| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hindi Çöp Şiş | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125527 
Gönderme Tarihi: 23.May.2017 
1,495 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram hindi göğüs
 
2 adet soğan
 
2 dilim bayat ekmek içi, ufalanmış
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Köfte baharatı
 
3 adet dolmalık kırmızı biber
 
Yarım demet Maydanoz
 
1 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı yağ
 
 
Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini kemiklerinden, derisinden ayırıp parçalara bölün, blendırdan geçirin (kıyma gibi olana kadar) ve bir kaba alın. Soğanları, kırmızı biberleri, Sarımsak ve maydanozu da blendırdan geçirip hindiye ekleyin.
 
Üzerine tuz, karabiber, köfte baharatı, yumurta, yağ, ufalanmış ekmek içini de ilave edip iyice yoğurduktan sonra bir saat kadar buzdolabında bekletin. Karışımı çöp şişlere geçirin elinizi su ile ıslatılarak yassıltın, yanları da parmaklarla sıvazlayarak düzgün hale getirin. arzuya göre köfte gibi yuvarlayıpta yassıltabilirsiniz. Sişlerin en iyisi mangal üzerinde pişirilendir, ama eğer yoksa, elektrikli ızgarada veya genişçe bir tavaya yağ döküp şişleri tavada sık sık çevirerek de kızartabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
Hindi Çöp Şiş | 
 
  | 
ASIK 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.11.2006 
Mesajlar: 48 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc28044 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2008 
4,047 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 g hindi göğsü (derisi ve kemikleri temizlenmiş)
 
125 g kızılcık
 
yaprak biçiminde kesilmiş 20 limon kabuğu
 
2 tatlı kaşığı bal
 
Limonlu - zencefilli marinat:
 
bir tutam zencefil
 
1 diş sarımsak (dövülmüş)
 
1 çorba kaşığı süzme bal
 
1 limonun rendelenmiş kabuğu
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
50 g (3 çorba kaşığı) yağsız yoğurt
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
birkaç damla acıbiber sosu (ya da Tabasco sosu)
 
 
Bir salata kâsesinde bütün marinat malzemesini karıştırın. Hindi göğsünü keskin bir bıçakla ince dilimlere bölüp, bu dilimleri de 12 x 1 cm'lik 20 şeride kesin. Hindi şeritlerini salata kâsesine yerleştirip, her yanlarını mari-nada iyice buladıktan sonra, bir kenarda 2 - 3 saat dinlendirin.
 
Izgara edilirken yanmalarını önlemek için, 20 tahta şişi 10 -15 dakika soğuk suda bekletin. Küçük bir tencereye, 2 çorba kaşığı su, bal, yaprak biçiminde kesilmiş limon kabukları ve kızılcıkları koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak kızılcıkları yumuşayana kadar (3 - 4 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, içindeki malzemeyi bir süzgeçte süzerek bir kenara bırakın.
 
Önce fırınınızın ızgarasını kızdırın.
 
Salata kâsesini buzdolabından alıp, marinada bulanmış hindi şeritlerini çıkararak, her birini bir tahta şişe kesintisiz S biçiminde, S'nin her kıvrımına bir kızılcık gelecek biçimde geçirin.
 
Bir fırın tepsisine yağlı kâğıt ya da alüminyum folyo döşeyip, çöp şişleri yerleştirin. Tepsiyi fırının ızgarası altına sürüp, şişleri arada 1 kez çevirerek, etler iyice yumuşayana ve altın sarısı bir renk alıncaya kadar (12 -15 dakika) pişirin.
 
Tepsiyi fırından alıp, çöp şişleri geniş bir tabağa dizerek, her çöp şişin önüne yaprak biçimi bir limon kabuğu yerleştirin. Çöp şişleri sıcak sıcak ya da soğuduktan sonra servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hindi Çöp Şiş Tarifleri Çulluk Tarifleri
 | 
 
 
 
 |