|
|
Hindi Kağıt Kebabı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55585
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2010
2,327 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı
1/2 kg taze patates
16 adet arpacık soğan
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
Tuz (arzu edilen miktarda)
5 sap maydanoz (yapraklanmış)
4 tatlı kaşığı tereyağı
Patateslerin kabuklarını soymadan iyice fırçalayarak yıkayıp, küçükleri 2ye büyükleri de 4e bölün.
Et, patates ve arpacık soğanları harmanlayın.
Fırın kağıdından 4 adet 60 cm uzunluğunda parçalar kesin ve her birini ikiye katlayıp düz bir zemine yayın.
Fırın kağıtlarının ortalarına hazırladığınız etli harcı paylaştırın. Üzerlerine, pul kırmızıbiber, tuz ve maydanoz serpip, her birinin üzerine bir tatlı kaşığı tereyağı koyun ve kağıdı katlayın. Kağıdın kenarlarını hava almayacak ve malzemenin suyu akmayacak şekilde kıvırarak sıkıca kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dak. pişirin.
Kağıdın üzerini kesip sıcak olarak servis yapın.
|
Hindi Kağıt Kebabı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55647
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2010
1,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Hindi Biftek
3 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)
2 adet taze soğan (jülyen kesilmiş)
50 gr rezene (ince piyaz kesilmiş)
1 adet orta boy havuç (jülyen kesilmiş)
1 adet kereviz sapı (jülyen kesilmiş)
1 adet limon (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Yağlı kağıt
Etlerin her iki yüzüne maydanoz serpip, elinizle hafifçe bastırarak yapıştırın.
Yağlı kağıttan 30 cm çapında dört adet daire kesin. Eti yağlı kağıdın bir kenarından 3 cm içeride olacak şekilde yerleştirin.
Kalan tüm malzemeyi harmanlayıp, etlerin üzerine paylaştırın. Yağlı kağıdın boş kısmını yarım ay şeklinde malzemelerin üzerine kapatın. Kenarlarını kıvırarak, hava almayacak şekilde kapatın.
Önceden ısıtılmış 190°C fırında, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 35-40 dak. pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|
Hindi Kağıt Kebabı Tarifleri Banvit Yemek Tarifleri
|
|