|
Haydari |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178877
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2024
70 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram süzme yoğurt
100 gram beyaz peynir
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 avuç ceviz içi (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
Tuz (isteğe bağlı)
Küçük bir tavada zeytinyağını kızdırın ve ceviz içini ekleyerek kavurun. Cevizler hafifçe kızarana kadar yaklaşık 2-3 dakika kavurun. Ardından cevizleri soğuması için bir kenara alın.
Büyük bir kaseye süzme yoğurdu ekleyin.
Beyaz peyniri çatalla ezerek yoğurda ekleyin. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.
Ezilmiş sarımsağı yoğurt ve peynir karışımına ekleyin.
İnce doğranmış dereotunu ve kavrulmuş ceviz içini karışıma ilave edin.
Kuru naneyi de ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Eğer gerekirse tuz ekleyin. Karışımın iyice homojen olmasına dikkat edin.
Hazırladığınız haydariyi bir servis tabağına alın.
Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek ve birkaç ceviz içi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
|
Haydari |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177979
Gönderme Tarihi: 30.May.2024
151 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
250 gr süzme yoğurt
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
4-5 dal demet dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kuru nane
Öncelikle geniş kaba süzme yoğurdu alın. Üzerine ezilmiş sarımsak, beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu, kuru nane ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına alıp. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
|
Haydari |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175168
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2023
67 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
200 gr süzme yoğurt
50 gr beyaz peynir
rendelenmiş ve ezilmiş 2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
4-5 dal dereotu
⅓ çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
½ çay kaşığı tuz
Zeytinyağı küçük bir tavada kızdırılır, ince çekilmiş cevizler eklenerek kavrulur. İnce bir şekilde doğranan dereotu, çatalla ezilen beyaz peynir ve püre haline getirilen sarımsaklar bir karıştırma kabına alınır.
Malzemeleri pratik bir şekilde püre haline getirmek, doğramak ve ezmek için Karaca Maximix Retro kırmızı blender seti tercih edebilirsiniz. Soğuyan ceviz zeytinyağı karışımı karıştırma kabına eklenir. Bir çırpıcı ya da kaşık yardımıyla tüm malzemeler homojenize edilir. Haydariyi üzerine birkaç parça dereotu ile servis edebilirsiniz.
|
Haydari |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171706
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2023
111 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yemek kaşığı süzme yoğurt (200 gram)
1 dilim beyaz peynir (50 gram)
2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
4-5 dal dereotu
1/3 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
½ çay kaşığı tuz
Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın. Ceviz içini ekleyip 2 dakika kadar soteledikten kenara alıp soğumaya bırakın.
Sarımsakları ezerek püre haline getirin. Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin. Dereotunu ince şekilde doğrayın. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın.
Bir kaşık ya da çırpıcı yardımıyla iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Soğuk olarak servis edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.11.2023
|
Haydari |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170423
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2023
131 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Süzme Yoğurt 4 Çay Bardağı
Zeytinyağı 4 Çorba Kaşığı
Dereotu 2 Demet
Sarımsak 4 Diş
Sofra Tuzu 1 Çorba Kaşığı
Nane 1 Çay Kaşığı
Pul Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp iyice çırpalım.
Soyup rendelediğimiz sarımsakları ve ince ince doğradığımız dereotunu da ekleyip karıştıralım.
Tuzu, naneyi, kırmızı pul biberi ilave edelim.
Zeytinyağını da üzerinde gezdirip, servise sunalım.
|
Haydari |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167477
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2022
280 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram süzme yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 diş sarımsak
Tuz
Sarımsağı soyup veya ezip yoğurtla karıştırın.
Tereyağını da kızdırıp içine naneleri ekleyin. Ardından biraz ılıması için kenara alın.
Tereyağlı naneli sosu ve tuzu yoğurda ekleyip karıştırın.
Haydariyi bir tabağa alın ve üzerine dereotu serpip servis edin.
|
Haydari |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163421
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2022
267 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kaşık süzme yoğurt
Bir dilim süzme peynir
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dal dereotu
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Tuz
Haydari tarifi için öncelikle yağı tencereye alın. Ardından naneyi ekleyin. Bir tur karıştırın ve ocaktan alın.
Başka bir karıştırma kabında yoğurdu ve peyniri alın. Güzelce karıştırın. Dereotunu ve sarımsağı ekleyin.
Naneli karışımı da ilave edin ve haydariyi güzelce karıştırın. Cevizle süsleyin. Sevilen meze haydari sofraya gelmeye hazır.
|
Haydari |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163151
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2022
291 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram süzme yoğurt
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
2 diş sarımsak
50 gram beyaz peynir
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
Öncelikle geniş bir kap alın ve içerisine süzme yoğurdunuzu koyun. Peyniri rendeleyip yoğurtla iyice karıştırın. Sarımsakları ezdikten sonra yoğurdun içine katın ve karıştırmaya devam edin. Diğer yandan tavada sıvı yağı ve cevizleri kavurun. Bunun için birkaç dakika yeterli olacaktır. İçerisine naneyi dökün ve nanenin kokusu çıkınca yoğurtlu karışıma ekleyin. İyice çırptıktan sonra haydariniz hazır.
|
Haydari |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158293
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2021
457 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram süzme yoğurt
50 gram beyaz peynir
2 diş sarımsak
4 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Yoğurdu bir kaseye alın, peyniri rendeleyin. Sarımsakları rendeleyin. Kızdırdığınız zeytinyağına naneyi ekleyip kokusu çıkınca altını kapatın. Bütün malzemeleri güzelce karıştırın. Dilerseniz zeytinyağı, dereotu, salatalık ya da pul biberle süsleyebilirsiniz.
|
Haydari |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157701
Gönderme Tarihi: 13.May.2021
433 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 diş sarımsak
1 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
2 bardak süzme yoğurt
Sarımsak ve dereotunu ince ince kıyalım.
Süzme yoğurdun içerisine sarımsak ve tuzu ekleyip yedirelim.
Kıymış olduğumuz dereotunu içerisine ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Bir kâseye alıp servis edebiliriz.
Farklı bir şekilde sunmak isterseniz bir parça tereyağını tavada eritip naneyle kavurduktan sonra karışımınıza ekleyebilirsiniz.
|
Haydari |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156947
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2021
270 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı dolusu süzme yoğurt
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
1 küçük tutam kadar dereotu
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kadar kuru nane
1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Haydarimizi hazırlamak için ilk olarak dereotumuzu ince ince kıyıyoruz.
Ardından peynirimiz ve sarımsaklarımız ile birlikte blendere alıp, 3-4 kere çekiyoruz.
Son olarak malzemelerimizin üzerine süzme yoğurdumuzu, nanemizi ve zeytinyağımızı ekleyip, güzelce karıştırıyoruz.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.01.2024
|
Haydari |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156027
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2021
307 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı süzme yoğurt
Yarım demet dereotu
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Nane
Pul biber
Öncelikle sarımsaklar soyulur ve havanda ezilir.
Bir kabın içerisinde süzme yoğurt az suyla inceltilir.
Kıyılmış dereotu tuz, sarımsak, zeytinyağı, nane ve pul biber eklenerek hepsi karıştırılır.
Haydari servise hazırdır.
|
Haydari |
|
aslı keremoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc151759
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2020
424 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
50 gram beyaz peynir
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Karışımı hazırlayacağınız bir kaba süzme yoğurdunu alın ve içerisine peyniri rendeleyip karıştırın. Sarımsakları iyice ezin ve ilave edin ve karıştırın.
Karışımdan ayrı bir tavada sıvı yağınızı ve cevizlerinizi birkaç dakika kavurun. Kavrulan cevizlerin içine naneleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Nanelerin kokusu çıkınca yoğurtlu karışımın içine dökün ve çırpıcınızla tamamen karışana kadar çırpın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Not: Kullanılan yoğurdun süzme olması önemlidir. İçine isteğe göre baharat ekleyebilirsiniz. Dereotu da ekleyebilirsiniz.
|
Haydari |
|
sinbad
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Yerevan |
Kısa URL: https://ml.md/lc148445
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2020
793 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 dilim beyaz peynir
1 tutam dereotu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
Peyniri çatal yardımıyla ezin.
Dereotunu ince ince kıyın.
Tereyağını da kızdırıp içine naneleri ekleyin. Ardından biraz ılıması için kenara alın.
Sarımsağın kabuklarını soyup ezin.
Bir kaseye yoğurdu ekleyin.
Üzerine de peynir,dereotu, tereyağlı naneli sos, sarımsak ve tuzu ilave edip karıştırın.
Haydariyi bir tabağa alın ve üzerine dereotu serpip servis edin.
|
Haydari |
|
meryem hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140296
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2019
781 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
500 gr süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane
1 tutam dereotu
Sarımsağı ve dereotunu küçük küçük doğrayın. Daha sonra yoğurdu bi kabın içinde koyup zeytinyağı, nane, tuz, sarımsak ve dereotunu ekleyin iyice karıştırıp üstüne zeytinyağı dökerek servis edin.
|
HAYDARİ |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95207
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2014
2,249 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.su-sail.org
1 Su bardağı süzme yoğurt
3 Çorba kaşığı beyaz peynir rendesi
3 Diş sarımsak
Kimyon
Tuz
Kuru nane
1 Fincan zeytinyağı
Kırmızı biber
Sivri biber (isteğe göre)
Sarımsaklar ezilir, kalıp beyaz peynir rendelenir ya da bıçakla doğranır, süzme yoğurt (yoksa bildiğimiz yoğurt çırpılarak katılaştırılabilir), nane, zeytinyağı, kimyon ve tuz karıştırılır. İsteğe göre sivri biberler de ince ince kıyılıp karışıma ilave edilebilir. En son üzerine bir tutam kırmızı biber serpip servis edebilirsiniz.
Not: Kimyon olmasa da olur.
|
Haydari |
|
gülfidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68422
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2011
2,369 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı beyaz peynir rendesi
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tutam tuz
2 diş sarımsak
2 adet nane yaprağı
Biraz pul biber
Süzme yoğurdu derin ve geniş bir kaba boşaltın. İçine rendelediğiniz veya bir çatal yardımıyla ezdiğiniz beyaz peynirini, kuru naneyi, kimyonu, tuzu, çok ince kıyılmış sarımsağı (dilerseniz sarımsağı tuzla dövüp öyle koyabilirsiniz), 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp, üzerine geri kalan 1 tatlı kaşığı zeytinyağını da gezdirip, pul biberini de üzerine serpiştirin. Taze nane yapraklarını yıkadıktan sonra servise hazır olan Haydari tabağının ortasına gelecek şekilde yerleştirip servis edebilirsiniz.
|
HAYDARİ |
|
pinpin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26477
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2008
2,594 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. yoğurt
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
5 diş sarımsak
Yoğurtu iyice çırpın. Sarımsakları biraz tuz ile ezerek yoğurda katın. Dereotu ve maydanozu da yıkayarak çok ince kıyın. Bunları da sarımsaklı yoğurda ilâve edin. Hepsini bir kaç kez daha karıştırdıktan sonra servis yapın.
|
Haydari |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc24630
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2008
2,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Birkaç dal maydanoz
Yeterince tuz
Yoğurdu bir kâseye koyunuz. Çok az su ilave ederek çırpınız. Koyu kaymak kıvamına gelinceye kadar karıştırınız. İçine sırasıyla kimyonu, kekiği, karabiberi, kırmızı biberi katarak karıştırıp ezmeye devam ediniz. Zaman zaman tadarak lezzetini kontrol ediniz. Hangi madde az veya çoksa, ona göre ya eksiltip ya da çoğaltınız. En son zeytinyağını ekleyip, katılık derecesini istediğiniz kıvama getiriniz. İyi bir haydarinin kıvamı, ekmeğe sürülecek te-reyağ kıvamıdır. Yaptığınız karışım bu kıvama gelince bir kayık tabağına yerleştiriniz. Çatalla üzerini şekillendiriniz. Maydanoz yaprakları ve kara zeytin, kırmızı turpla süsleyip, ikram ediniz.
Not: Haydari'nin renginin kırmızı olmasını istiyorsanız biraz sulandırılmış domates salçası ilave edebilirsiniz. Kırmızı pul biber de rengini pembeleştirir ama tadını acılaştırır. Acı sevenlere tavsiye olunur.
Fotoğraf "beyaz yıldız" tarafından gönderildi. 26.04.2020
|
Haydari |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7478
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2006
2,686 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı beyazpeynir rendesi
3 diş sarımsak
kuru nane
1 fincan zeytinyağı
kimyon
üzerine serpmek için kırmızıbiber
yeterince tuz
Sarımsaklar iyice ezilir. Süzme yoğurt, nane, beyazpeynir rendesi, zeytinyağı, kimyon ve tuz ile birlikte iyice karıştırılır. Üzerine kırmızıbiber ve arzu edilirse çok az nane serpilerek servis yapılır.
Fotoğraf "ayçiçeğim" tarafından gönderildi. 08.05.2019
|
|