Kısa URL: https://ml.md/lc31977
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
3,240 defa indirildi / yazdırıldı
Iğdır İl Kültür Turizm Müdürlüğü
1 adet tavuk veya yarım hindi
3 su bardağı çiğden
3 lt. su, 1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Tereyağı hariç diğer malzemeler güvece konularak tandıra yerleştirilir. Yaklaşık iki saat pişer. İyice piştikten sonra tandırdan çıkarılır. Sıcakken tereyağı katılıp karıştırılır.
Not: Bu çorba iyice pişirilir, malzemeler tanınmayacak hale gelir.
Kısa URL: https://ml.md/lc185295
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2025
18 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı aşurelik buğday (geceden ıslatılmış)
500 gr kuzu eti (kemikli ya da kuşbaşı) veya tavuk
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Buğdayı bir gece önceden ıslatın ve süzün.
Geniş bir tencereye et ve suyu koyun, etler yumuşayana kadar pişirin.
Buğdayı ekleyin, kısık ateşte buğday iyice açılana ve lapa kıvamına gelene kadar pişirin. Gerekirse su ekleyin.
Tuzunu ayarlayın, karışım iyice özleşinceye kadar tahta kaşıkla ezerek karıştırın.
Ayrı bir tavada tereyağını eritip kırmızı biberi ekleyin.
Helisenin üzerine dökerek sıcak servis yapın.