyağı
 
1 kaşık un
 
 
Yağ hariç tüm gereçler hazırlandıktan sonra köfte hamuru hazırlanarak iyice yoğrulur.
 
Parmak gibi uzun şekil verilerek una bulanır.
 
Kızgın yağda kızartılır.
 
Köfteler unlanarak yağda kızartılır.
 
İstenirse tereyağ yerine sıvı yağda da kızartılabilir.
 
Kızarmış patates garnitürleriyle servis yapılır.
  
 | 
Hindi Etli Köfte | 
  | 
serinsu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100679 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014 
3,057 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram hindieti kıyma
 
1 büyük kuru soğan
 
3 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı fesleğen
 
3 kaşık margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 kase yoğurt
 
1 tane yumurta
 
 
Hindi kıymayı ve iri rendelenmiş soğan ve ince kıyılmış sarımsak ile karıştırın, tuz ve karabiber ile baharatları ekleyin. Yumurtayı da karışıma ekleyin. Karışımı bir avuç alarak burger köftesi yapın, avuç içinde top şekline getirin, ve 2 cm kalınlığında bir burger yapmak için düzleştirin. Köfteleri ızgara pişirin yoğurt ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hindi Köftesi | 
  | 
pekmez 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2014 
Mesajlar: 41 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103427 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2014 
2,338 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr hindi etinden kıyma
 
2 adet soğan
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
2 dilim ekmek içi
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay kaşığı kekik, karabiber, kimyon, köri
 
Tuz
 
2 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 patlıcan
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
 
Köftesi için hindi etinden çekilen kıymayı derin bir kaba koyun, üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyılmış maydanoz kekik, kimyon, köri, tuz ve karabiberi koyun. En son ıslatıp suyunu sıktığınız ekmek içlerini ekleyin ve iyice yoğurun. Yuvarlak top şekil verip 2 saat dinlendirin. Pişirirken bol yağda kızartın sıcakken yanında közlenmiş patates ve biber domatesle ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Hindi Köftesi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155436 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2021 
594 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr hindi kuşbaşı
 
1 soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 çay kaşığı köri
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay bardağı maydanoz
 
1 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
50 gr galeta unu
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hindi etlerini mutfak robotunda çekerek kıyma haline getirin. Hindi kıymaya rendelenmiş soğan, sarımsak, kimyon, köri, biber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip yoğurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Yumurta ve galeta ununu da ekleyip iyice karıştırın. Üzerini örterek buzdolabında 20 dakika bekletin.
 
Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp top seklinde yuvarlayın ve kızgın yağda hafif kızartın. Köfteleri fırın ızgarasına dizip 10-15 dakika daha pişirin. Salata ve pita ekmekleri ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hindi Köftesi | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182336 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2025 
381 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Saniye Döldüş
 
 
750 gram hindi kıyması
 
1 adet iri boy soğan
 
3 dilim kepek ekmeği
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı yeşil fıstık
 
Karabiber
 
Tuz
 
Pane için:
 
Un
 
2 adet yumurta
 
Galeta unu
 
 
Hindi kıymayı derin bir kaseye alarak rendelediğiniz soğanı ve ufaladığınız ekmeği ilave edin.
 
Tereyağı, 1 adet yumurta, 1 su bardağı dövülmüş yeşil fıstık, karabiber ve tuzu ekleyerek yoğurun.
 
Köfteyi streç filme yayın.
 
Üzerine bastırarak düzleştirin.
 
Baklava dilimi şeklinde kesin.
 
Önce una, sonra yumurta ve galeta ununa bulayın.
 
Tereyağı ile yağladığınız tepsiye dizin.
 
200 derecede 15-20 dakika pişirin.
 
Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |