| 
 
| 
 
 
 | 
 
Haziran Ayı Sebze ve Mayveleri | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178015 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2024 
232 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kiraz, çilek, kayısı, vişne, erik, şeftali, nektarin, dut, karpuz, kavun, mürdüm eriği, yeni dünya.
 
 
Taze fasulye, enginar, taze bakla, bezelye, barbunya, kabak, salatalık, patlıcan, yeşil biber, domates, semizotu, dolmalık biber, taze soğan, marul, dereotu, fesleğen, biberiye, taze nane, maydanoz.
 
 
 
  
 | 
 
Haziran Ayı Meyve ve Sebzeleri | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178493 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2024 
182 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Çilek:
 
Haziran ayında en tatlı ve sulu haliyle bulunur. Taze olarak tüketebilir, salatalara ekleyebilir veya tatlılarda kullanabilirsiniz.
 
Kiraz:
 
Tatlı ve sulu kirazlar, bu ayda bolca bulunur. Hem atıştırmalık olarak hem de reçel, komposto yapımında idealdir.
 
Kayısı:
 
Sarı ve turuncu tonlardaki kayısılar, Haziran ayının favori meyvelerindendir. Taze olarak tüketebilir veya kurutarak kış için saklayabilirsiniz.
 
Erik:
 
Kırmızı, mor ve yeşil erikler, Haziran ayında bolca bulunur. Taze olarak tüketmenin yanı sıra marmelat yapımında da kullanabilirsiniz.
 
Şeftali:
 
Tatlı ve sulu şeftaliler, Haziran ayında olgunlaşmaya başlar. Taze olarak tüketebilir, salatalara ekleyebilir veya tatlılar yapabilirsiniz.
 
 
Domates:
 
Haziran ayında domatesler en lezzetli dönemindedir. Salatalarda, yemeklerde ve sos yapımında kullanabilirsiniz.
 
Salatalık:
 
Ferahlatıcı ve su oranı yüksek salatalıklar, bu ayda bolca bulunur. Salatalarda, cacık yapımında ve sandviçlerde kullanabilirsiniz.
 
Biber:
 
Yeşil, kırmızı ve sarı biberler, Haziran ayında taze ve çıtırdır. Yemeklerde, salatalarda ve dolmalarda kullanabilirsiniz.
 
Patlıcan:
 
Yaz yemeklerinin vazgeçilmezi olan patlıcan, Haziran ayında bolca bulunur. Kızartma, közleme ve türlü gibi yemeklerde kullanabilirsiniz.
 
Kabak:
 
Kabak, bu ayda taze ve lezzetlidir. Mücver, dolma ve zeytinyağlı yemeklerde kullanabilirsiniz.
 
 
Yeşillikler ve Otlar
 
Roka:
 
Salataların ve mezelerin vazgeçilmezi roka, bu ayda tazedir. Ferahlatıcı bir tat katar.
 
Maydanoz:
 
Her türlü yemekte kullanabileceğiniz maydanoz, Haziran ayında en taze halindedir.
 
Dereotu:
 
Balık yemeklerinin ve salataların olmazsa olmazı dereotu, taze ve aromatik tadıyla öne çıkar.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Haziran Ayı Sebze ve Mayveleri Tarifleri Diğer Konular
 | 
 
 
 
 |