Kısa URL: https://ml.md/lc108691
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2015
1,217 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram kadayıf
Helvası için:
2 su bardağı irmik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Kadayıfları kahve fincanına bastırın, fırın kabına ters çevirip ortasına bastırın. 200 derecede kızartıncaya kadar pişirin. Büyük bir tavanın içinde irmiği ve yağı yaklaşık 15 dakika kadar kavurun. Daha sonra üzerine şekerini ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu bırakıp kavurmaya devam edin. Şeker eriyince ve helva kaşığın etrafında toparlanmaya başlayınca 5 dakika daha kavurup ocaktan alın. Üzerine ceviz kıyıp ekleyin ve kaşıkla şekillendirin. Servis tabaklarına isterseniz tek tek kaşıkla isterseniz de kadayıfların üzerine yerleştirip sunum yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc83320
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2012
3,148 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket pişmiş kadayıf
Yarım kg tahin helvası
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon
Kadayıf minik parçalara ayrılır. Bir kasenin yarısına kadar bu ufalanmış kadayıf konur, üzerine bir dilim helva bırakılır. Kasenin kalan kısmı gene ufalanmış kadayıfla doldurulur. Malzeme bitene kadar işlem tekrarlanır. Şerbet malzemesi kaynatılır, 10 dakika soğutulur. Kaselere gezdirilir. Şerbeti çekince kaseler ters çevrilerek servis edilir.