Boyun etini parçalayın, yıkayıp bir tencerede ocak üzerine koyun.
Bıraktığı suyu çekince iki kaşık yağ ilave edip kızartın. Sulandırılmış salça ve sıcak su koyarak pişirin.
Et suyunu süzgeçten geçirerek tekrar tencereye koyup ateşe alın. Dövme ve tuz atarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
Demlendirin ve servis tabağına alın.
Üzerine kemiğinden ayrılan boyun etlerini yerleştirin.
Kalan tereyağını eriterek üzerine döküp servise çıkarın.
Not: Bu yemek, unutulmaya yüz tutmuş bir yiyecektir.
Kısa URL: https://ml.md/lc32143
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
2,417 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Süt danası, kuzu veya tavuk etinden yapılır. Kuzu eti önce suda haşlanarak pişirilir, kemiklerinden ayrılır. Bu, et suyunda pişirilen yarma (döğme) üzerine dökülüp, geniş bir leğende, ağaç bir kaşıkla iyice karıştırılarak helle gibi (koyu kıvamda) yapılır.
Hazırlanan yemek, geniş bir kaba konularak ortasına bir göl yapılır. Bu göle kızartılmış tereyağı konarak bir yağ gölü meydana getirilmiş olur. Yemeğin başındakiler yağdan bir parça sızdırarak yemeği yağlanmış olarak yemeğe başlarlar.