Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Güneydoğu Anadolu Yemekleri > Haytayla (Kilis) (4 adet - 83,575 defa bakıldı)

Haytayla (Kilis)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Haytalya (Kilis)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177191
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2024
153 defa indirildi / yazdırıldı




Gonca Tokuz

1 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı su
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su, çiçek suyu (isteğe bağlı)
Badem ya da antepfıstığı

Nişasta yarım bardak su ile ezilir. Kalan su sütle karıştırılır, 1-2 kepçe nişastaya eklenir, 1-2 taşım kaynatılır, kalan ezilmiş nişasta eklenir.
Un kokusu gidene dek pişirilir. Üzerinde baloncuklar çıkmaya başlayınca ateşten alınır, yıkanmış ve süzülmüş tepsiye dökülür.
Donunca üzerine su dökülüp havayla teması kesilir.
Dolapta soğumaya bırakılır.
Diğer yanda şeker ve su şeker iyice eriyene dek karıştırılır, içine buz kırılır, gül suyu dökülür.
Servis yapılacağında muhallebi küçük kareler şeklinde dilimlenir, buzlu suyun içine atılır.

Not: Süt pastörize değilse kaynatılıp soğutularak kullanılmalıdır. Pişerken baloncuklar yıktığında isteyen, tadı kırmak ivin bir miktar şeker atıyor. Muhallebiye sakız, suya nar taneleri ya da badem vb. kuruyemişler atılabilir. Muhallebi tepsiye istenen şekillerde dökülebilir ve buna göre kesilerek servis edilebilir. Bayramların, özellikle de Kurban Bayramının bayram yeri tatlısıdır.



Haytalya (Kilis)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161607
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2021
234 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo süt
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
Tahminen 5 bardak soğuk su
1 yemek kaşığı gül suyu

Bir kilo süte bir su bardağı su ekleyip, dört dolu yemek kaşığı nişasta ile karıştırarak pişirin.
Diğer yandan da tepsinin içini ıslatılıp haytalya hamurunu dökün ve soğumaya bırakın.
Derin bir kapta bir su bardağı toz şeker ile bir kilo kadar soğuk suyu karıştırarak eritin.
Dilerseniz bu aşamada gül suyu ekleyebilirsiniz.
Soğuyan haytalya tarifin küçük karelere bölüp şekerli suya atarak kaselere koyun.
Üzerine buz küplerinden atıp ya da buz kıracağında ufalayıp o şekilde buz ile servis edin.



Haytalya (Kilis)

aya
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 13.02.2020
Mesajlar: 19
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc148555
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2020
750 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı nişasta
2 litre süt
Sosu için:
1 su bardağı su
Şeker
Gül suyu

Süt ve nişastayı tencerede karıştırıp ocağa alın.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Koyulaşan tatlıyı tepsiye döküp soğuyarak katılaşmasını bekleyin.
Katılaşan tatlıyı küp küp kesip kaselere bölüştürün.
Bu esnada 1 su bardağı suya dilediğiniz miktarda gül suyu ve şeker ekleyerek tatlının sosunu hazırlayın.
Bu gül suyu şerbetini tatlının üzerine döküp servis edin.



Haytayla (Kilis)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc38522
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2009
5,054 defa indirildi / yazdırıldı




Kilis Valiliği

1 su bardağı nişasta
8-10 su bardağı süt
Yeteri kadar gül suyu
1 su bardağı su

Süt ve nişasta tencerede karıştırılarak eritildikten sonra kısık ateşte yine karıştırılarak koyulaşıncaya dek pişirilir. Ateşten alınan karışım tepsiye yayılır. Daha sonra küçük küçük doğranan bu hamurun üzerine; su, toz şeker, gül suyu karışımı dökülür.







Haytayla (Kilis) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(4 adet Haytayla (Kilis) 83,575 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort