|
Herle Aşı (Erzurum) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38361
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2009
6,644 defa indirildi / yazdırıldı
|
Erzurum Valiliği
Bir miktar un tereyağında iyice kavrulur, üzerine bir miktar su konur ve devamlı karıştırılır. 1520 dakika kaynatılır ve sıcak sıcak içilir.
Not: Bu çorba bilhassa kış aylarında yapılır. Hastalara herle çorbası içirilerek terletilir ve şifaya kavuşmaları sağlanır.
|
HERLE (Erzurum) |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68702
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2011
2,500 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 litre su
Tuz
Bir tencerede, tereyağında unu kokusu çıkıp, kızarana kadar karıştırarak kavurun. Üzerine suyu ve tuzu ilave edin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra altını kısıp, bir iki taşım daha kaynatın. Sıcak servis edin.
|
Herle Aşı (Erzurum) |
|
akıl küpü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc103240
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2014
3,855 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı yarma
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 litre et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Bir gece önceden ıslatılan yarma, kaynamakta olan 1 litre et suyuna ilave edilip 25-35 dakika pişirilir.
Daha sonra yeşil mercimekler ilave edilip 8-12 dakika pişirilir.
1 yemek kaşığı unu 2 su bardağı suda açtıktan sonra çorbaya yavaş yavaş yedirilir. Çorba kıvamına geldiği zaman 3-4 taşım daha kaynatılıp tuzu ilave edilip 2 dakika daha kaynadıktan sonra üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı pul biber dökülüp servis edilir.
|
Herle Aşı (Erzurum) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174542
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2023
94 defa indirildi / yazdırıldı
|
Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Diğer adı da un çorbası olan herle aşı daha çok hasta çorbası olarak bilinir.
Un ve tereyağı kavrulur, içine yavaşça sıcak su dökülür, karıştırılır.
İçinde küçük un toparlanmaları olması için çok fazla ezilmez.
Kıvamını alan çorbaya baharat ve tuz katılıp servis edilir.
|
|