|
|
Hilorik (Diyarbakır) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145710
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2019
5,331 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı (8 kişilik)
½ kg ince bulgur
1,5 su bardağı içli köftelik bulgur
½ litre sumak suyu
250 gram kuzu kıyma
2 yemek kaşığı salça
2 adet kuru soğan
Tuz
Kırmızıbiber
Pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Bulgur ve içli köftelik bulgur karıştırılır. Sıcak suyla ıslatılıp 30 dakika dinlendirilir.
İçine rendelenmiş kuru soğan, kıyma, kırmızıbiber ve tuz ilave edilip yoğrulur.
Yoğrulan hamurundan parçalar alınarak fındık büyüklüğünde yuvarlanır.
Tencerede yağ, salça kavrulur ve sumak suyu ilave edilir. Su kaynadıktan sonra köfteler içine ilave edilir. 40 dakika orta ateşte pişirilir.
Servisinde ince kıyılmış maydanoz kullanılır.
Not: Sumak suyu, sumakların sıcak su içerisinde yarım saat bekletilmesi ve süzülmesiyle elde edilir.
|
Hıllorik (Diyarbakır) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54390
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2010
8,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 kg köftelik kıyma
2 su bardağı ince bulgur
2 adet yumurta
2 orta boy soğan
Maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
1 Yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
Köftelerin hazırlanışı:
Kıyma, yumurta, bulgur, 1 adet rendelenmiş soğanı ve baharatlar 1 fincan su ile karıştırılıp yoğurulur. Bulgur ile kıyma kıvamına geldiğinde misket şeklinde yuvarlanır. Köftelerin dağılmaması için bir yemek kaşığı un harca ilave edilir.
Pişirme:
Yağ ile soğan bir tencerede soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. salçası ilave edilir. Su konur ve kaynatılır. Su kaynayınca hazırlanan köfteler suya atılır ve 20 dakika orta ateşte pişirilir.
|
|
Hıllorik (Diyarbakır) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri
|
|