| 
 
 
 | 
Hindi Kapama | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155048 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2020 
851 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram hindi but
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
3-4 diş sarımsak
 
5-6 adet defne yaprağı
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
1 adet kuru soğan
 
3 adet patates
 
2 adet havuç
 
Tuz
 
 
Soğanı piyazlık doğrayın.
 
Havuç ve patates dışındaki malzemeleri soğana ekleyip karıştırın.
 
Hindi etlerini bu sosun içine gömün.
 
Üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabına kaldırın.
 
Etlerinizi bu şekilde 3-4 saat marine edin.
 
Patates ve havucu soyup dilimleyin.
 
Hindileri fırın kabına aktarıp patatesleri ve havuçları kenarlarına yerleştirin.
 
Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp yemeği 200-250 derecede ısıttığınız fırına verin.
 
Yarım saatin sonunda folyoyu çıkarıp sıcaklığı düşürün.
 
Etler kızarana kadar pişirdiğiniz yemeği sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
HİNDİ KAPAMASI | 
  | 
Mersiye Şükrani 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2010 
Mesajlar: 91 Şehir: Şiraz | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53394 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2010 
3,057 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Temizlenmiş hindiyi parçalayınız. Tencerede kuvvetli ateşte 2 kaşık tereyağıyla çeviriniz. Kızarmaya başlayınca tuz, biber ekiniz. Etlerle bir oluncaya kadar su koyup pişiriniz. İndirmeden biraz önce içine, ortasından doğranmış soğan, nane, maydanoz ve dörde bölünmüş birkaç salata ya da marul atınız, biraz da baharat ekiniz, 1 - 2 taşım sonra indiriniz.
  
 | 
Hindi Kapama | 
  | 
NerminNurInal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 38 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3542 
Gönderme Tarihi: 07.May.2006 
3,437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
parça Hindi But Firinlik
 
10 gr. Un
 
20 gr. Yoğurt
 
120 gr. Tereyağıi
 
2 adet patates, 2 adet havuç
 
8 adet arpacik soğan
 
60 gr. çiçekyagi
 
30 gr. et suyu
 
1 adet yumurta sarisi
 
1 buket sebze (Maydanoz sapi, havuç, tane karabiber, kabak, kereviz)
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Bir kapta yoğurt, yumurta sarisi ve unu karistirip bir bulamaç elde edin.
 
Kapamalik Hindileri önce çiçekyaginda ciz biz yapin, sonra bir kapta
 
haslayin. Pismesine yakin sebze buketini ekleyin. Çukur bir kapta önce
 
margarini eritin, et suyu katin ve daha sonra kapamalik etleri ilave edin.
 
Hazirlamis oldugunuz bulamaci bu karisimla birlestirip, tuz ve karabiber
 
ekleyin. Hindi Kapamaniz servise hazir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |