|
|
Hindi Kavurma |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55576
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2010
6,979 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan (4`e kesilmiş, yapraklanmış)
2 diş sarımsak (iri doğranmış)
100 ml et suyu (kaynar)
3 adet karanfil
1 adet tarçın kabuğu (5 cm uzunluğunda)
2 adet defne
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte, etler hafif sararıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak. pişirin. Karıştırmaya devam ederek, soğan ve sarmısağı ekleyip, 6-7 dak. daha soteleyin.
Etlerin üzerine et suyunu gezdirip, karanfil, defne ve tarçın kabuğunu ilave edin. Ateşi kısıp, üzerine hafif aralık bırakarak kapak kapatın. Etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15 dak. pişirin.
Tarçın ve defneleri alıp, servis yapın.
|
Hindi Kavurma |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55560
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2010
2,720 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı
300 ml su (kaynanar
80 ml zeytinyağı
2 adet soğan (4e kesilmiş,katları ayrılmış)
2 diş sarımsak (iri doğranmış)
2 yaprak defne
3 adet karanfil
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Su ile zeytinyağını kısık ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp etleri katın. Hızlı ateşte karıştırarak kaynama noktasına kadar tekrar ısıtın.
Soğan, sarımsak, defne ve karanfili ilave edin. Hızlı ateşte ve karıştırarak suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15- dak. pişirin.
Kekik ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp harmanlayın.
Sıcak servis yapın.
|
|
Hindi Kavurma Tarifleri Banvit Yemek Tarifleri
|
|