| 
 
 
 | 
Hellim Peynirli Biber Kızartması | 
  | 
general 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2006 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8423 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2006 
3,617 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet çarliston biber
 
Bir buçuk su bardağı rendelenmiş hellim peyniri
 
Yarım demet maydanoz
 
Pane malzemesi için:
 
Yarım su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
Yarım su bardağı galeta unu
 
Yarım su bardağı mısır unu
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
Sos malzemesi için:
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Yarım demet maydanoz
 
4 diş sarımsak 
 
1 çay kaşığı tuz
 
Bir buçuk çorba kaşığı tozşeker
 
Bir tutam kekik
 
4 adet domates
 
1 çay kaşığı nişasta
 
 
Aynı boyda seçtiğiniz biberleri 2-3 dakika kaynar suda bekletin. Suyunu süzüp, kağıt havlu ile kurulayın. Biberleri boylamasına keserek içindeki tohumlarını tamamen ayıklayın. Bir gece suda beklettiğiniz hellim peynirini rendeleyerek bir kaba alın. içine ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Oluşan harcı biberlerin içine doldurun. Düz bir tabağa unu, çukur bir tabağa çırpılmış yumurtayı alın. Yine düz bir tabağa galeta ve mısır unu karışımını alın. Biberleri önce una bulayıp silkeledikten sonra yumurtaya bulayın. Ardından galeta-mısır unu karışımına batırarak orta harlı ateşte kızartın. Sosu hazırlamak için, tavaya aldığınız zeytinyağınıda, ince kıydığınız maydanozu ve irice doğradığınız sarımsakları 2 dakika soteleyin. Tuz, tozşeker, kekik, nişasta ve rendelenmiş domatesi de ekleyerek 3-5 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Kızarttığınız biberleri servis tabağına alın. Üzerine sosunu ekleyerek servis yapın.
 
 
Not: Sos olarak dereotu eklenmiş süzme yoğurt veya ekşi krema da kullanabilirsiniz.
 
 
 ML® Peynirli Biber için tıklayın
 
  
 | 
Hellim Peynirli Kızarmış Biber | 
  | 
müzeci 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2011 
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69326 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2011 
2,696 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kalıp hellim peyniri
 
5 adet biber
 
2 dal reyhan
 
1 diş sarımak
 
Yeteri kadar zeytinyağı
 
 
Hellim peyniri küp küp doğranıp suda bekletilerek fazla tuzu çıkartılır. İnce doğranan biberler ve sarımsak zeytinyağında rengi dönene kadar kavrulur. Kavrulan biberler tavadan alınıp yerine kurulanan hellimler konulur. Peynirler kızardığında kavrulmuş olan biberler eklenip birlikte çevrilir. Üzerine ince doğranmış reyhan serpilip altı kapatılıp, sıcak servis edilir.
  
 | 
Hellim Peynirli Biber | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105096 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2015 
2,012 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet çarliston biber
 
250 gr rendelenmiş hellim peyniri
 
1 tutam Kıyılmış maydanoz
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı un
 
1 çay bardağı galeta unu
 
1 çay bardağı mısır unu
 
150 gr yağ
 
1 çay kaşığı kekik
 
 
Çarliston Biberler 3 dakika kaynamış suyın içine atılarak bekletilir. Suyunu süzüp kuruması beklenir. Biberler ortasından kesilir. Çekirdekleri temizlenir, rendelenmiş peynir,kekik ve maydanoz karışımı ile doldurulur. Biberler önce una,daha sonra iyice çırpılmış yumurtaya ve son olarak mısır unu ve galeta unu karışımına bulanarak kızgın yağda kızartılır.
 
 
 
  
 | 
Peynirli Hellim Kızartması | 
  | 
gülenay çakır 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 31.08.2015 
Mesajlar: 12 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111104 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2015 
1,863 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram hellim peyniri
 
5 adet sivri acı biber
 
1 su bardağı yoğurt
 
1,5 tatlı kaşığı karbonat
 
Yarım limon
 
1 çay bardağı soda
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 çay kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
Kızartmak için
 
Sıvı yağ
 
 
Öncelikle bir kabın içinde yoğurt, soda, karbonat limon suyu ve galeta ununu karıştırın. Unu boza kıvamı oluncaya dek ekleyip karıştırın. Peyniri ve biberi aynı hizada kesin elinizle ya da bir maşa ile bu karışımın içine batırıp kızgın yağın içinde kızartın. Sıcak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |